Annons:
Etikettövrigt
Läst 2346 ggr
[Olaf]
2013-11-06, 10:21

Farorna med strålning.

Forskare i stor studie varnar för att gränsvärdena är på tok för låga. Överallt har vi idag trådlösa nätverk. I skolorna, sjukhusen ja överallt. Hur påverkar detta folkhälsan? Det frågar jag mig verkligen. "Det finns ett akut behov av kraftigt sänkta gränsvärden för mikrovågsstrålning, exempelvis mobilstrålning och wifi. Det är slutsatsen i en ny rapport från 29 internationella experter som konstaterar att beläggen för hälsorisker av mikrovågsstrålning från trådlös teknik och elektromagnetiska fält har ökat kraftigt under de senaste fem åren. De varnar för att barn, gravida samt blivande föräldrar är särskilt känsliga för riskerna och avråder från användning av trådlöst uppkopplade datorer och surfplattor i skolorna. Experterna i The BioInitiative Working Group från 10 olika länder, varav 7 från Sverige, har gått igenom över 1800 vetenskapliga undersökningar.Effekterna av strålningen är fullt klarlagda och kan uppträda inom några minuter av exponering för mobiltelefoner, trådlösa telefoner, mobilmaster och de i skolorna massivt införda trådlösa datanätverken. Långvarig exponering kan resultera i sjukdomar. Studier visar att risken för sömn- och koncentrationsproblem, huvudvärk och cancer ökar vid kronisk exponering för mobilmaster. Expertrapporten är i linje med Strålskyddsstiftelsens bedömning och är samtidigt förkrossande för myndigheternas experter. De har hävdat att ingen forskning tyder på några risker alls: – Människor i Sverige har matats med vilseledande budskap. Myndigheternas jäviga experter har brustit i objektivitet och lämnat felaktig information om vad vi vet om riskerna, kommenterar Mona Nilsson från Strålskyddsstiftelsen. Strålskyddsstiftelsen berättade i ett pressmeddelande den 4 januari hur Strålsäkerhetsmyndigheten under ett helt decennium anlitat experter som i rapport efter rapport avfärdat forskning som visat hälsorisker. Den nya rapporten från de internationella industrioberoende experterna ger en helt annan bild av kunskapsläget. Användning av mobiltelefon ökar risken för aggressiv hjärntumör: – Forskningen visar genomgående att risken för gliom och hörselnervstumör ökar vid användning av mobiltelefon och trådlös telefon. Gällande gränsvärden från ICNIRP ger inte ett tillräcklig skydd, säger Lennart Hardell, cancerläkare vid Örebro Universitetssjukhus som anser att strålningen borde klassas som cancerogen." http://www.stralskyddsstiftelsen.se/op/press/internationella-experter-varnar-för-mobilstrålning-och-trådlös-teknik

Annons:
Ians
2013-11-06, 17:09
Kryddis
2013-11-06, 21:52
#2

Det kan ju vara bra att titta på båda sidor och sedan dra en egen slutsats:

http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/start/magnetfalt--tradlos-teknik/tradlos-teknik/tradlosa-natverk/

Magi-cat
2013-11-07, 08:11
#3

#0 Ja, det finns all anledning att fråga sig hur det påverkar på lång sikt. Småbarn som praktiskt taget växer upp med mobilen i handen - hur blir det för dem?
Man kommer aldrig undan heller, eftersom det är trådlösa nätverk överallt.

Egentligen är det inte konstigt att det påverkar människan. Det vore mycket, mycket konstigare om det inte påverkade alls.

Hur mycket har de cancersjukdomar Hardell nämner, ökat? Finns det jämförelser mellan mobilanvändning i timmar/dag och förekomsten av t.ex. gliom?


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Henrik70
2013-11-08, 23:14
#4

I Sverige har vi inget gränsvärde för hur mycket det får stråla utan ett referensvärde. Syftet med referensvärdet är att skydda befolkningen mot akuta skador. Det skyddar inte mot strålning dygnet runt. 

SSM:s allmänna råd 

I studier där man tittat på ohälsa nära master visar de allra flesta att ohälsan ökar ju närmare en mast man bor.

Flertal studier har visat att cancer är vanligare ju närmare en radio och tv-mast man bor. Det finns även gott om studier som visar att strålningen ger DNA.skador och en ökad oxidativ stress vilket ökar risken för cancer. Med tanke på att det i många fall tar ca 20-30 år innan cancern bryter ut kanske vi får vänta till 10-20 år till innan vi vet säkert om det är en katastrof eller inte. Personligen befarar jag att det är en katastrof. Barn idag utsätts för strålning redan i mammans mage vilket påverkar barnen negativt. Sen sitter de med surfplatta från 1 års ålder. Barn är känsligare för alla typer av miljögifter.

Kan rekommendera Barrie Trower.

Klass
2013-11-08, 23:42
#5

#4

Stämmer inte det som Strålsäkerhetsmyndigheten säger, alltså? http://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/Om-myndigheten/Aktuellt/Nyheter/Ofarligt-med-tradlosa-datornatverk-ur-stralskyddsynpunkt/ 

De studier du pratar om, var kan man läsa dessa?

[Olaf]
2013-11-09, 08:53
#6

#4 Henrik. Ja det här kommer vi nog tyvärr se konsekvenserna av mer längre fram. Men det verkar redan visat sig menar jag, man tar bara inte varningarna på allvar. Att föräldrar så aningslöst låter små barn exponeras på detta sätt är för mig en gåta.

Annons:
Henrik70
2013-11-09, 10:40
#7

#6 Du har rätt, vi ser det redan bla i att antalet barn med ADHD ökar kraftigt. Fler som sover dåligt, trötthet som breder ut sig, många som klagar på sitt dåliga minne, den psykiska ohälsan ökar, mm.

#4

När SSM säger att det är ofarligt menar de att strålningen ligger under gränsvärdet och kan därför inte ge upphov till akuta skador.

DNA- studier

1.

2. Här

3. dna

4. dna

5. dna

6.dna

7. dna

Oxidativ stress

1. oxidativ

2. oxidativ

3. oxidativ

4. oxidativ

5 .oxidativ

Cancer nära tv och radiomaster

1. mast

2.mast

3. mast

4. mast

Magi-cat
2015-08-12, 07:41
#8

Dags för uppdatering.

Hur är det egentligen med riktlinjerna, hur säkert är det?


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Upp till toppen
Annons: