Etikettövrigt
Läst 781 ggr
Ians
2016-01-09, 10:53

Lite anti-stress stretching?!

Stressade är vi alla i perioder, en del mer och andra mindre. Men visst ni att stretching  motverkar stress?

Man  får ett lugnare sinne också av att aktivt få kroppen att slappna av. Något man är medveten om inom Yogan och Qi-Gongen, där man förlägger ett meditations pass efter själva övningarna.

Vid stress drar musklerna ihop sig och man blir stel och får ont i kroppen. Vid långvarig stress så blir detta till en ond cirkel, och många stressade människor har problem med ständig värk, dålig sömn pga vär etc.

Så att använda stretching som en anti-stress metod är inte helt fel. En ökad kroppsmedvetenhet kan även den verka för ett mindre stress påslag. Om man gör som rutin att några gånger per dag djupandas och slappna av i nackmusklerna och ryggen. Det lustiga är att man blir mer effektiv om man inte stressar 😉Långvarig stress kan även ge minnestörningar som påminner om Alzheimer. Lite roat brukar många kalla det för Alzheimers light. Men sanningen är att om man inte tar det som en varning så kan det ge bestående skador på hjärnan, har man sett när man forskat på hur stressen påverkar kroppen och hjärnan. så det finns all anledning att ta dessa varnings signaler på fullaste allvar. 

Stress, minnesstörningar, dålig sömn etc är också ett tecken på att man håller på att köra in i den "berömda" väggen, och har man väl gjort det så är vägen tillbaka Mycket lång, om man ens kommer tillbaka till sin forna kapacitet. En hjärna och kropp som "bränt ut sig", slår oftast på bromsen direkt om de upplever något som liknar det som "brände ljuset i båda ändarna" igen. 

Här är några bra övningar som får både kroppen och sinnet att lugna sig, och axlarna att inte sitta uppe vid öronen konstant 😉

http://www.tidningenhalsa.se/artiklar/kategori/20100930/stretcha-bort-stressen

Ians
2016-01-10, 11:10
#1

Stress sätter sig på humöret och i nervsystemet. Människor med långvarig stress runt sig eller inom sig, blir oftare deprimerade, har sämre immunförsvar etc. 

Därför är det viktigt att man varje dag lägger in en aktivitet som reducerar stressen, en promenad, meditation, Yoga, Qi-gong, läsa en god bok, en stund där man bara Är….etc

Plus att stretchingen får en att verkligen förstå hur mycket man går runt och spänner sig, helatiden pag stress som man inte ens längre känner av, för man är så van vid det! 😐

Upp till toppen