Annons:
Etiketterhealing-reikiartikel
Läst 2842 ggr
[moratjejen]
2018-11-30, 09:17

Det är ditt val som styr din väg.

Det kan vara svårt att göra saker som egentligen är rätt för sig, här kommer lite tips på hur du kan få det lättare att välja en bra väg i livet. Vilken väg väljer du?

När man stannar upp och ser sig om kan man tänka "varför gjorde jag inte det där istället". Kanske det där glaset extra med vin eller kanske hela den där chipspåsen. eller promenaden man sköt upp på som aldrig blev av.

Det är lätt stirra sig blind på vad man gjort och inte gjort och det är val man inte kan göra någonting åt eftersom det är bakom en. Än hur svårt det kan vara måste man lägga det bakom sig och fokusera på framtiden och sina val.

För mig är det svårt att ha chipspåsar hemma även om de ska vara till ett kalas eller för besök, tre fyra påsar kan därför försvinna helt. Det är inte ett lätt val, för man vet hur goda de där chipsen är. För att stoppa mig försöker jag se till att ha ett alternativ till istället, kanske välja den där dippen med något med mindre fett och goda kryddor och skivade gurkbitar eller skivad morot kanske grönkålschips man gör själv i ugnen. Jag skär dem alltid i "chips-bitar" för stavar och sånt är inget jag fastnat för, känns som någonting helt annat.  Man gör det som funkar för sig själv. Men det är inte bara att "sluta", det kan vara svårt med dåliga val även om vi vet vad vi för för fel. När jag unnar mig så köper jag i så fall en liten påse för då vet jag att jag äter mindre och det är okej att unna sig ibland, det ska bara inte bli för ofta. Har vi chips hemma, så har jag bestämt mig för att inte ens gå in i skåpet och låter de ligga och berömma mig när jag inte öppnar dem.

De första gångerna suger, då menar jag suger på riktigt! Det kan vara jättejobbigt att välja den vägen man egentligen ska ta, speciellt när man är så van att välja det "dåliga" alternativet. Det tar tid och man kan falla tillbaka i dåliga mönster, det är jobbigt men så fort rutinen ligger där så blir den mycket bättre. Man måste mata hjärnan med positiv inställning, som att spela de låtar man gillar och inte välja som exempel en radiostation som spelar samma låt om och om igen så man sitter där och irriterar sig och bara längtar tills låten är slut för det kanske kommer en bra låt efteråt som kanske aldrig kommer. Se gärna klippet som illustrerar detta så bra, den har peppat mig och fått mig att välja en bättre väg.

Vilken väg väljer du idag?

bild från pixabay text av Ida

Annons:
wildfire
2018-11-30, 16:35
#1

Tack för en kanonfin artikel och visst är det så det är våra val helt som styr och vi får ta ansvar för allt det kan ingen annan göra åt oss.Tänkvärda ord, tack moratjejen 👍

[moratjejen]
2018-11-30, 17:13
#2

Jag hoppas det kan hjälpa någon som läser. Ser så många runtomkring som sitter fast i sina ekorrhjul istället för att göra det dem borde göra. Men så klart, man ska få unna sig saker också. 😃

NiklasTyreso
2018-12-01, 19:12
#3

Matval: Att välja bort är svårt men att ersätta med ett sundare alternativ är lättare.

Mandra
2019-12-01, 09:19
#4

Personligen tror jag att "rätt väg" är olika för olika människor. :)
Även när det gäller mat faktiskt.

NiklasTyreso
2019-12-05, 23:53
#5

# Mandra jag håller med dig om att generellt är "rätt väg" genom livet väldigt personligt och olika mellan människor, meeen… Det finns vägar i livet som inte är rätt för någon. Det är inte rätt väg för någon att bli tjuv, våldtäktsman eller mördare.

Mandra
2019-12-06, 02:21
#6

#5
Nej, precis. Du har helt rätt.
Med "rätt väg" menar jag alltid en väg som är positiv och utvecklande för den som går på den.
Negativa, nedbrytande vägar kan aldrig vara "rätt väg" för någon. :)

Annons:
NiklasTyreso
2019-12-10, 20:37
#7

Vi kan inte helt och hållet välja vår hälsa. Kunde man välja hälsa skulle många människor redan ha valt att leva friska till 150års dagen! Man kan optimera sina chanser/sannolikheter för hälsa och långsammare åldrande med goda väl av kost, motion och vanor. Med goda val gör man det bästa möjliga utifrån sina egna förutsättningar, även om valet inte är en garanti.

Upp till toppen
Annons: