Annons:
Etikettövrigt
Läst 533 ggr
Magi-cat
6/21/20, 9:50 AM

"Dags att bedöma feber på nytt sätt"

Äntligen! 😎

"Feber är en av vitalparametrarna som används för bedömning av hälsostatus. Tillsammans med hosta anges feber till exempel som det vanligaste symtomet vid covid-19. Men vad räknas egentligen som feber? Normen är att 37 ̊ C är den normala temperaturen och den ska stiga till 38 ̊ eller över för att räknas som att man är sjuk.

Det här stämmer inte alls för alla enligt forskning som gjorts av Ewa Grodzinsky, biomedicinsk analytiker och docent i biomedicinsk laboratorievetenskap och Märta Sund Levander, specialistsjuksköterska och biträdande professor vid Linköpings universitet."

https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2020/juni/dags-att-bedoma-feber-pa-nytt-satt/?fbclid=IwAR3-TOYsVGc5NlDXlDGONYM8AUrVQMX6_Nyf5XciBomk_5RLYz0_RljKOYs#.XutDFau_FrI.facebook


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
Pyttelite
6/21/20, 10:27 AM
#1

Ibland är det märkligt att sjukvården är så konservativ.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Denna kommentar har tagits bort.
Pyttelite
6/21/20, 10:34 AM
#3

#2 Nu var det väl så att avhandlingen startade långt före Coronautbrottet så det har inte med varandra att göra mer än att vissa personer med normalt låg kroppstemperatur får feber mycket tidigare än andra.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Magi-cat
6/21/20, 10:41 AM
#4

#1 Ja visst känns det som att den är märkligt konservativ ibland!

.

(Har själv fått höra att "du är inte sjuk, du har ju ingen feber. Fast jag förklarar att jag är kall av mig. 🥶🙂

#2 Det har inte ett dugg med varandra att göra! Denna avhandling är någonting att välkomna, inte avfärda!


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

DesK
6/21/20, 10:44 AM
#5

#2 Huygens, sluta upp med att påstå att covid19 är fejk! Sluta upp med att sprida din dynga! Se till att hålla dig till fakta. Fakta är att det pågår en pandemi. 

Visst är det märkligt att sjukvården är så konservativ, men ibland är det bra också. Det här med feber har jag funderat en del över.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Lussan20
6/21/20, 11:15 AM
#6

Vi är 13000 som är med på ett forum på FB för oss med- long haul Covid- många har fått röntga lungor med kontrast som påvisar lungskador. Seriöst, många är så sjuka, några dör. 14 veckor efter utbrott är många sjuka än, respekt till alla som kämpar därute.

Angående feber så hade min mamma 36,3 alltid oavsett influensa, infektioner som Ros och bältros. Jag får hög feber.

Men i detta har maken och jag bara haft 38 som högst. Nu har han röda tår, har haft röda fläckar i ansiktet, jag kämpar med lungorna än i vecka 14.

Annons:
Torparmor
6/21/20, 11:49 AM
#7

När jag låg på BB togs temp varje morgon. Jag hade alltid 37,2, tyckte det var konstigt kände mig aldrig febrig och hade 36,2 normalt. Tittade en morgon på termometern innan jag stoppade den i munnen och den stod från början på 37,2. Jaha då var det löst. Jag lärde mig att aldrig ta temp när jag var sjuk utan fick jag fråga så sa jag att jag hade feber. Ingen frågade dock hur mycket


Låt dagen idag bli din bästa hittills!

Carmarino
6/21/20, 12:10 PM
#8

Tänk om Hyugens får coronasymptom. Då är det nog illuminati som är i farten igen. 😉


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Maleficum
6/21/20, 1:21 PM
#9

👍 Äntligen säger jag bara! Ända sen jag var liten har jag alltid haft riktigt låg temperatur normalt och känt mig febrig när det varit 37+ och får sällan så hög temp som 38 (de få gånger jag får så högt känner jag mig typ död) men alltid när man varit hos läkare får man alltid höra "du har ingen feber" bara för det är lägre än 38 grader (och de håller de fast vid även fast mamma alltid sagt att det inte stämmer för jag har låg normaltemperatur).

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

NiklasTyreso
7/9/20, 7:59 PM
#10

Inflammationer i kroppen ökar temperaturen. Kroniska inflammationer är en faktor som påskyndar åldrandet. Men artikeln säger att äldre ofta får lägre temperatur, trots att de bör ha högra grad av inflammationer i kroppen!!? Troligen har äldre lägre temp för att de både rör sig mindre och för att ämnesomsättningen sjunker med åldern. Hög ämnesomsättning ger högre temp och det skyndar på åldrandet, om man lever hela livet med det. Men regelbundet tillfälligt höjd temp genom motion förbränner överskott av blodsocker och blodfetter och förlänger livslängden. Temperatur är bara en variabel att bedöma vid sjukdom.

Upp till toppen
Annons: