Annons:
Etiketterövrigtkost-och-hälsa
Läst 92 ggr
Magi-cat
2022-02-08, 09:34

EU förbjuder titandioxid i livsmedel!

Bra beslut att titandioxid (171) inte längre kommer att vara tillåtet som tillsats i livsmedel, men inkonsekvent att det inte gäller läkemedel. I alla fall inte ännu. En ny utvärdering beträffande läkemedel ska göras om tre år.

"Enligt den nya bedömningen kan det inte uteslutas att ämnet kan skada kromosomer och orsaka mutationer. Godkännandet av tillsatsen har nu därför tagits bort.

”Maten ska vara säker att äta och det är bra att EU nu följer upp den nya bedömningen av titandioxid och drar in godkännandet”, "

https://www.aktavara.org/nyheter/60711/e171-forbjuds?fbclid=IwAR2SkjAkypPqT0KwgycRtLdtXRBf7yJYLQg165aeY8k-bvfpG6Kxw5nlej0


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Det vita färgämnet titandioxid, som bland annat används i läsk, glass och tuggummi, förbjuds nu från att användas i livsmedel inom EU.
Annons:
Magi-cat
2022-02-08, 09:37
#1

Ämnet fasas ut från godis …

Angående färgämnet i läkemedel sänder det en signal …

"”Det här sänder en signal till läkemedelsindustrin om att de måste påskynda utvecklingen av alternativ till titandioxid i både nya och befintliga produkter”, skriver kommissionen."
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/cloetta-fasar-ut-fargamne-efter-nya-eu-regler


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

EU:s förbud mot färgämnet E171 tvingar livsmedelsjättarna att ställa om. Inom sex månader kommer bland annat Cloetta behöva ändra receptet för ett 20-tal godissorter som idag säljs i svenska butiker. Samtidigt kommer läkemedel som innehåller tillsatsen att få säljas som vanligt.
[Borttaget]
[Borttaget]
2022-09-14, 10:40
#2

Inlägget är borttaget

Upp till toppen
Annons: