Annons:
Etiketthuskurer
Läst 2066 ggr
Elpida
2013-06-13, 17:19

"Bara" en banan...

Banan till frukost någon??? 
Detta är intressant. Efter att ha läst detta ser du aldrig på en banan på samma sätt igen.

Bananer innehåller tre naturliga socker - sackaros, fruktos och glukos tillsammans med fiber. En banan ger en omedelbar, varaktig och betydande ökning av energi.

Forskning har visat att bara två bananer ge tillräckligt med energi för en ansträngande 90 minuters träning. Inte und…ra på att banan är frukten nummer ett för världens ledande idrottsmän.

Men energin är inte det enda sättet en banan kan hjälpa oss hålla formen. Den kan också bidra till att lösa eller förebygga ett stort antal sjukdomar och förhållanden, vilket gör den till ett måste att lägga till i vår dagliga kost.

DEPRESSION:
Enligt en färsk undersökning från MIND bland personer som lider av depression, kände många sig mycket bättre efter att ha ätit en banan. Detta beror på att bananer innehåller tryptofan, en typ av protein som i kroppen omvandlas till serotonin, känd för att göra dig avslappnad, förbättra ditt humör och allmänt få dig att känna dig gladare.

PMS:
Glöm piller - ät en banan. Vitamin B6 som den innehåller reglerar blodsockret, vilket kan påverka ditt humör.

ANEMI:
Hög järnhalt, bananer kan stimulera produktionen av hemoglobin i blodet och på så vis hjälpa vid anemi.

BLODTRYCK:
Denna unika tropiska frukt har extremt hög kaliumhalt men låg salthalt, vilket gör den perfekt att sänka blodtrycket. På grund därav så har amerikanska Food and Drug Administration tillåtit bara bananindustrin att göra officiella påståenden om bananers förmåga att minska risken för högt blodtryck och stroke.

HJÄRNKAPACITET:
200 elever på en Twickenham-skola (England) har hjälpt sig att klara sina tentor i år genom att äta bananer till frukost, rast och lunch i ett försök att öka sin hjärnkapacitet. Forskning har visat att kalium-packad frukt kan hjälpa lärandet genom att göra eleverna mer alerta.

FÖRSTOPPNING:
Hög fiberhalt, bananer i kosten kan även bidra till att återställa normala tarmfunktioner, bidra till att lösa problemet utan att ta till laxermedel.

BAKSMÄLLA:
Ett av de snabbaste sätten att bota en baksmälla är att göra en banan-milkshake, sötad med honung. Bananen lugnar magen, och med hjälp av honung bygger upp utarmade blodsockernivåer, medan mjölk lugnar och återfuktar ditt system.

HALSBRÄNNA:
Bananer har en naturlig basisk effekt i kroppen, så om du lider av halsbränna, försök äta en banan för att få lugnande lättnad.

GRAVIDITETS-ILLAMÅENDE:
Småäta på bananer mellan måltiderna hjälper till att hålla blodsockernivån uppe och undvika graviditets-illamående.

MYGGBETT:
Innan du letar efter insektssalvan, försök gnugga det drabbade området med insidan av ett bananskal. Många människor tycker att det är otroligt bra på att minska svullnad och irritation.

NERVER:
Bananer har hög halt av B-vitaminer som hjälper att lugna nervsystemet. Övervikt och på jobbet? Studier vid Institute of Psychology i Österrike fann att press på jobbet leder till att snaska på lättmat som choklad och chips. Genom att titta på 5.000 sjukhuspatienter, fann forskarna att de mest överviktiga var mer sysselsatta med ett pressande jobb. I rapporten dras slutsatsen att, för att undvika panikframkallat matsug, så måste vi kontrollera våra blodsockernivåer genom att småäta på kolhydratrik mat varannan timme för att hålla nivåerna stadiga.

SÅR:
Bananen används som dietmat mot störningar i grovtarmen på grund av dess mjuka konsistens och jämnhet. Det är den enda råa frukt som kan ätas utan störningar i tarmarna. Den neutraliserar också hög syra och minskar irritation genom att belägga slemhinnan i magen.

TEMPERATURKONTROLL:
Många andra kulturer ser bananer som en "avkylande" frukt som kan sänka både den fysiska och emotionella temperaturen hos blivande mödrar. I Thailand till exempel, äter gravida kvinnor bananer för att säkerställa att deras barn föds med en sval temperatur. Så en banan är egentligen ett naturligt botemedel mot många sjukdomar. När du jämför den med ett äpple, har den fyra gånger mer protein, dubbelt med kolhydrater, tre gånger fosfor, fem gånger vitamin A och järn, och två gånger andra vitaminer och mineraler. Den är också rik på kalium och är en av de mest prisvärda livsmedlen. Så kanske det är dags att ändra på det välkända uttrycket så att vi säger, "en banan om dagen håller doktorn borta!"

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Annons:
Pagan
2013-06-13, 17:49
#1

Nämen jösses! Ja snacka om massa goda effekter. Får nog omvärdera bananen helt klart. 🙂

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Ians
2013-06-13, 18:51
#2

Bananer är ett bra melllanmål i en smart förpackning, mättar mer än annan frukt och även om det är sött så är det bättre än godis.

Ofta tar jag en banan i mina smoothies för sötman istället för socker, om jag använder frukter eller bär som gärna smakar surt annars! Det ger en bra konsistens till smoothies också.

abbis
2013-06-13, 19:04
#3

Jag äter en banan till frukost var dag..

Ska kanske ta 2..🙂

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

gummimamma
2013-06-13, 22:13
#4

Banan är gott, men jag äter nog den allt för sällan! Borde öka intaget av banan avsevärt!!!

Tuva-Lena
2013-06-14, 09:35
#5

Åh herre gud, rena rama apoteket i ett "bananskal"!👍 Jag äter ganska ofta bananer, tycker om att skiva det i fruktsalladen som jag äter som eftermiddagsmål när jag har slarvat med lunchen.. Obs: Glöm inte nötterna!😉

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

[JeanetteK]
2013-06-14, 10:03
#6

Tack för bra info! 👍

Annons:
Elpida
2013-06-14, 11:08
#7

Att banan hade sina goda sidor visste jag, men inte att de var så många. Ska tillägga att jag coppade texten från min träningväninnas inlägg på FB🙂.

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Ians
2013-06-14, 11:16
#8

Mina systrar brukade sjunga en egen snickrad sång när de var små….

Bananer kan man äta, bananer kan man äta….måååånga …Om man orkar!

Tänk så rätt de små liven hade 🙂

Upp till toppen
Annons: