Övrigt

Få bort kroppslöss?

2010-04-19 22:38 #0 av: ElectricBoogie

Jag var ute på en gård med massa djur i Australien i slutet av mars förra året. Där drog jag dessvärre på mig en slags löss, som bor under huden och även i håret på mig. Då hade jag dreads, så dom bosatte sig i dem och vägrade försvinna. När jag väl hade klippt av mig håret va det försent... Dom hade etablerat sig så väl i min hud och vägrade försvinna. Har försökt med alternativa grejer såsom Neem Oil och även massa receptfria grejer från apoteket.

Nu när jag kom hem till Sverige efter ETT ÅR (ja jag har levt med skiten i över ett år nu) så ringde jag läkaren direkt och blev sedan remitterad till en hudläkare.

Som påstår att jag inte alls har några löss. De påstår i princip att jag ljuger! (Detta är inte första gången jag blivit överkörd av den konventionella vården) Bara för att dom inte hittar dom! Men dom bor ju UNDER huden liksom och är dessutom mindre aktiva i kyla. I Sverige är det KALLT så därför blir de även mindre aktiva då ju.

 

Det var mitt sista hopp att få hjälp av dem med något slags nervgift eller nåt så att man kan döda av all skiten... men det hände ju inte.

 

Nån som vet vad jag kan göra? Det gäller alltså inte vanliga huvudlöss utan det är väl som en slags blandning mellan huvudlöss och skabb. Dom bor under huden o biter sig fast o suger sen blod. Kittlar hela tiden på kroppen för att dom är överallt, från topp till tå.

Tror det är Hästlöss. Vanligtvis går dom inte på andra djur såsom människor men jag har dåligt immunförsvar (pga borrelia och hypothyreos och annat) så det va nog det som gjorde att dom hoppade på mig i första taget...

 

Nu har jag kommit hem och "smittar ju ner" hela mitt hem och är rädd att jag ska föra över det till min katt också. Och en av mina (vad jag trodde, vilket det tydligen inte är då) närmsta vänner har tagit avstånd till mig pga detta för hon vill inte smittas ner själv.

 

Hjälp?

Anmäl
2010-04-19 23:14 #1 av: MaMaMade

Läkarvetenskapen här kan ju inte vara experter på ngt som förekommer så långt borta alla gånger. Kan du avvakta i några dagar så kan jag kolla lite med släkt från Australien. Stadsbor iofs men han jobbade mkt ute i bushen.

Anmäl
2010-04-19 23:22 #2 av: ElectricBoogie

Grejen är den att min situation verkar vara exeptionell. Familjen jag bodde tillsammans med på gården bor ju där permanent och har aldrig haft något problem som detta. Så jag tror att jag hade en väldig otur. En kombination mellan Dåligt Immunförsvar och Dreads som gjorde att de fastnade...

 

Men ja fråga dina släktingar i Australien om du vill. Man vet aldrig, kanske har man tur o dom råkar känna till nåt... Kanske dom känner till nåt medel som man brukar använda till hästar/får/kor eller nåt sånt...

Känner mig bara så desperat! Börjar bli riktigt påfrestande mentalt med det här! Särskilt som man känner sig så "smutsig" även fast jag duschar i princip varje dag. Och kan inte prata med någon om det (förutom mamma som vet) för då händer det som hände, att de tar avstånd från mig...

 

tack för svaret MaMaMade!

Anmäl
2010-04-20 00:13 #3 av: mayolica

Men usch va hemskt. Antar att du provat Tenutex,som brukar fungera bra mot skabb, det är det enda jag kommer på just nu.

Hoppas att det ordnar sej för dej.

~ mayolica ~

Anmäl
2010-04-20 00:19 #4 av: ElectricBoogie

har inte provat några svenska läkemedel, bara australiensiska. men det är ju ett västerländskt land också så de lär ha typ samma grejer som vi har.

 

ska försöka köpa delacet, som är ett ört-läkemedel mot huvudlöss. om inte det funkar är jag helt rådlös... och läkarna har ju än en gång tagit handen från mig, så...

jobbigt blir det när man lever på existensminimum och måste bekosta allt ur egen ficka dessutom...

Anmäl
2010-04-20 00:25 #5 av: Elpida

Usch, det lät inget vidare. Förstår att det tär på dig. Jag hoppas du kan få svar här och att du får hjälp!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-04-20 00:35 #6 av: MaMaMade

Jag har vidarebefordrat din fråga till både mina släktingar samt en sjuksköterska som jag känner genom internet. Hon är boende i södra Australien samt jobbar som sjuksköterska där. Jag hoppas att någon av dem vet o svarar inom några dagar.

Anmäl
2010-04-22 00:20 #7 av: MaMaMade

Mina släktingar har ingen aning men så var de stadsbor också. Har inte hört av sjuksköterskan än. Hon är inte så aktiv så det kan dröja ett tag.

Jag tycker att du ska ta kontakt med din närmaste infektionsklinik och fråga dem. De kan mkt om tropiska sjukdomar o om inte kan de kanske förstå din oro o ta reda på lite mer om just Australiens parasiter.

Anmäl
2010-04-22 01:31 #8 av: ElectricBoogie

Tack för att du försökte iaf MaMaMade.

 

Det känns kränkande när sjukvården inte tar en på allvar. Jag har andra problem också som de inte tror att jag har, men det har jag accepterat att det är så och att jag måste söka min egen healing till det. Men en sån här (vad jag trodde var) uppenbar grej trodde jag ju iaf att jag kunde få hjälp med. Och så bemöts man med misstro igen... finns ingen hejd på vilka människor man stöter på inom den konventionella vården alltså...

 

Funderar på att försöka hitta något medel mot häst eller får-löss eller nåt. Vem vet, det kanske kan hjälpa. Kanske är starkare än de som finns mot människolöss...

Anmäl
2010-04-22 02:46 #9 av: mayolica

Kan kolla med min dotter imorgon om hon vet något,hon höll på med hästar i många år.

Men om du inte provat tenutex än så tror jag mer på det än på medel mot vanliga löss,skabbmedel är mycket starkare.

 

~ mayolica ~

Anmäl
2010-04-27 00:38 #11 av: ElectricBoogie

jag har provat motsvarande tenutex i australien och det funkade inte dessvärre. :/

Anmäl
2011-10-17 14:44 #12 av: jaghärborta!

hej!

 

Jag har exakt samma problem. Jag trodde det var skabb först och behandlade med tenutex utan resultat.

 

När jag läser hur du beskriver ditt problem och att det är under huden samt att ingen tror/förstår dig så vet jag hur det känns. Det är fruktansvärt.

 

Jag har fått förtjockad samt typ dammig och konstigt luktande hud. Man känner att man har dom under huden...

 

Jag ser att denna tråd startade för ett bra tag sen nu så hur är det nu? har du hittat något botemedel mot kroppslössen? VILL VERKLIGEN VETA I SÅ FALL!

 

Jag vill verkligen bli av med detta. Jag är stört desperat och känner mig desperat efter nå ljus i denna förbaskat långa och mörka tunnel.

 

Hoppas på svar... somfan!

Anmäl
2011-10-17 14:47 #13 av: ElectricBoogie

#12

Jag har dessvärre kvar problemen än idag. Vet inte hur jag ska göra för att få bort dem. Var som sagt hos så kallad "specialistläkare" för något år sen men de trodde ju inte på mig... Jag vet inte vad jag ska göra. Får leva med det så länge... :/

Anmäl
2011-10-17 15:26 #14 av: jaghärborta!

okej vad är dom allvarligaste symtomerna du har?

vilka läkemedel har du testat?

Anmäl
2011-10-20 16:40 #15 av: ElectricBoogie

 

symptomen är väl att jag känner av att dom rör sig ibland. annars inte så mkt... men det är ju äckligt att man vet att dom är där... liksom. att dom parasiterar på mig utan min tillåtelse! och jag kan ju inte berätta för någon för då skulle de direkt ta avstånd och inte vilja umgås. jag berättade för en kompis o hon slutade höra av sig... så...

Anmäl
2011-10-21 09:45 #16 av: Ians

Har du prövat Tea Tree olja...finns både som koncentrat och lotion....

Det lär kunna ta död på löss av alla sorter!

Anmäl
2011-10-21 13:31 #17 av: ElectricBoogie

#16

jupp jag har provat både tea tree och neem oil, hjälper icke...

Anmäl
2011-10-22 09:29 #18 av: Ians

Det var ju tråkigt.....då har jag nog inte så många mer förslag....

Det var ju ena uschliga djur att få med sig!

Anmäl
2011-10-22 18:53 #19 av: [StaffanM]

Antisimex hade pulver av krysantemum mot hårlöss 1973. Det fungerade.

Har du talat med dem?

Anmäl
2012-11-21 09:20 #20 av: ttuben

Tjena!

Har ågot liknande men det kittlar inte bara, får även utslag eller bett eller vad man ska kalla det, nu är det bättre, men när det börjar bränna någon stans, känns som ett mellanting mellan elekticitet och att bränna sig på brännässlor, förut började jag även må illa samtidigt som det kändes som jag skulle svimma fick även lite ångest. Nu är det inte fullt så illa svider mest och lite ångest ibland. Måste alltid ha med mig en blandning av tea-tree, oliv, neem,  och eller sederträolja om jag smörjer med det brukar det lugna sig. Har även kiselgur som är bra mot småkryp men då bara utanför kroppen, på mig kittlar det på utsidan mest tror jag, känns som det är knott eller små spindlar runt ögonen uppe på huvudet mm. men med kiselgur på lakanen och även på kroppen brukar det sluta kittla, annars är det svårt att somna, svårast är att bli av med kittlandet runt ögonen, det blir även något som känns som fin sand i ögonvråna om jag får bort det slutar det kittla en stund.

Har även börjat äta ett par tre vitlöksklyftor och 4 rågade teskedar gurkmeja (ekologisk) om dagen för att stärka imunförsvaret.

Ska på healing hos en schaman från Peru 6 dec vi får se om han kan göra nått, kan höra av mig efteråt om du vill.

Jag kan ordna kiselgur om du vill prova.

Hoppas det är bättre fördig nu, det är ju ett tag sedan sista inälgget skrevs

 

Anmäl
2019-02-11 22:12 #21 av: #conniemarie

Hejsan, såg den här tråden NU... det var en tid sedan...! Jag hoppas ändå att någon av er drabbade fortfarande är aktiva här ibland-jag har nämligen exakt samma sak...! Sedan april förra året, har prövat allt, både alla produkter från apoteket och samtliga "huskurer", har kokat ihop en hel del egna "behandlingar", om jag nu kan kalla det så, haft många saker som är direkt farliga (tror jag iaf!) både i huvudet, ansiktet och resten av kroppen. Rakat av mig håret efter inrådan av 1177-hjälpte inte ett skit-samma resultat som för #electric boogie, dom har retirerat ner under huden...! Jag har verkligen prövat ALLT!!!!!

Sedan i somras sökt hjälp i vården, är nu, efter många månaders väntan,  inne i rullorna hos hudspecialister, drömde om den dagen jag skulle få komma till någon som förstod vad jag talade om, som visste vad och varför och framför allt; hur jag skulle bli frisk från detta helvete... Det var förkrossande att komma dit och inse att dom trodde jag var ett fall för psykvården-dom hittade ingenting på mig heller...

Dock har jag själv lyckats pussla ihop hela bilden-tror jag iaf-och jag är minst sagt förvånad att inte VÅRDEN begriper!!

Det började med huvudlöss, första ggn i mitt liv, jag var också nedsatt av både stress, sorg efter min mor som dog samma dag jag blev medveten om lössen, ekonomin, jobb (och jag  har också hypothyreos) ja allt möjligt. Med fyra barn kan jag det mesta om löss-TRODDE jag- men vare sig jag själv eller sjukvården här kunde särskilt mkt. Nu kan jag mer än vården vågar jag påstå... lössen har muterat under tiden på huvudet, detta är ingen nyhet alls, inte utanför Sverige iaf! Om miljön är ogynnsam på huvudet muterar dom till kropps/klädlöss och finns på hela kroppen bortsett från huvudet-där är dock huvudlössen kvar trots allt... deras DNA-spiraler är identiska så detta är inte science fiction även om det låter så kanske.

Behandlingen som skulle lösa alla mina/våra problem med en enda tablett heter Ivermectin och har fått Nobels medicinpris, den tar död på i stort sett alla parasiter bortsett från en mask som jag inte ,inns namnet på. Medicinen delas ut i flyktingläger bl.a och löser problemen med subtropiska parasiter som malariamyggan t.ex, räddar människor från "flodblindhet" mm. Den tar även skabb, huvudlöss osv osv.... Då vården inte trodde mig presenterade jag fotobevis i stor mängd, trots det kändes dom tvivlande, lät dom ta ett vävnadsprov, vänta sex veckor på svaret som jag trodde var glasklart!! svaret var att vävnaden var helt normal... ville dö!! Men gav mig inte, jag lyckades hitta ett levande exemplar och körde dit med det!! Samt mailade ett stort antal ännu bättre foton och bad dom fundera över om detta var normalt att ha i huvudet, om inte så ge mig en tid!!! Nu ska jag dit imorgon, blev lovad Ivermectin förra veckan men nu måste jag dit igen för ytterligare en undersökning, dom har aldrig skrivit ut det och är rädda för socialstyrelsen säger dom-  dom kan ingenting om det här ämnet och lössen är multiresistenta över hela världen?! Jag har inte mycket hopp och noll förtroende för deras kunnande och vilja att hjälpa mig, ber till högre makter att hjälpen kommer imorgon! Om #electric boogie läser, eller ngn av er andra drabbade, så skriv gärna några rader-har känt mig så oerhört ensam och frustrerad och förtvivlad- hur har det gått för er?! Snälla säg att ni har fått hjälp?!

Anmäl
2019-02-14 23:45 #22 av: NiklasTyreso

Att ge råd utan ordentlig utfrågning om symptombild etc kan lätt bli fel.

Jag ger ex på några växter som använts mot parasiter och hudbesvär.

Malört har a använts mot insekter. Kan drickas som infussion, tas som tinktur och läggas i klädskåp och under lakan i sängen. Smakar verkligen beskt. Kan tvätta hud och hår med det också.

Renfana är väldigt bra att göra salva på av de gula blommorna. Den gula salvan är lätt klådstillande och antiinflammatorisk. Renfana har använts mot inälvsmaskar, men invärtes finns risk för biverkningar. Utvärtes är den bra (smörjer jag mina fötter med varje kväll). Infussion på renfana går bra att använda för tvätt av hud och hår utvärtes.

Kamomill är lätt antiinflammatorisk och klådstillande.

Förr användes björktjära mot kvalster i huden. Det går nog att få tag på tjärsalva om man letar.

Prövar du olika örter så kan nog rosmarin och salvia vara värda att pröva, både utvärtes och invärtes med bakteriedödande ämnen och antioxidanter.

Klåda är ett symptom som är extra vanligt bland folk med hypotyreos.

Klåda kan bli vara kvar väldigt länge efter att insekterna/parasiterna, svampen, allergin eller vad det nu var som utlöste klådan är borta för länge sedan. Klådan och mickroinflammationer blir lätt kvar, trots att svampen, parasiten e d är borta.
Antiinflammatorisk salva (ex dulcemara) kan lindra microinflammation.

Lindblomsinfussion är bra immunstimmulerande och med antivirus effekt. Drick infussionen och använd sedan de våta kalla lindblommorna som användes i infussionen i en tygpåse och gör ett våtomslag på det mest utsatta hudpartiet. Våtomslag av lindblommorna är väldigt bra mot hudirritation och läker och vårdar väldigt bra. Låt det sitta så länge som möjligt, helst flera timmar. Det lindrar och är skönt.

Hoppas du fick några idéer om vad du skulle kunna tänkas pröva.

Anmäl
2019-02-19 22:07 #23 av: walkingdead

Hej #Conniemarie,

Våra symptom låter likadana som dina. Det började med huvudlöss på förskolan. Vi tog lusmedel i flera omgångar men problemen återkom alltid och har nu spridit sig till kroppen, kläderna och egentligen alla tyger som sängen och soffan.

Anticimex säger sig ha hittat enstaka exemplar av dammlöss, men som förekommer naturligt både inomhus och utomhus. Därför är det svårt att dra några växlar på det.

Intressant det du skriver om att det kan vara muterat. Beskrivningar som vi läst liknar mycket klädlöss och/eller kroppslöss som verkar vara samma sak.

Sjukvården vill inte hjälpa oss. Det verkar dessutom smittsamt då andra hushåll verkar ha smittats, bland annat en granne och en släkting.

Närhälsan står handfallna. Överläkare på hudmottagningen står fast vid att "det finns inga djur". 

Vi har sett mängder av vita "ägg" samt svarta prickar - är det djuren? men Anticimex säger också att det "inte finns eller har funnits något levande i det", genom att titta i mikroskop. De insinuerar att vi inbillar oss. Totalt är vi sex personer som upplever samma problem och knappast inbillar oss.

Vi har provat med kvalster x, som eg används mot röda hönskvalster, något som vid majoriteten av behandlingarna/sprutningarna fungerar, - upp till 3 dagar. Grönsåpa tar bort "djuren/krypen från håret tillfälligt.

Vi plockar svarta prickar som fastnat på huden, främst axlar och rygg, men även på armarna. 

Vi tvättar alla kläder och lakan i minst 60 grader, ibland 95 grader och därefter fryser ner kläder i minst tre dygn. Vi provade sju dygn vid ett tillfälle, men för att hålla processen igång skulle man behöva flera frysar. För vissa plagg verkar inte nedfrysning fungera alls (syntetiska)

Rolla sängkläderna fungerar tillfälligt. Det viktigaste är att hålla krypen borta från sängen.

Vi har läst oss till, men också upplevt att besvären ökar med en ökad luftfuktighet. Under 40 procent så är det lättare att hålla det i schack (med allt vad tvättning, duschning och dammsugning heter)

Efter ett halvår håller vi på att bli galna och vet inte vad vi ska ta oss till. (Tenutex-behandling har t.ex inte hjälpt).

#Connimarie, vi är väldigt nyfikna på om du fick Ivermectin och om det i så fall hjälpte. 

Anmäl
2019-02-20 13:01 #24 av: ElectricBoogie

Hej #ConnieMarie och ni andra. Hade helt glömt denna tråd då det är så länge sen nu. Min slutsats som jag kommit fram till efter många års forskande och diverse symptom är att det jag fick var en sjukdom som heter Morgellons. Det är inte en erkänd sjukdom utan anses vara en psykosomatisk diagnos. Vilket det inte är. Det är i allra högsta grad fysiskt. Men väldigt "science fiction" och svårt (läs: omöjligt) att få hjälp från den konventionella vården.

Jag visste inte ens att det var Morgellons jag hade när jag sökte vård utan kom fram till det först flera flera år senare. (Det var lite mycket att ta in för psyket om man säger så, svårt att tro att en sån sak ens existerar, men det gör det tyvärr) Att ens nämna Morgellons gör att man blir skickad till psykiatrin (förmodligen)

Mitt tips är att söka på "Morgellons Natural Cure" eller dylikt och söka information på engelska samt naturliga sätt att boosta immunförsvaret.

Mvh Electric Boogie

Anmäl
2019-03-09 15:35 #25 av: walkingdead

Hej, vi har provat torkad krysantemum och det har gjort problemen betydligt mindre. Naturligt nervgift till skillnad från det syntetiska som finns i insektssprayer. På hårbotten rekommenderas även australian Tea tree pil body scalp. Hoppas bli av med de sista krypen genom att öka doseringen av krysantemum.

Anmäl
2019-03-11 14:59 #26 av: Huygens

Samla in några löss och få dom artbestämda hos en biolog.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.