Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Örtmediciner

Binder vätska - vad göra?

2009-06-01 23:53 #0 av: Howliten

Hejsan,

 

vad/vilken ört kan man dricka om man binder vätska i kroppen och behöver lätta på den? Har haft vätska bak örat länge och har senaste halvåret märkt att jag får ganska stora märken efter klocka, strumor osv som tar mycket längre tid att gå tillbaka än tidigare.

Tacksam för svar

Sanne

Anmäl
2009-06-02 00:33 #1 av: korseett

nu måste jag bara fråga om du äter mycket kolhydrater? Jag reagerar med att binda en massa vätska då jag äter för mycket sådant.

men tips.

  1. torrborstning för att få igång lymfcirkulationen
  2. örter som är vätskedrivande är bl.a persilja, brännässla, kastanj, börk
  3. finns även på hälsokost ett björkelixir från weleda so är vätskedrivande samt från samma märke en badtillsats med kastanj. Har du inget bad går det bra att smörja in sig ett tag före dusch

 

Anmäl
2009-06-02 09:53 #2 av: Hoppfull

Det är besvärligt detta! Är din sköldkörtel konrollerad? Vätskeansamling är typiskt symptom på strulig sköldkörtel, och den kan strula på grund av säd (vete i första hand). Jag har samma problem som du...

Det finns en lymfareningsdryck som fungerar bra för många. Man kokar upp en liter vatten med 3 lagerblad och 5 hela kryddnejlikor. Låt koka 5 minuter och drick sedan varmt eller kallt efter smak, under hela dagen.

Du kan även kolla ryggen då det finns någon kota som direkt har samband med lymfsystemet, samt nacken där stora lymfgångar passerar och måste ha fritt att ta sig fram.

Lycka till!

Anmäl
2009-06-02 10:04 #3 av: Howliten

# 1. Hmm, jo, jag äter kolhydrater, och nog för mycket allt som allt. Inte till maten, den är nog balanserad men jag är en chips-människa. Har brutit en trend jag haft att äta lite sån skit varje kväll. Varit hos doktorn och han tog en massa prover, jag var lite skraj at kolestorolet och njurarna skulle vara kassa men jag hade jättebra värden trots chipsen o ciggen. Jag ska prova det här med torrborstning, om inte annat så blir det kanon för huden. Ska man göra det vara dag i samband med duschen? Ska inom vår hälsokost och kika på örtteer.

Tack korseett

Anmäl
2009-06-02 10:22 #4 av: Howliten

# 2. Jo nog är det besvärligt Glad Man ser ju inte grann ut i ansiktet på morgonen om man legat fel på kudden... tur man stiger upp i tid så att det hinner slätas ut.

Sköldkörteln var också ok. S-TSH (Tyrotropin) låg på 1,9 (0,40-4,0). Alla mina värden var kanon, enda avvikelserna var LDL-kolestorolet som låg under gränsvärdet samt Folat-värdet som låg över gränsvärdet. Fast jag misstänkte kanske sköldkörteln från början. Det finns ju mängder med symtom och jag kikade på dessa innan o hade en del träffar. Blodtrycket är lågt, 100/60, men det har jag alltid haft, ligger i släkten. Ska till gyn också då jag har haft en rubbad menscykel i ett par år, har också i många år haft torrt hår och torr hud. Förutom ett par dagar innan mens och de första dagarna av mensen då mitt hår/hud är kanon.

Rynkar på näsanDen där drycken får mitt ansikte att rynka sig men det är ju helt klart något att prova. Har ju ingredienserna hemma.

Vad gäller ryggen, vet du vilken kota det gäller? Har skolios nere i korsryggen, tror det är 4-5 eller 5-6 kotan nerifrån (inget som någonsin hindrat mig i livet). Har också ett tryck mellan skulderbladen, fast det känns mer muskelärt. Nacken har jag haft problem med förut, mycket nackspärr och muskelvärk. Men tycker att det blivit bättre de senaste åren. Finns det inte något som heter lymfmassageterapeut?

Tack Hoppfull

Anmäl
2009-06-02 10:55 #5 av: korseett

ja du ska torrborsta varje dag med en mjuk naturborste. Jämna drag mot hjärtat

Anmäl
2009-06-02 11:45 #6 av: JILE

Detta med rubbad menscykel kan väl också ha med sköldkörteln att göra?

www.doktorn.com står det lite om sköldkörteln.

Kram Jile

Anmäl
2009-06-02 13:21 #7 av: [asamaria]

Det kan också vara dålig cirkulation.

När jag åt gluten samlade jag på mig vätska då tunntarmen läckte vätska ut i kroppen. Det försvann helt när jag slutade med gluten.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.