Gamla huskurer

Ansiktsmask mot rödflammig, torr och konstig hy...

2015-05-17 11:50 #0 av: MelodyX

Någon kanske kan hjälpa mig, innan jag söker hudläkare? Jag har problem med min hy, den är torr, rödflammig och helt enkelt kass. Ofta kommer det även finnar och skit vilket säger att den inte borde vara torr men samtidigt så blossar det ibland upp hudavlagringar (typ mjäll) så den känns torr. Jag tror det kommer från att jag solade solarium med extra starka rör för flera herrans år sedan, efter det har den varit rödflammig. Att vara i solen är jättesvårt, då bränner jag sönder mig direkt. Nåväl, skulle vilja ha en mjukare och lite vackrare hy, finns det någon kur som jag kan göra hemma som skulle kunna hjälpa? Har försökt med diverser salvor etc, resultatet blir finnar istället och sedan att det blir ännu mer hudavlagringar... Tips? 

Anmäl
2015-05-18 06:06 #1 av: Ians

Rosacea? En av faktorerna som triggar rosacea är just solskador.

Mitt heta tips för all hud är kallpressad kokosolja, som jag använder året runt i ansiktet framför allt, fuskar ibland på kroppen om jag vill lukta lite extra gott Skämtarsmörj direkt efter att du tvättat ansiktet och bara klapp torkat så att huden är fuktig när du smörjer på kokosoljan, då brukar jag känna att det tillför fukt också. Sedan får man prova sig fram hur mycket man skall använda på just sin hud.

Kokosoljan är antibakteriell också, så den hjälper huden att läka sig också. 

Själv har jag slutat helt att köpa ansiktskrämer sedan flera år tillbaka använder bara denna olja! Ibland fick jag för mig att prova något lyxigare, speciellt ibörjan, men då reagerade min hud negativt, så jag var snabbt tillbaka i kokosoljeburken Skämtar Man sparar dessutom enorma summor på att använda denna fantastiska olja som hudkräm, räcke rhur länge som helst om man bara smörjer sig med den. Själv äter jag den också så det går åt här hemma, men som sagt har du den bara som hudkräm så .

Anmäl
2015-05-18 06:35 #2 av: shigne

Ja, kokosoljan är mycket bra!

Jag har rosacea och tycker att det känns som om man går omkring och är "oren" hela tiden! Något som hjälper mig mot detta är havtornolja - den  är för mig ovärderlig!

 

 

Anmäl
2015-05-18 12:55 #3 av: MelodyX

Jag hade aldrig hört talas om detta och googlade och det kan det mycket väl vara, tack :-) Ska genast prova kokosolja. #2 Känner verkligen igen det där att gå omkring och vara oren hela tiden, det är precis det jag känner också.

Anmäl
2015-05-18 20:10 #4 av: Ians

Prova gärna havtornsolja också, man kan ha den som nattkräm och kokosolja på dagen. det bästa av två världar Skämtar

Anmäl
2015-05-18 21:07 #5 av: MelodyX

Ja det ska jag göra. Finns dessa att köpa i vanliga mataffärer?

Anmäl
2015-05-19 06:11 #6 av: Ians

Kungmarkattas kokosolja finns i många mataffärer, en bra olja som inte är så dyr.

Havtornsoljan får du nog gå till en hälsokost för att hitta, eller via Crearom på nätet.

Anmäl
2015-05-19 06:53 #7 av: shigne

Vi säljer havtornolja på jobbet (beställningsvara, så att kunden får den så färsk som möjligt), och den är otroligt dryg! Men det finns säkert andra ställen som säljer den också. 

Sen finns det både havtornpulver och havtornjuice.

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.