Övrigt

Strålning tråd 2

2015-11-05 18:48 #0 av: Ians

I en tråd från 2013 diskuteras det ang hur farligt det är med all strålning som vi utsätts för dygnet runt?

Några av dem som är med i den diskussionen har gått ur ifokus, så jag startar en ny fräsch tråd här, för frågan är ju inte inaktuell precis!

Magi-cat gjorde ett sista inlägg där frågan löd:

Dags för uppdatering.

Hur är det egentligen med riktlinjerna, hur säkert är det?

******

Ja det är en bra fråga faktiskt! Idag har man ju tom insett att man inte skall sova med mobilen nära sig. Och vad händer med barn som exponeras redan i tidig ålder? Små barn som redan som 1-2 åringar fixar många funktioner på föräldrarnas mobiler, gulligt jo….men är det skadligt också?

Anmäl
2015-11-05 19:01 #1 av: Ians

Hur högt pris är vi villiga att betala för att vara nåbara 24/7?

Förr hade man internet uppkopplingen i väggen, nu är det trådlöst överallt. Vi exponeras då också mer omedvetet för strålning, genom WiFi överallt.

Man blir nästan lite rädd när en tänker efter vad vi gör med våra kroppar, för ingen har ju entydigt kunnat säga att detta verkligen inte Är farligt, även om man kanske inte skall måla fn på väggen och säga att det är jätte farligt. Man tror och det finns inga bevis. Nej de kommer väll som ett brev på posten om X antal år, då är det väll liksom lite försent eller?

Anmäl
2015-11-05 22:13 #2 av: Magi-cat

Lägger in ett inlägg från Finlands-sajten:

Det här var intressant för alla mobiltelefon-användare:

Ett litet företag i Finland har utvecklat en app för att mäta hur mycket mobilen strålar i realtid.

"Frågorna som väcks är väl två. Varför har ingen tänkt på det här tidigare? Och kan det lilla företaget i Uleåborg faktiskt ha kommit med en upptäckt som ingen ens fantiserat om tidigare?

Ala-Mieto svarar direkt.

– Teknologin har inte funnits. Men vår algoritm fungerar och den kan nog inte ifrågasättas. Den är validerad i Nokias laboratorium i Uleåborg"

http://sevendays.vasabladet.fi/artiklar/manniskor-och-samhalle/han-har-hittat-stralningen?t=0111151211

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2015-11-06 00:18 #3 av: Ians

Tummen upp

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.