Övrigt

Hårbehandlingsmedel

2016-02-05 08:40 #0 av: Magi-cat

Hittade ett par länkar med nyttiga produkter för hår och hud. Någon som provat?Glad

Fermenterat risvatten:

http://dailyhealthpost.com/how-to-make-rice-water-for-healthy-hair-and-skin/

Kokosolja är tydligen bra för både hud och hår:

http://womansvibe.com/how-to-put-coconut-oil-in-your-hair-to-stop-it-from-going-gray-thinning-or-falling-out/

Hjärta "...the beginning of wisdom, is, "I do not know" (Data)

Anmäl
2016-02-09 06:05 #1 av: Ians

Kokosolja använder jag mig av, som hudkräm sedan flera år tillbaka. Även för håret som en liten inpackning innan hårtvätt, även skalpen behöver smörjas in när luften är torr inomhus nu. Däremot så blir det för mycket för vår hårkvalité om man smörjer in håret varje dag. Det tipset passar bättre för dem med super torrt hår som oftare förekommer bland dem med riktigt krusigt hår, eller riktigt tjockt hår, typ Afrikaner eller Asiater. Min ena dotter som är halvafrikan, behöver smörja in sitt hår dagligen tex annars blir hennes hår riktigt risigt.

 Ett annat tips är att smörja in sig ordentligt med kokosolja innan duschen, låta det sitta ett par minuter och sedan använda en mild tvål. Och en liten klick efteråt också , så blir man mjuk som en baby i huden. Fungerar lika bra som dusch oljor, med den skillnaden att man kan reglera mängden olja, så det passar just ens egen hud. Plus att man kan använda en tvål med den doft man själv föredrar, och inte är bara de duscholjor som finns på marknaden. 

Däremot har jag inte använt mig av fermenterat ris vatten, kanske något att prova. Skämtar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.