Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Övrigt

Den bortglömda sjukdomen - sepsis

2017-12-27 08:55 #0 av: Magi-cat

Om vårdslarv med ödesdigra konsekvenser, om den bortglömda sjukdomen sepsis.

Om Jon vars hjärnhinneinflammation enkelt kunnat botats med Kåvepenin men som efter slarvig undersökning fick diagnosen spänningshuvudvärk och Citodon. Om läkare som gjorde fel, prover som inte togs eller värderades rätt och journaler som aldrig lästes. Om Jon som dog och föräldrarnas kamp för upprättelse. Om en svart sopsäck. Om svåra beslut. Om den långa och svåra vägen tillbaka för de efterlevande. Om livet som går vidare.
Och fågelkvitter.

https://kit.se/2017/04/28/79905/del-1-mamma-lamna-mig-inte-ensam/

En oerhört gripande läsning i 4 delar. Det gick inte att sluta läsa...Gråter

Starkt av föräldrarna att orka kämpa! Blomma

Detta var 2013. Nu har förhoppningsvis den bortglömda sjukdomen blivit mer känd och symptom tas mer på allvar. Om inte annat kan det vara bra att alla vi som inte jobbar inom sjukvård känner till att den finns och hur farlig den är.

Det är naturligtvis bra att antibiotika inte skrivs ut i onödan. Men när det behövs SKA det användas! 

Anmäl
2017-12-27 09:46 #1 av: Maria

Usch vilken upprörande läsningArgLedsen

Jag hade själv hjärnhinneinflammation 2005 och vet vilken  djävulsk huvudvärk det var men jag blev tagen på allvar och med rätt behandling så blev jag ganska snabbt bra igen.

/Maria

 

Anmäl
2018-01-13 17:58 #2 av: Aleya

Jag är otroligt leds att vården inte kan erkänna sina fel.

Men nog om det. Det jag vill säga till "vanliga" personer utan erfarenhet av vård och symtom. Ta alltid huvudvärk som förändrar personer på allvar. Allt från att dom inte kan prata till börjar spy eller ramlar. Jag kanske låter dramatisk men det är bättre att vara försiktig än att det kanske skiter sig.

Det kan rädda liv.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.