Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Off Topic

Kastilientvål

2018-05-23 13:38 #0 av: majlar

Är det någon som provat detta och kan översätta pounds och uns och ounce. Tacksam för lite hjälp. Ha en fin dag

I århundraden har Kastilien tvål länge åberopas för grundlig rengöring makt och naturliga ingredienser. Tvålen var döpt efter Kastilien område i norra Spanien från vilken den har sitt ursprung i det 10th århundradet. Med ingredienser som är skonsamma mot huden och miljön, Kastilien tvålar är lika populär som någonsin. Trots att barerna kan köpas i de flesta hälso-mataffärer, en effektiv rengöring bar eller diskmedel vätska kan göras hemma med några enkla ingredienser 

Ingredienser till tvål 

Nästan alla Kastilien tvål recept lita på samma lista över ingredienser: olivolja, kokosolja och palmolja. För att variera tvål är doften kan eteriska oljor läggas till i andra oljor efter blandning processen. Att göra två pounds av tvål, behöver du 20 gram olivolja och 2,5 gram vardera av kokos och palmolja. Dessutom behöver du en kopp vatten, tre uns av lut, och mellan en halv ounce och en hel uns av eteriska oljor, beroende på hur starkt doftande du vill att tvål vara. 

Soap-Making Vägbeskrivning 

Efter mätning av de nödvändiga ingredienserna utom de eteriska oljor som anges i steget ovan, måste ingredienserna blandas och formas. Tillsätt vatten till lut och blanda med en sked. När detta är gjort, tillsätt lut och vatten blandning av oljor. Det bästa sättet att blanda vätskan i tvål är med en handhållen "pinne" mixer. För in spetsen på mixern in i ingredienserna och blanda i två minuter. Detta kommer att ta på saponifikation process, som är en reaktion mellan lut och oljor som producerar tvål. Detta kommer att föra blandningen till en punkt där det är slät och blank. Rör i eteriska oljor med en sked. Häll i formar omedelbart. Låt svalna ordentligt innan du släpper. 

Diskmedel Tvål 

Fat-tvättmedel som lämpar sig för en automatisk diskmaskin kan göras hemma med hjälp av Kastilien tvål. Du behöver en färdig flytande Kastilien tvål bas att börja, som Dr Bronner's. Använda en halv kopp av botten, tillsätt lika delar vatten och ättika tillsammans med 1 tsk. citronjuice och tre droppar tea tree olja. Rör ihop ingredienserna i en skål tills blandas ordentligt. Överföring till en sprutflaska för enkel dosering i din diskmaskin. Skakas före användning, och tillsätt 2 msk. av tvål till varje maträtt belastning.

Anmäl
2018-06-24 04:09 #1 av: koppargaller

Google translate?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.