Övrigt

Vidarkliniken

2019-03-10 21:22 #0 av: Hukanson

Nu har Stockholm Läns Landstings alternativvårds motståndare vunnit och Vidarkliniken i Järna läggs ner. Efter 33 år stängs dörren till Nordens enda integrativa sjukhus.

http://www.ytterjarnaforum.se/blogg/anders/nu-stanger-vidarkliniken/?fbclid=IwAR2J1qsvwhSNJJtERozFNHG_oTulqC_erQ2eeEG2jObSzH7dpqbyT7MQ1O8

Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-03-10 21:30 #1 av: [Paranormal team värmdö]

Dem kan inte skilja vad anorexi och anorexi är har varit på skit ställe

Anmäl
2019-03-11 05:47 #2 av: JRSN

Jag ser detta som en mycket sorglig dag, ett stort nederlag för de som betraktar människan i ett större perspektiv och inte bara som en maskin. Den s.k. "vetenskapliga lobbyn" har uppenbarligen ett mycket starkt grepp om svenska politiker, eller så är det tvärt om. Sannolikt handlar det om att politiker söker stöd för sina beslut i s.k. "evidensbaserad kunskap". Detta begrepp sägs vara; "åtgärder som kan bevisas vara verkningsfulla, som bygger på underlag av påvisbara och mätbara fakta". Dessvärre existerar inga absoluta fakta, endast rådande teorier. 

Den evidensbaserade kunskapen brukar åberopa "den bästa tillgängliga kunskapen", vilket inte på något sätt är i närheten av absoluta fakta. Dessutom brukar man tala om "den professionelles expertis", vilket ju låter imponerande. Men det finns experter inom alla områden, som även motsäger varandra, så vilken expertis är det som, helt godtyckligt, får företräde? Slutligen är det "den berörde personens situation, erfarenhet och önskemål", som den evidensbaserade kunskapen tar i anspråk. Enskilda personers upplevelser är förstås till 100 % subjektiva, så hur kan sådana faktorer ens på avstånd förknippas med evidens?

Vetenskapliga institutioner gör anspråk på att inneha den auktoritära och legitima normen för vad som kan anses vederhäftigt och sant. Dessvärre resulterar deras strävan endast i ett pinsamt fiasko, ett rabblande och babblande om totalt intellektuellt 'snömos'. Människan är en komplicerad varelse som inte kan reduceras till statiska och förenklade principer. Att betrakta människan utifrån ett helhetstänkande, innefattande vetenskapliga och intuitiva aspekter, är en betydligt mer seriös och ansvarstagande utgångspunkt. Den insikten existerar inte i Sverige idag,  det är djupt beklagligt och ovärdigt ett utvecklat land som vårt.

JRSN
..........................................
www.astromantra.se/

Anmäl
2019-03-11 18:53 #3 av: [Paranormal team värmdö]

Tyckte dem inte va vidare bra

Anmäl
2019-03-21 00:16 #4 av: JonasDuregard

Partajar

Mycket glädjande besked. Vidskeplighet hör inte hemma i offentlig vård.

#2 Du behöver verkligen läsa på lite om hela vetenskapsgrejen Förskräckt.

Du pratar om den "vetenskaplig lobby", men vetenskapen behöver ingen PR-byrå. De oerhörda framstegen människor i vetenskapens tjänst har gjort genom åren talar för sig  själva. 

Jag skriver det här på en maskin som består av miljontals tekniska komponenter och som kan skicka meddelanden till andra sidan jorden på en bråkdels sekund. Jag sitter i ett hus som hålls varmt året runt av maskiner. Blir jag hungrig får jag mat från skördar som dubblerats i avkastning gång efter annan, och maten hålls i lagom temperatur av maskiner. 

Att du kan sitta och sprida dina kunskapsfientliga floskler bygger också, ironiskt nog, helt på privilegier du fått genom vetenskapliga landvinningar som du troligtvis aldrig ens kommer förstå ytligt. 

Ja, vad har vetenskapen gett oss egentligen - bara ett "pinsamt fiasko" Skrattar.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2019-03-21 09:03 #5 av: Magi-cat

#4...och kärnvapen och klusterbomber och orgier i överkonsumtion. Hur framstegen används beror på vem som styr, och inte sällan på makt och pengar. 
(Sagt utan att på något sätt förringa de storartade förbättringar du tar upp.)

Hjärta ""Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp." G. Schyman

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.