Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Örtkosmetika

Peel-Off inpackningar

2007-11-06 23:28 #0 av: Tuva-Lena

Tillverka dina egna kroppsinpackningar och ansiktsmasker med så kallad peel-off effekt. Produkterna är lätta att använda, då dom bildar en sammanhängande gelè som lätt kan tas bort från huden efter behandlingen.

Basen i masken är helt naturliga alginater som utvunnits ur alger, vilket ger produkten den elastiska känslan. Alginaterna gör masken mjuk och efterlämnar en mjuk ock skön hud. Alginaterna är blandade med milda salter, som gör att de kan bilda ett sammanhängande gelè. Produkterna är i pulverform och bildar snabbt gelè när de blandas med vätska.

Ansiktsmask:

Blanda 30g pulver med 90 ml vatten

Blanda ordentligt i ca 1 minut, tills en mjuk pasta har bildats.

Applicera masken genast på rengjord hud i ett tjockt lager. Undvik hårfästet och ögonen. Arbeta snabbt och försök undvika att lägga flera lager på huden.

Låt masken verka i minst 10 minuter. (Den torkar efter ca 6 min.) Avlägsna sedan masken genom att lossa i kanterna och försiktigt dra bort den. Rubba bort ev kvarvarande kanter, och skölj ansiktet. Vid behov kan du sedan smörja in ansiktet med din vanliga ansiktscreme.

Kroppsinpackning:

Man behöver vara två när man gör kroppsinpackning. Kroppsinpackningen utförs i flera omgångar på kroppen. Det är lämpligt att inpacka en kroppshalva åt gången, eftrsom du måste arbeta snabbt så att inte inpackningen torkar. Du behöver alltså göra 2-3 satser av följande recept för att täcka en halv kroppshalva:

Blanda 100 g pulver med 300 ml ljummet vatten.

Blanda ordentiligt i ca 1 minut, eller tills en mjuk pasta har bildats.

Applicera kroppsinpackningen genast på rengjord hud i ett tjockt lager. Arbeta snabbt. Någon typ av spatel kan hjälpa till att sprida ut inpackningen.

Gör ytterligare en sats, och fortsätt tills öndskad del av kropppen är täckt.

Låt kroppsinpackningen verka i minst 15 minuter. (Torkar efter ca 6 min.) Avlägsna sedan inpackningen genom att lossa försiktigt i kanterna och dra bort den. Rubba bort ev kvarvarande kanter, och skölj av överflödet. Vid behov kan du sedan använda din vanliga hudvårdsprodukt för att smörja in kroppen. ( Lotion )

Skräddarsy dina behandlingar: Om du vill kan du blanda in aktiva ämnen i din kroppsinpackning bas, eller ansiktsmask bas. Tillsätter du ett flytande ämne, reducerar du vattnet i motsvarande mängd, och tillsätter du något ämne i pulverform, så minskar du masken kroppsinpackningen med motsvarande mängd.

Tillsatsämnen:

Silkesprotein, Soja protein - tillför fukt

Lera - rengörande

Bisabolol, Lecithin - För känslig hud

Squalene, C-vitamin - Anti age

Övriga tillsatser:

E-vitamin, Vegetabilisk olja/örtoljor, Eteriska oljor

Vattnet kan bytas ut helt eller delvis mot hydrolater, örtteer eller aloe vera-juice

 

Relaterade länkar

Av: Inga-Lena

Datum för publicering

  • 2007-11-06

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-06 23:55 #1 av: Aelsklinn

Vad är syftet med denn peel-off mask? Följer liksom alla döda hudceller med så att man slipper använda vanlig peeling och skrubba? Kanske är bra om man har känlig hy?

Anmäl
2007-11-07 00:06 #2 av: Brokenfether

Ja,jag har lite känslig hy i ansiktet,så det hade kanske inte varit så dumt....mamma mia,ska jag prova allt som Inga-Lena skriver om så kanske man blir riktigt fin en dag...Generad

Jag är imponerad av ditt kunnande Tuvan..verkligen..kramSkrattande 

Anmäl
2007-11-07 00:44 #3 av: Tuva-Lena

#1 Den här masken skall alla kunna använda och du behöver inte någon extra peeling efter behandlingen. Den är s a s heltäckande. Förresten ; välkommen hit Aelsklinn! Flört

#2 Kunnande.. Ärligt talat så består kunskapen av det jag läst mig till i en katalog där man kan beställa dessa inpackningar, eller rättare sagt ingredienserna. Generad Glömde nämna det att basen till inpackningarna kan man beställa hos Crearome, www.crearome.se Där kan man oxå beställa katalogen. ;) Tänkte mest att det kunde vara roligt med egna experiment. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-07 00:48 #4 av: Aelsklinn

Tack så mycket Inga-Lena :)

Anmäl
2007-11-07 00:50 #5 av: Brokenfether

#1 Välkommen ska jag oxå säga till dej Aelsklinn Skrattande

#3 Men det är ju så det är Tuvan...allt man kan göra själv är alltid mer givande...och du ÄR kunnig i mycket.Flört 

Anmäl
2007-11-07 01:02 #6 av: Brokenfether

Undrar lite om man kan använda en sån mask mer än en gång i vecka?? Va säger du Tuvan (Inga-Lena) ?

Anmäl
2007-11-07 12:52 #7 av: Tuva-Lena

#6 Tror inte att man skall göra det. En ansiktsmask i veckan är nog ett maximum, åtminstone vad jag har fått lära mig av min Oriflame-expert. Fundersam Huden måste få en chans att tillgodogöra sig masken, och det tar några dagar innan ämnena har gjort sitt.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-07 13:47 #8 av: Brokenfether

#7 Hur pass bra är det för huden om man själv tex mixar ihop lite frukter och lägger smeten i ansiktet? Kan det bli för frätande? Tänker på tex banan,nektarin(som ger fin färg) melon...vet inte om dessa frukter är att rekomendera att ha i ansiktet,men måste bara fråga dej vännen...Skrattande

Anmäl
2007-11-07 14:33 #9 av: Aelsklinn

#8 Jag tror du ska vara försiktig med vissa exotiska frukter. T.ex ananas och kiwi innehåller enzymer som löser upp kollagen (kollagen finns det mycket av i huden!). Därför måste människor som jobbar med t.ex. färsk ananas ha handskar på sig, annars får de frätskador på huden.

Banan tror jag inte ska vara någon fara, det har jag till och med läst recept med. Avocado är också bra för huden. Melon borde inte heller vara någon fara eftersom den innehåller mest vatten (återfuktande som gurka kan jag tänka mig). Nektarin har jag dock ingen aning om... 

Anmäl
2007-11-07 14:44 #10 av: Brokenfether

#9 Ja,annanas är väldigt frätande..jag fick blåsor i munnen och på läpparna en gång när jag åt färsk annanas.Det sved något hemskt.

Nektarin prova jag en gång...2 skivor på kinderna och det blev så fin färg av det...sved inte heller,men frågan är om det kan vara nyttigt..Fundersam 

Anmäl
2007-11-12 18:02 #11 av: Pia-F

Jag har använt peel-off masker ...fast den typen man köper på HM och liknande ställen. Det känns helt underbart efter man har dragit av masken..ja, medans man drar av den också.

Nu är det tyvärr väldigt längesen...ändå är jag i en ålder nu då det är betydligt mer befogat med dessa masker än det var för 20 år sedan *men då använde jag dem regelbundet*.

Jag är enormt dålig på att sköta om min kropp..både utvändigt och invändigt...men när jag nästa gång kommer till skott ska jag testa den här varianten.

Anmäl
2007-11-12 21:01 #12 av: korseett

en lermask bör aldrig torka utan hållas fuktig. Peeling ska aldrig användas på känslig och röd hud- den tål inte det

Anmäl
2007-11-12 21:36 #13 av: Brokenfether

Välkommen hem korseett...Skrattande

Tycker du det är ok att använda frukter i ansiktet som jag beskrev högre upp? Om dom inte är frätande då. Är yougerth bra att ha i ansiktet? Jag vill veta..jag vill veta...Flört 

Anmäl
2007-11-14 00:51 #14 av: Millex

#13 Helt ok och riktigt bra med youghurt på hyn.

En enkel mask kan se ut så här:

1/4 avocado mosad
1 tsk flytande honung
2 tsk Grekisk youghurt
1-2 dr jasmin/ros alt. Ylang-ylang
Ha den på 10-12 minuter

Anmäl
2007-11-14 01:34 #15 av: Tuva-Lena

#14 Du är duktig Millex! Tack för fina tipset! Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-14 03:41 #16 av: Brokenfether

#14 Tack säger jag med..jag ska skriva upp receptet och spara.Skrattande

Jordgubbar??Är det bra att använda på hyn? Jag skulle igentligen vilja mixa ihop en egen sörja av flera olika frukter och kanske nån grönsak i och sen låta det verka på hyn...spännande sen att se hur det blev efteråt..Hemlis Kanske hela kraniet lyser igenom...Fot i munnnen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.