Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Massagetekniker

Ayurvedisk Yoga Massage

2007-09-17 17:21 #0 av: Tuva-Lena

Ayurveda, även ayurvedisk medicin, utgör en självständig form av läkekonst, har en historia på 2 000 år och är grundad i ett holistisk perspektiv och vediska utgångspunkter. Ayu betyder liv, och veda "kunskap om".

För den som tycker att yoga är för invecklat, eller känner begränsningarna när muskler och senor stramar i början av yoga övningarna, är ayurvedisk yogamassage ett alternativ. Nagarjuna, en lärljunge till Buddha, var en välkänd herbologist, känd för att ha uppfunnit nya medel för behandling av sjukdomar.  Bilden lånad av Wikipedia, den fria encyklopedin.

Ayurveda är en uråldrig indisk vetenskap där diet, örtmedicin, livsföringsråd och massage ingår. På senare tid har man utvecklat en speciell yoga massage i Indien, där massören använder händer och fötter, och trycket anpassas till patientens muskelspänning.

Istället för att inta olika yogaställningar töjer man direkt på förkortade och stela muskler. Man använder dessutom rumstempererad olja i sparsam mängd. Metoden är mycket bra för den som är stel och spänd i kroppen. Den reommenderas också om man vill börja med yoga, men även annan motion och träning.

Yogamassagen motverkar rygg- och nackproblem, ischias, besvär i skuldror, höfter, knän och fotleder, stress och sömnproblem m m.

Källa Axelsons Gymn Institut

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-09-17

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-18 01:19 #1 av: YvonneW
Oj, oj, det skulle sitta fint! Utför du sådant här själv Inga-Lena? Eller måste man beställa biljett till Indien? Jag äälskar ljuuv massage, men den massös jag gick hos gick i konkurs, så nu var det länge sedan jag fick uppleva den härliga känslan. Fast hon använde inte fötterna! Det där med fötterna låter lite väl "hårdhänt" eller hur jag skall uttrycka det.
Min sambo masserar mig motvilligt ibland på ömmande punkter, men han är för hårdhänt. Tror inte jag vågar låta honom läsa det här, för tar han till fötterna också blir jag nog platt. Skrikandes 
Anmäl
2007-09-18 14:15 #2 av: Tuva-Lena

Ja du Yvonne, lagom är bäst! :) och framför allt så anpassar man behandlingen till vad man vill uppnå med den. Ibland när jag gör bindvävsmassage så blir det tuffa tag, men då gäller det att lösa upp gammal ärrvävnad kanske, eller muskelknutor som förhindrar cirkulationen. Vanlig klassisk massage däremot, som är till för avkoppling/återhämtning skall man vara mjuk i händerna när man utför, gärna kombinerat med Reikirörelser. Just den mjuka och avslappnande kontakten när man bara lägger ner händerna på kroppen, och låter reikienergin genomströmma kundens kropp ger otroligt fina resultat. Alla upplever den som mycket behaglig. Rena energikicken, men har ändå en väldigt avstressande inverkan på dem. Oskyldig

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-18 19:56 #3 av: YvonneW
Det fanns ett namn på den typ av massage jag fick, men det har jag glömt. Tror det var något finskt. Känner du till någon avslappningsmassage från Finland?
Synd att du bor så långt bort, annars skulle jag gärna komma för en behandling. Skrattande 
 
Kram/Yvonne 
Anmäl
2007-09-19 21:16 #4 av: Tuva-Lena

#3 Någon speciell finsk massage känner jag inte till, men kanske nånting med "sauna" då..? Glad saunamassasji! Ha, ha! Eller perkälä-knåti!  Skrattande

Du, jag tar massagebänken med mig nästa gång jag åker neröver! :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-20 01:42 #5 av: YvonneW
#4 Hoppas ingen finländare ser dina språkkunskaper Inga-Lena Skrattande ! Ja, min vän, du är välkommen hit och det vore fint om du tog massagebänken med dig! Jag behöver en omgång.
 
Kramiz! 
Anmäl
2007-09-20 02:25 #6 av: Tuva-Lena

#5 En omgång? Det där lät nästan våldsamt det, Yvonne! Idag hade jag en liten gubbe hos mig - som somnade!! Jag stod och pratade med honom men märkte att jag aldrig fick nåt svar, och när jag tittar på honom så ligger den lille luringen o sover! :) Hade inte hjärta att väcka honom så han fick fortsätta sin Törnrosasömn tills jag var klar..

Det var så roligt för han hade sån värk när han kom, och då förstod jag ju att den hade lindrats. :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-25 18:36 #7 av: YvonneW
Hej Inga-Lena!
Nu vet jag vad massagen hette som jag fick. Det var "klassisk finsk massage", men inte hård utan lätt. Annars hade jag nog inte tagit mig hem skulle jag tro. Så det var inte perkelä-knåti! Och den massagen var så lätt och fin att jag somnade!
Råkade stöta på massösan, så jag frågade. Nu har hon ont både här och där själv, så hon har slutat ge massage.
 
Kram Yvonne 
Anmäl
2007-09-25 20:09 #8 av: korseett

tyvärr är det så att nästa grupp att höra till de med värk och utbrändhet kommer att bli alternativa terapeuter. Vi får inte glömma oss själva!

Anmäl
2007-09-25 22:54 #9 av: Tuva-Lena

#7 Ja du, just massöryrket tar på krafterna. Det var därför som jag vidareutbildade mig, och har tack vare det hållit i nästan 30 år! Men visst har jag haft belastningsskador av o till, men då har jag ju min fantastiska medicinska laser som har hjälpt mig under åren, och har dessutom sysslat med annat under tiden. Klassisk finsk massage har jag aldrig hört talas om, men det är väl motsvarigheten till klassisk svensk massage - som faktiskt är känd över hela världen som den mest omtyckta massagen. De´du! Cool

#8 Håller med dig korseett, vi får inte glömma bort oss själva, och jag tycker att jag får många bra tips från healing.ifokus som ofta tar upp just den här problematiken. :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-30 15:04 #10 av: YvonneW
Första gången jag fick massage var den klassiska svenska! Men hu då vilken omgång jag fick. Aldrig mer tänkte jag. Lokalen var väldigt kall med dåliga element så jag frös redan från början. Kände inte så mycket just under massagen, men blev ordentligt sjuk redan två timmar senare. Tänderna skallrade, kroppen skakade och det gjorde ont överallt. Jag tror jag fick feber. Som tur var hade jag badkar på den tiden, så jag spolade i så hett vatten som möjligt och kröp ner och försökte slappna av. Var som slagen gul och blå och hade ont i dagar efteråt. Fy för den lede! Den massagen skulle jag vilja kalla perkelä-knåti med extra plus.
 
En sjukgymnast jag talade med efteråt på jobbet sa att jag naturligtvis inte skulle ha massage som passade en väldtränad idrottare, det kunde inte sluta på annat sätt än det gjorde. Jag skulle be om avslappningsmassage sa hon. Så det gjorde jag nästa gång, men absolut inte på samma ställe som det första! Men inte heller den här massösan kunde mer än en sorts massage, men hon gjorde den väldigt ytligt berättade hon, så att den på så vis blev en behaglig upplevelse istället för en hemsk.
 
Att hitta välutbildade massöser som kan lite olika sorters massage tycks vara svårt i de här trakterna.
 
Tilläggas kan att massös nummer ett som jag var till inte blev långvarig med sin firma. Hon gick i konkurs inom ett år och det har jag förståelse för. Inte sjutton kom kunderna tillbaka efter en dylik behandling heller.   
 
Kram Yvonne 
Anmäl
2007-09-30 15:07 #11 av: YvonneW
Hm, såg att det smugit sig in en bokstav för mycket, men nu krånglar programmet igen så det går inte att ändra. Får bara upp en vit sida!
Anmäl
2007-09-30 15:43 #12 av: Tuva-Lena

#10 Fy farao Yvonne, vilken otur du hade med din massage. Självklart skall man inte plåga folk när man ger massage. Man måste ju alltid "känna in" personen först och anpassa behandlingen efter det! Och framför allt måste man lyssna så att man får veta vad slags massage kunden vill ha, eller vad den vill uppnå med behandlingen. Väldigt oprofessionellt måste jag säga. Annars är det ganska svårt att "gå i konkurs" som massör, jag menar så stora investeringar behövs ju inte, annat än en bekväm masagebänk då, och känsliga händer som nog är den viktigaste investeringen. Glad  Och dessutom skall ingen behöva ligga frysa!! Massagen ger inte ett skvatt om man ligger och spänner sig! Jättedåligt! Skrikandes 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-09-30 18:47 #13 av: YvonneW
#12 Ja, jag skriver "konkurs" eftersom hon fick slå igen verksamheten i alla fall. Hon hade ju lokalhyra att betala och utan kunder lönar det sig knappast. Värme var det ju också snålt med. Gråter
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.