Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Akupressur Akupunktur Alt medicin - djur Andligt Aromaterapi Ayurveda Balsam för själen Blogg trådar Egen erfarenhet av alt beh Fysioterapi/smärtlindring Gamla huskurer Gott och nyttigt - Receptsamling Healing Homeopati Husapotek/Huskurer Hälsokost - Kosttillskott Inredning/feng shui Klotterplanket Kreativa hantverkstråden :) Massagetekniker Musik till avkoppling Naturlig hudvård Off Topic Presentationer/medlemmar Qi Gong Temaveckor Tips & Trix Tävlingar Vår prunkande trädgård Våra djur Vårda själen Web shopen Yoga Zonterapi Öronakupunktur Örter Örtkosmetik Örtmediciner Övrigt Secondhand trådar Övningar Shamanism
Övrigt

Kan man få sprucket blodkärl?

2018-03-07 16:16 #0 av: Carronella1

Hej!
Idag av misstag av en kille fick jag en snöboll inmutad i mitt vänstra öga. Jag stod bakom min kille som han som kasta egentligen skulle träffa men han träffa mitt öga ist.
Helt öppet öga hade jag och de tog ett tag innan jag fick bort all snö så ha kunde öppna ögat helt igen och se.
Första 5 minuterna gjorde det sjukt ont, ville typ gråta. D sved o skavde liksom i ögat och jag var illröd. Sen avtog smärtan lite men höll i sig litegrann i ca 30 min, kan skava lite ibalnd när ja blinkar typ. Men d röd / rosa tog lite längre tid på sig innan d la sig.
Då undrar jag, finns det någon risk att jag vaknar med ett sprucket blodkärl imorn? För d va ändå en jäkla smäll.

Anmäl
2018-03-07 16:26 #1 av: Magi-cat

Jag förstår att det där gjorde ont!

Jag föreslår att du genast går till vårdcentral, skolsköterska eller liknande så att någon får titta på ögat. Om inte annat, är det skönt att få lugnande besked.

Anmäl
2018-03-07 16:32 #2 av: [[Lovemyselff]]

Man ska aldrig kasta snöbollar. En grej jag har fått lära mig. Kanske det är dags att din kille och hans kompis lär sig det?

Du vet väl att du är speciell?

Anmäl
2018-03-07 17:36 #3 av: Maria

Jag tycker också att du ska undersöka ditt öga så inte hornhinnan har blivit skadad.

/Maria

 

Anmäl
2018-03-08 07:32 #4 av: Mandra

Min gubbe fick en blompinne i ögat en gång. Det orsakade en blödning inne i ögat, så, ja, blodkärl kan spricka. Du måste gå och undersöka dig.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2018-03-08 07:43 #5 av: Magi-cat

#0 Lycka till och berätta gärna hur det går för dig! 

Anmäl
2018-03-08 10:22 #6 av: Tant Grön

Jag skadade ena ögat för några år sedan, det sved och rann jättemycket, men såg inget när jag tittade i spegeln. Nästa dag kliade det och jag gnuggade mig i ögat, när jag sedan råkade titta mig i spegeln så var halva ögat alldeles blodrött. Jag åkte till vårdcentralen och fick träffa en läkare som sa att det var ett blodkärl som brustit, men det var inte farligt. Det gick över på några dagar, men såg väldigt otäckt ut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.