
Krispigt knäckebröd
Såg att ett danskt bageri nu har släppt ett knäckebröd med frön och kli, tyvärr är det lite dyrt 36 kr för 10 bitar. Så här får ni ett recept på nästan exakt samma bröd som man lätt kan göra hemma istället!
Ett krispigt och gott knäckebröd, som är Riktigt bra för magen!
200 gr solroskärnor…. ta gärna hälften pumpa frön om du gillar det
2 dl linfrön ca 100g
2 dl sesamfrön ca 100g
2.25 dl kli
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
5-6 dl vatten
Sätt ugnen på 160 grader
Blanda alla frön och fibrer med vattnet, och låt stå och svälla några minuter.
Ta fram två bakplåtspapper och två plåtar.
Fördela "smeten" med en slickepott tunnt på de två pappersklädda plåtarna och in i ugnen med båda.
En plåt överst i ugnen och en nederst, grädda i 35 minuter och skifta plats på låtarna. Grädda ytterligare i 35 minuter. Ta ut plåtarna och skär i knäckebröden i fyrkantiga bitar, men låt dem stå kvar och svalna på plåten, sedan är det bara att njuta av det goda knäckebrödet!

Egengjord knäcke är så gott! Här en annan recept på knäckebröd, som jag ibland äter som snacks i stället för chips eller annat onyttigt:
Fröknäcke
2 dl majs- eller dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön eller physallisfrön
1/2 dl linfrön
2 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
flingsalt
Blanda allt, utom saltet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Lägg ett annat papper över och kavla ut smeten tunt. Eller använd händerna till att platta till allt till en tunn, tunn kaka. Ta bort det övre pappret och strö flingsalt över. Grädda i 150 grader i 60 minuter.