Annons:
Etikettövrigt
Läst 2528 ggr
shigne
2014-08-02, 08:14

Bubbel 2 Augusti

Gomorron!

Idag är en betydligt lugnare dag och jag tar min lilla stund vid datorn…. Solen skiner, men visst känns det som höst i luften? 

Ska ta en tur ut i skogen och se om det finns nått ätbart att plocka hem, förhoppningsvis några trattisar om jag har tur. 

Igår kväll hade vi besök; en älgko med två kalvar och senare kom det ett gäng rådjur spatserandes förbi…. Mysigt att sitta på uteplatsen och följa dem, det känns så härligt naturligt att vi kan samsas med djuren på det viset.

Nä, nu lite kaffe så jag vaknar till och sen får det nog bli som det blir under dagen! Ha det gott alla och kramar till den som vill/behöver!

 

 

Annons:
abbis
2014-08-02, 08:55
#1

Morn på er

Är en fin dag idag också..Lite för torrt i markerna .Gräsen är gula i parkerna..

Bakat 2 dagar i rad så igår blev det en kanelbullekaka..

Igår sålde jag 2 klockor till Norge igen..Dom kostar 1200 resp 900 så sånt är kul..Alla klockor jag sålt har gått till Norge..

Sitter just nu och drejar knoppar .Kom på det när jag gjorde handtag till såssniporna. Blir roliga då dom är överdimensionerade.

Kramar till dig Shigne speciellt..

och ha de gott alla ni andra..

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Tuva-Lena
2014-08-02, 09:30
#2

Go'morron!

Jaa huuga, va kallt det är! Bara 16 grader! Åskade som fasen igår, man hörde hur det knastrade i luften riktigt. Cilla blir så orolig när det åskar så jag fick ta en paus från vinden o gå ner för att hålla handen. Som tur var så fick vi behålla elen den här gången. Känns höstlikt, ja. Visst är det mysigt med verandan shigne! Jag sitter där varje kväll för mig själv och lyssnar till alla ljud runt omkring - en räv, en häst som gnäggar, en uggla, en röst, svalorna som rejsar förbi, en hund som skäller, annars helt tyst, inte en bil passerar. Fast igår kväll var det aningen blött o kallt så ajg satt inte så länge..

Härligt abbis när affärerna går bra, det är du värd som jobbar så hårt!Blomma

Idag åker jag in till stan o hämtar ljusstakarna som jag köpt på en köp/säljsajt, en sväng in till mor också sedan kanske jag rensar rabatterna på gården - om jag hinner. FEMTE gången jag rensar där i år! Var kommer allt ogräs ifrån! Det har ju varit torrt i år och då brukar inte ogräset trivas så bra ..🤔

Ha det så gott idag allihopa och kram till er alla! (Extra styrke- till shigne❤️)

Kalle Johansson  satt o beundrade utsikten vid sjön..

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Toyan
2014-08-02, 12:00
#3

God förmiddag!

Men va..höstlikt shigne?  Så fint att ha naturen in på knuten. Stoor kram.

Roligt att affärerna går bra abbis👍

Kan väl va skönt med lite svalka Tuvan, hoppas ni slipper åskan idag.

  Här är det en ny varm dag, blir att fortsätta packa och plocka.

Önskar er alla en härlig lördag. Kram🌺

gummimamma
2014-08-02, 12:09
#4

Jag hade också besök, på altanen, igår. Jag satt i gungstolen och höll på med min nålbindning och lyssnade på en ljudbok när jag såg en rörelse i ögonvrån. Där kom en STOR mus! Inte en råtta, utan en stor mus. "Nämen, kommer du och hälsar på?" sa jag till den. Då sprang den in under soffan. Jag berättade om musen för min gubbe, och han tog fram tre musfällor och placerade dem ut på olika ställen på altanen. En kvart senare hörde jag ett skrapande läte. Tyckte först det kom från taket, men sedan tyckte jag den kom utifrån. Trodde det var gubben som höll på och grejade med någonting utanför altanen. Men han svarade inte när jag ropade efter honom. Då gick jag för att titta efter vad det var som lät. Fast vid det laget hade ljudet slutat. Men jag kunde se vad som orsakat ljudet… Den stora musen hade tänkt ta ostbiten i fällan, fastnat med huvudet, och släpat hela fällan en halvmeter innan han dog! På morgonen satt det en mindre mus i en av de andra fällorna. Bäst att ha fällorna laddade hela tiden!

Vilken fin Kalle du hittat, Tuva-Lena! Här har jag knappt sett några svampar på ett tag. Det är rätt torrt i backarna… Funderar på om det är lönt att åka till mina blåbärsmarker för att kolla efter blåbär. Det är en bit dit, och det kan hända att det finns en hel del blåbär där även om blåbärsriset här i närheten inte har värst många bär på sig. 

Tomatplantorna växer så det knakar! Trodde de flesta skulle bli ca 0,5 m höga buskar, men de är upp emot 2 meter nu! Men en massa tomater blir det. De är små som ärtor, men goda som karameller!

Ians
2014-08-02, 17:38
#5

Gomidda på er,

Har jobbat några nätter o försökt att vila ut mellan passen. 

Gott Shigne med små magiska stunder när man nästan upplever sig som ett med naturen! pyss på pannan till dig!

Härligt med det där cafét ni har Abbis! Låter så mysigt med allt hembakt som du gör, gott att det rör på sig i krukmakeriet också, så du fåt sålt det du tillverkar i dina båda ugnar 🙂

Tuvan får en förkänning av hösten när jag ser Kalle Johan! Den är väll här snart fortare än vi anar kanske!

Vilka fina tomater G-mamma! Synd att en inte kan leva i harmoni med möss, för Lite synd är det att avliva dem, de är ju lite söta faktiskt!

Vink vink Toyan hoppas du fått plockat färdigt! kram

Upp till toppen
Annons: