Annons:
Etiketthomeopati
Läst 4426 ggr
AnnaF
2014-09-16, 10:51

Alternativ medicin mot kramp i tarmen?

Hej!

Jag kan egentligen inget alls om alternativ medicin, men jag måste hitta någon sorts hjälp åt min son…

Han är 20 år och har problem med kramper i tjocktarmen som kommer i attacker men även värker hela tiden. När attackerna kommer kan han inte stå upp, svårt att jobba på industri då… Pga detta har han blivit av med flera jobb då han varit hemma för mycket. Han har nu varit hos läkaren och fått veta att han måste lära sig leva med det då det inte finns något att göra. Han fick utskrivet stolpiller med morfin i att ta när det är som värst.

Finns det nån sorts alternativmedicin som kan ha effekt på detta? Jag har funderat på homeopati, men känner mig osäker. Det här med irisdiagnostik, hur funkar det och använder man det i kombination med homeopati? Andra alternativ??

Hoppas nån kan hjälpa, det sliter på hela familjen och framförallt sonen som liksom inte får komma igång med livet pga sitt tillstånd…

Tack på förhand!

Anna

Annons:
Ians
2014-09-16, 12:02
#1

Om du varit hos läkaren och fått en diagnos, samt bara smärtstillande, så tycker jag att du absolut skall söka efter en duktig naturläkare/ homeopat för att få mer hjälp att bli av med symtomen. 

Irisdiagnostik är ett bra redskap för dem som behärskar det, och kan utläsa vad ögonen avslöjar om tillståndet i kroppen. Har själv fått fantastisk hjälp av en mycket duktig homeopat, vid flera tillfällen. Då den traditionella vården enbart kunnat erbjuda ingenting i stort sett! Så jag rekommenderar varmt detta! Viktigt är att man blivit utredd, så att man inte har ex ett allvarligt tillstånd som spökar i bakgrunden, utan först får hjälp med det isf

tarotlasse
2014-09-16, 18:50
#2

Detta är långt i från enkelt att svara på Svenska sjukvården har tyvärr inte inom allmän vården den bästa kunskapen inom detta område tyvärr. 

Det krävs en omfattande undersökning av specialist läkare  för att finna orsaken  till kramperna. 

Tyvärr så finns det för få av dessa specialist läkare här i Sverige  däremot så i Norge där ligger man betydligt längre fram inom detta område. 

Dessa kramper brukar orsakas av kroniska inflammationer i tarmarna. 

Men grund orsaken till detta kan bero på enormt många saker. 

De vanligaste orsakerna till detta är Gluten, Laktos och Soya intolerans. 

Men det kan orsakas av precis vad  tusan som helst i kosten  det kan vara allt från gurka till rött kött.

Det kan även vara stressrelaterat eller orsakas av en annan sjukdom. 

Så det är en mycket omfattande utredning av en specialist läkare och en massa olika blodprover. 

Så jag är faktiskt lite tveksam till att detta är något för en  heomepat att reda ut. 

Jag är helt övertygad att homepaten kan sätta diagnosen Celiaki betydligt tidigare en vad den offentliga  sjukvården kan göra. 

Men grundproblemet till Celiaki och mag o tarmbesvär är inte lika lätt att reda ut där misstänker jag att homepaten inte har tillräckliga resurser och laboratorium för att konstatera vad som orsakar grundproblemet .  

Min dotter på 24 år har haft  samma problem med dessa kramper och har alltid haft dessa problem med magen.  

Hon har liksom din son haft en väldigt hög sjukfrånvaro och i höstas krävde hennes arbetsgivare att hon lämnar läkarintyg redan från första sjukdagen.

När hon var bebis hade hon kolik  och under dagis och skol perioden hade hon jätte stora problem med kramper i magen. 

Första misstankarna var att det berodde mjölken så det blev då en rent mjölkfri kost men problemen kvarstod då  misstänkte man i stället Gluten inte heller Gluten fri kost hjälpte. 

Då misstänkte man ägg och så blev det en äggfri kost när inte det heller hjälpte så provade man med olika kombinationer när det gällde kosten.

Jag lovar att dagis personalen var hysteriska över att hålla reda på alla dessa specialkoster.

Redan när hon gick på lågstadiet så vägrade hon äta kött eftersom hon inte tyckte det var rätta att döda andra levande varelser och blev vegetarian. 

Hon är fortfarande vegetarian i dag  detta påverkade inte heller hennes problem med magen hon blev varken bättre eller sämre. .  

För två år sedan började jag på min nuvarande arbetsplats och i samma korridor som jag har mitt kontor.

Där ligger även Svenska Celiaki förbundets lokal kontor så en dag gick jag in till dem för att veta lite mer och även fråga om vad för alternativbehandlingar som finns. 

Jag fick en massa information av personalen men när det gällde alternativa behandlingar så var det totalt omöjligt att ge några råd om eftersom grundorsaken varierar så enormt mycket från person till person beroende på om de är gluten intoleranta eller om de reagerar på gurka. 

Så det krävs en omfattande utredning av en specialist läkare och kan krävas ett flertal läkare besök och en massa olika blodprover innan man vet hur man ska behandla dessa kramper.

Genom dessa undersökningar läkaren gör och vad de olika värdena på de olika blodproverna så kan dessa specialistläkare komma fram till rätt så exakt vad grundorsaken till problemen beror på.  

Det är nog däremot  betydligt svårare att hitta och få en remiss till en specialist på mag o tarm  sjukdomar. 

En vad dessa specialister med rätt utbildning och kunskap har för att hitta grundorsaken till problemen. 

Jag tror därför att en homeopat  saknar både dessa specialist kunskaper och den labratorieutrustning som krävs för att finna själva grundorsaken till dessa kramper.

Min dotter har verkligen fått kämpa med näbbar o klor för att komma till en av dessa specialister.

Vårdcentralerna slår oftast bort detta med gnäll och klimakterie kärringar.

När hon efter flera besök utan att få hjälp av husläkaren och  när hon  första gången  bad om en remiss till en specialistläkare på mag o tarm sjukdomar så skrev den husläkaren ut antidepressiva tabletter och skrev en remiss till en psykolog. 

Då bytte hon vårdcentral och husläkare och efter mycket tjat fick hon remissen till en specialist läkare av den nya husläkaren.  

När hon fick träffa denna specialistläkare  så konstaterade denna specialist att hennes grund problem varken hade med kosten att göra  eller var psykiskt orsakade. 

Hon hade däremot fel på sköldkörteln och hade brist på sköldkörtelhormon och det var grundproblemet som orsakade tarminfektionerna och kramperna i hennes fall. 

Så hon fick utskrivet  Levaxin men det hade inte full effekt och hon fick obehagliga biverkningar av  den medicinen.

När hon ville byta medicinering till en nyare medicin som ska vara betydligt effektivare och  med mindre biverkningar sa den offentliga vården nej till detta eftersom den medicinen är så mycket dyrare för samhället en den äldre medicinen.

Då fick hon reda på att en av de bästa specialist läkarna inom detta område gått i pension och öppnat en egen privat klinik i Eslöv.

Så hon bokade en tid hos honom  och  med resultatet från den tidigare specialisten och efter 2 timmars undersökning och  efter ett par veckor då hon fick resultatet på alla blodprover. 

 Så skrev denna läkare ut den här nya medicinen och nu mår hon mycket bättre och har sluppit dessa kramper och biverkningarna hon fick av den tidigare medicineringen. 

Så det är inte det lättaste att få rätt hjälp av vårdcentralerna  och att  hitta en specialist med rätt kunskap som allmänläkarna oftast saknar. 

på länken http://www.celiaki.se/  kan du finna en hel del information om Celiaki även om den mesta informationen på sidan rör sig om Glutenintolerans som är den vanligaste grundorsaken till dessa tarminfektioner. 

Men där finns även kontaktuppgifter till deras kansli och deras personal och de kan säkerligen informera dig om var du kan finna närmaste specialistläkare för er och ge dig lite fler tips. 

Lasse

Miisala
2014-09-17, 15:44
#3

Min syster har haft stora problem med mage & tarmar.  Hon hade svåra kramper & fick ingen hjälp av medicin. Nu ser vi dock en ljusning! Syrran fick komma till en dietist & har börjat med "fodmap". Man utesluter "triggermat" & det har faktiskt hjälpt henne jättemycket. Hon får sällan ont nu & det är fantastiskt!

tarotlasse
2014-09-17, 23:16
#4

När det gäller Iris diagnostik så är jag oerhört imponerad på  vad man kan få fram genom att titta ngn djup in i ögonen. 

Ett av min ex som jag många gånger tittat djupt in i ögonen utan att se vad för sjukdomar hon led av. 

Jag såg bara en sådan värme och kärlek när jag tittade henne djupt i ögonen.

Vid ett besök vi gjorde på en alternativmässa fanns det en kvinnlig homeopat som gjorde  Iris diagnoser vilket mitt ex ville testa. 

Hon är döv och ville att jag skulle tolka vad som sades. 

Hon var dessutom nyopererad  en vecka tidigare inget större ingrepp visserligen Men hon hade  fortfarande lite besvär efter denna operation. 

Denna homeopat som ingen av oss kände till sedan tidigare och som inte kände till oss. 

Troligtvis kunde ju hon känna till mig vilket inte var så ovanligt eftersom jag på den tiden var rätt så välkänd för det flesta på dessa mässor. 

Men mitt ex kunde hon omöjligt känna till något om.  

Jag är skeptisk och jag köper inte allt jag vet mycket väl så många lurendrejare det finns så jag vill ha konkreta saker för att bli övertygad om deras kunskap. 

Mitt ex fick sätta sig vid något som ser ut som dessa apparater de har på ögonkliniken på lasarettet när de undersöker ögonen. 

Det första homeopaten sa var att hon hade problem med hörseln att detta syntes extremt tydligt i  ögat. 

Som skeptiker tyckte jag detta var så uppenbart eftersom jag tolkade och hon såg kanske min tveksamhet och frågade mig om jag själv ville se i denna  förstorings apparat.

Vilket jag inte hade något emot och man kunde se irisen pupillen och blodådrorna  väldigt tydligt i denna apparat. 

Så plockade hon fram sin handbok om diagnoser och visade mig hur en hörselskada visar sig på Irisen och denna förändring  syntes som hon sa väldigt tydligt. 

Så det var inga tveksamheter för mig själv att avgöra detta genom att se bilden i boken och läsa texten i boken. 

Sedan berättade hon om detta kirurgiska ingrepp  och var detta ingrepp gjorts någon stans.  

Hon kunde även berätta om dessa besvär mitt ex hade efter ingreppet. 

Hon berättade att mitt ex hade problem  med magen, problem med förstoppning och ett par andra saker om mitt ex hälsa som stämde.

Hela tiden fick även jag titta och hon visade i boken och förklarade för mig hur det fungerande jag var otroligt fascinerad av allt detta  och  var så inne i allt hon förklarade för  mig  om iris diagnostik så jag höll ju helt helt och hållet  på att glömma att tolka för mitt ex.

Dessa iris diagnoser brukar  ju vanligt vis gå rätt  så snabbt men jag tror det tog över en timme när vi besökte henne. 

Men  det berodde ju på att denna Homeopat var väldigt engagerad  och ville både visa och att jag själv skulle se på irisen  och  då förklara för mig hur och varför  hon kunde konstatera dessa konkreta saker om mitt ex hälsa.   

Så  jag får säga att det  blev ju en liten kort instruktions kurs för mig om detta med iris diagnostik. 

Jag var mycket imponerad av hur otroligt mycket man kan få fram om hälsan genom att titta i ögat och på formen, små prickar, linjer mm i Irisen. 

Denna  homeopat fick en  riktigt stor kram av mig och  jag berättade hur imponerad och tacksam jag var för denna lektion jag fick. 

Jag är helt övertygad och har inga tveksamheter alls att en homeopat genom iris diagnostik kan se och konstatera din sons problem med tarmen. 

Men att hon skulle kunna genom iris diagnostiken kunna avgöra  vad grundorsaken till och vad besvären orsakas av är jag tveksam till.

Men om min dotter gjort denna iris diagnos är jag helt övertygad att de även kunnat konstatera hennes sköldkörtelproblem betydligt tidigare en vad den traditionella vården gjorde. Att hon då betydligt snabbare hade fått rätt hjälp med medicineringen för sina besvär. 

Men att ställa in medicneringen och dosen genom att mäta värdena på hur mycket eller lite  hennes hormonproduktion låg på är nog överkurs för homeopaten. 

Samma om det är kosten som är  grundproblemet så vad i kosten som orsakar besvären kan varken husläkaren eller homeopaten avgöra på ett enkelt sätt 

Det är bara dessa specialist läkare och  genom dessa blodprovers olika värden.

Som dessa experter kan avgöra med exakthet vad som är orsaken  vad jag  har förstått.

Lasse

allhealing
2014-09-18, 00:30
#5

#0,

Vilken syn har din son på det hela. Vill även han söka hjälp utanför sjukvården?

Kent Asp

kentasp.com
www.kentasp.com
www.MindKnowlogy.com

förändring är alltid en möjlighet

[Torahzen]
2014-09-19, 11:18
#6

Jag tänker som allhealing att det kan vara intolerans. Själv har jag precis fått diagnos läckande tarm och ska undvika mat med mjölk, mjöl, socker, majs och soja. Jag har nu börjat ta probiotika (snälla mag- och tarmbakterier) samt lite annat. Pröva gärna en vecka utan detta livsmedels och begär att få bli utredd mot intoleranser.

Jag undrar också vad sonen tycker om alternativ medicin? Han är myndig och får göra som han vill…

Annons:
NiklasTyreso
2014-09-19, 22:46
#7

Du har fått massor av råd att pröva.

Mina förslag är:

+ Att 2 ggr/dag dricka psylliumfrö som fått ligga i vatten några minuter.

+ Dricka te på kamomill och hallonblad, som dämpar inflammation i tarmen. 

+ Leta reda på en annan läkare som är kompetent att utreda och behandla tarmproblemen.

AnnaF
2014-10-08, 07:55
#8

Tack för alla snälla förslag!

Ska fundera och googla och prata med honom och så vidare och så vidare, så får vi se vart det bär hän…

majlar
2014-10-13, 08:00
#9

Man hör alldeles för ofta nu för tiden. Finns inget att göra, lär dig leva med det.   Han är 20 år!!! Hela livet framför sig. Sök ny läkare,  ge inte upp. Det finns hjälp. Kram

Upp till toppen
Annons: