Annons:
Etiketthälsokost-kosttillskott
Läst 706 ggr
Ians
2015-03-08, 14:46

Hur ska man tolka detta då?

Västerås tillsyningsmyndighet väljer att ge näringsförbud till ett företag som bla säljer D-vitamin. Stödet för detta näringsförbud är en rekommendations skrivelse från EU ang kosttillskott, som dessutom är flera år gamal. Det är alltså ingen lag, som EU klubbat utan en genomgång av olika kosttillskott. Dessutom har det sedan den skrevs fortsatt att forskas runt detta så gränsvärdena idag ser helt annolunda ut än för bara några år sedan!

Frågan är också om de Någonsin kommer att kunna antas en Lag ang max gränser för kosttillskott? I detta fallet gäller det D-vitamin, och behovet av just D-vitamin ser ju väldigt olika ut i de olika medlemsländerna, ex Spanien har mer sol än vi här i norden, och de skulle klara sig på en dos som ger Oss stora brister, alltså behöver en max gräns se väldigt olika ut beroende på vart i EU man bor. 

Inte heller har man Västerås, dragit in näringstillståndet för de stora kedjorna som säljer kosttillskott, med samma dosering, utan man väljer att ge sig på en enskild mindre säljare/distributör. Lagen om denna form av förbud säger klart att man inte får diskriminera enskilda säljare, till förmån för andra aktörer, när man ger näringsförbud, utan måste då dra in tillståndet för alla som distribuerar eller säljer denna vara. Och över hela landet!

Den skrivelse de stödjer sig på från EU, har dessutom en brasklapp i form av en punkt där det klart framgår att detta INTE är att betrakta som en lag, vilket inspektörerna tycks ha missat eller hoppat över helt.

Hur man sätter en kommun på Världskartan genom att vara ute i ogjort väder 😉

Här är länken till handlarens tal inför kommunstyrelsen. Kolla gärna det 😉

http://www.2000tv.se/site_article.php?article_category=1&article_ID=12

Annons:
Upp till toppen
Annons: