Etikettergamla-huskurerartikel
Läst 89687 ggr
Ians
2013-12-10, 11:27

Kanel och Honung

Visste ni att kanel som är en vanlig krydda, kan göra skillnad för en mängd olika obalanser i hälsan? Tillsammans med honung så är kanel en riktig dunder kur!

Honung innehåller en mängd nyttigheter, den läker sår, botar halsont och motarbetar bakteriernas framfart i kroppen.

Forskarna har upptäckt att honung innehåller mjölksyrabakterier, som kommer från biets mage, och när de omvandlar nektar till honung så följer dessa nyttiga bakterier med. Mjölksyrabakteriens funktion är att skydda honungen från angrepp av jäst, dåliga bakterier och svampangrepp.

Mjölksyrabakterierna är nyttiga för människan också eftersom de kan bilda ämnen som är bakteriedödande. De skapar även ämnen som triggar vårt immunförsvar.

Vildhonung är den honung som anses särskilt rik på nyttiga bakterier.

 I den vilda honungen finns miljontals nyttiga mjölksyrabakterier av 13 olika sorter.

Den odlade honungen innehåller inte mjölksyrabakterier. Det beror på att odlad honung innehåller mer socker och mindre vatten, vilket gör att mjölksyrabakterierna inte trivs i den lika bra som i vildhonung.

Men även om odlad honung inte innehåller mjölksyrabakterier är den ändå hälsosam:

 Den innehåller bra ämnen som mjölksyrabakterierna lämnat kvar i honungen.

Kanel är en gammal känd krydda med MASSOR av fantastiska egenskaper.

Kanel har ett superhögt ORAC värde. Orac står för antioxidanter som skyddar oss från åldrande, cancer, diabetes, etc.

Tillsammans är de en super boost för immunförsvaret, och gör en både frisk och pigg.

Här följer en lista på olika obalanser och tillstånd där kanel och honung kan hjälpa till. Naturligtvis skall man följa sin läkares ordinationer, men det skadar aldrig att prova även denna nyttiga kombination av vad naturen har att erbjuda.

ARTRIT
Artritpatienter kan dagligen ta, morgon och kväll, en kopp hett vatten med två skedar honung och en tesked kanelpulver. Om man tar det regelbundet kan även kronisk artrit botas. I en dansk studie prövade man detta, 200 personer med artrit ingick i studien. Efter en vecka upplevde 73 av personerna att de hade mindre smärta och efter en månad så var de flesta av dem som ingick i studien besvärs fria. Till och med de som hade svårt att gå och stå pga smärta upplevde en klar förbättring.

URINVÄGSINFEKTIONER
Tag två matskedar kanelpulver och en tesked honung i ett glas med ljummet vatten och drick det. Det förstör bakterierna i blåsan. Detta tas som en engångs dos när man får symtom på UVI.

TANDVÄRK
Gör en kräm med en tesked kanelpulver och fem teskedar honung och lägg det på den onda tanden. Detta kan du göra tre gånger om dagen tills tanden slutar värka.

KOLESTEROL
Två matskedar honung och tre teskedar kanelpulver blandat i 5 dl tevatten, ges till kolestrolpatienten och då reduceras kolesterolnivån i blodet ca 10 % inom två timmar. Som det nämndes för artritpatienter, om man tar det tre gånger om dagen så blir kronisk kolesterol botad. Enligt information som man fick i Said Joournal, så försvinner mycket kolesterol om man äter ren honung till maten varje dag. Utan de biverkningar som kolestrol hämmande medicin ger, bla försvagar det dina muskler…inkluderat ditt HJÄRTA och ingen medicin har visat sig kunna stoppa hjärtattacker eller strokes.

FÖRKYLNINGAR
De som lider av vanliga eller allvarliga förkylningar borde ta en matsked ljummen honung med 1/4 sked kanelpulver dagligen i tre dagar. Denna process botar den mest kroniska hosta, förkylningar, och rensar bihålan.

OROLIG MAGE
Honung man tar tillsammans med kanel botar magont och fixar magsår från roten.

GASER
Enligt studier gjorda i Indien och Japan, har det visat sig att om man tar honung tillsammans med kanelpulver så blir magen fri från gas.

IMMUNSYSTEMET
Dagligt användande av honung och kanelpulver stärker immunsystemet och skyddar kroppen från bakterie och virusattacker. Vetenskapsmän har kommit fram till att honung har flera vitaminer och järn i stora mängder. Konstant användning av honung stärker de vita blodkropparna som slåss mot bakterier och virussjukdomar.

MATSMÄLTNINGSPROBLEM
Kanelpulver sprinklat på två matskedar med honung som man tar innan maten, tar bort det sura och magen smälter de mest kraftiga måltider.

INFLUENSA
En vetenskapsman från Spanien har bevisat att honung innehåller en naturlig ingrediens som dödar influensabaciller och räddar patienten från att insjukna i influensa.

LÅNGT LIV
Te med honung och kanelpulver, dricker man det regelbundet, blir man friskare och ger kroppen större chans att klara sig längre. Ta fyra matskedar med honung, en sked med kanelpulver och tre koppar med vatten och koka det som om du gör te. Drick 1/4 kopp, tre till fyra gånger om dagen. Det håller huden fräsch och mjuk och hejdar att man känner sig gammal. Livslängden ökar – även en 100-åring, kan börja göra samma sysslor som en 20-åring.

FINNAR
Tre matskedar med honung och en tesked med kanelpulver tilllsammans och lägg det på finnarna innan du sover. Skölj av det nästa morgon med varmt vatten. Om man gör detta dagligen i två veckor, försvinner finnarna från roten.

HUDINFEKTION
Om man lägger honung och kanelpulver på de affekterade ställena, så botar det eksem, ringorm och alla typer av hudinfektioner.

VIKTMINSKNING
Dagligen på morgonen en halvtimma innan du äter frukost på tom mage och på kvällen innan du sover, drick honung och kanelpulver som kokat i en kopp med vatten. Om du gör detta dagligen, reduceras vikten på även den mest överviktiga personen. Också, om man dricker denna mix dagligen så ger man inte fettet chansen att samlas i kroppen även om personen kanske har en diet med hög kalorihalt

CANCER
Ny forskning i Japan och Australien har funnit kanel och honung även kan hjälpa vid advancerad cancer i magen och i benen, väldigt effektivt. Patienter som lider av dessa sorter av cancer borde dagligen ta en matsked med honung med en tesked av kanelpulver i en månad tre gånger om dagen. (Glöm bara inte att följa doktorns ordinationer också, det går säkert att kombinera både de behandlingarna och kanel & honung )

UTMATTNING
Nya studier har visat att sockret i honungen är mer hjälpsam än skadlig för kroppens styrka. Äldre invånare, som tar honung och kanelpulver i lika stora mängder, är mer alerta och flexibla. Dr Milton, som har gjort research, säger att en halv matsked med honung som man blandar i ett glas med vatten och man sprinklar kanelpulver, om man tar det dagligen efter att ha borstat tänderna och på eftermiddagen runt 15.00 när vitaliteten börjar avta. Så ökar vitaliteten av kroppen inom en vecka.

HÖRSELPROBLEM
Dagligen på morgonen och på kvällen så tar du honung och kanelpulver i lika stora mängder, återställs hörseln.

             ***********

Nu skall man väl inte ta allt på fullaste allvar, men att pröva skadar ju inte, om man bara har lite sunt förnuft också. Honung är trots sin sötma något som även diabetiker kan äta i kontrollerade mängder, då det inte höjer blodsockret lika mycket som vanligt socker. Dessutom hjälper kanelen till att reglera och stabilisera blodsockret.

mogfarm
2013-12-10, 11:35
#1

Jag fick tips om detta av en på jobbet för ett par veckor sen. Jag var på väg att bli förkyld och han sa att det skulle hjälpa. Blandningen var två matskedar honung och en tesked kanel i en mugg hett men inte kokande vatten. Det hjälpte mot förkylningen så det kommer jag att prova fler gånger.

LinaLj
2013-12-10, 11:36
#2

Viktigt att tänka på är att kanel är blodtryckssänkande vilket kan vara farligt om man redan har lågt blodtryck eller äter blodtryckssänkande mediciner.

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

majlar
2013-12-10, 11:41
#3

Jag fick tipset från en biodlare att ta en tsk honung och toppa med kanel en gång om dagen. Har provat ett tag och än så länge peppar, peppar så har förkylningen hållit sig på avstånd.

[Olaf]
2013-12-10, 11:44
#4

Fin text om honung. Jag satte honung på mina finnar i tonåren. Det var mycket bättre än sånt man kunde köpa i affären mot finnar som mest bara torkade ut min hud, honungen däremot höll dem i schack. Kallslungad vildhonung lär vara den bästa honungen har jag hört. Kanel och honung…både gott och hälsosamt. Tack för tipset och informativ text.

tarotlasse
2013-12-11, 12:59
#5

Ja men tyvärr är hälften av all honung som säljs i våra butiker inte honung.

Ett av de vanligaste produkterna det fuskas mest med enligt EUs livsmedels kontroller.

Det säljs dubbelt så mycket honung en vad som produceras.

Man tillverkar honung genom att blanda olika sockerarter och sedan tillsätter man honungs arom.

Så hälften av all honung är tyvärr helt vanligt socker med tillsatt honungs arom.

I somras gjorde man en kontroll av den Svenska honungen och livsmedelsverket stoppade 17 000 ton Svensk honung som tyvärr inte var honung utan bara vanligt smaksatt socker.

Lasse

[Starman]
2013-12-12, 22:02
#6

Stycket om cancer kanske du kunde ha skippat. Det är mer än lovligt osmakligt att försöka inbilla människor att de kan bli botade från cancer genom att äta honung och kanel.

Tuva-Lena
2013-12-13, 10:41
#7

I sista stycket lägger Ians in en liten brasklapp, om att "inte ta allt på fullaste allvar", så jag tycker det räcker och att var och en MÅSTE ta ett eget ansvar för vad den vill tro och inte. De flesta, ja alla, med cancersjukdomar söker självklart till sjukvården i första hand! (Vill jag tro i alla fall, om man har livsinstinkten i behåll. ;)

Jag tog en kopp med honung och kanel imorse och det smakar inte bara GOTT, det sätter igång livsandarna dessutom! Jag blev varm i hele kroppen!🙂

(Såg ni inslaget på Rapport igår? Att man numera kan" förebygga" cancer, i det här fallet bröst-och coloncancer, prostatacancer m fl cancerformer, med ett läkemedel som bromsar utvecklingen av cancer. I första hand så ger man läkemedlet till personer med ärftlig belastning. Med goda resultat.)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

[Starman]
2013-12-13, 11:03
#8

#7

Hon skriver "att pröva skadar ju inte", men det är ju precis det det kan göra. Det finns faktiskt människor som helt saknar förmåga att tänka rationellt i det här landet, och några av dem kommer att drabbas av cancer.

Om någon av dessa då läser detta tips, och dessutom svalt propagandan som vissa mer extrema alternativtroende förfäktar om att vårdapparaten är styrd av rymdödlor som bara är ute efter att döda människor (ja, sannolikheten för att alla dessa saker skulle inträffa är ju ganska låg, men den finns) så skulle man behöva leva med att en människa dött på grund av att man lyssnat på ens "råd".

Ians
2013-12-13, 13:46
#9

Starman jag tror att du är mer än lovligt "orolig" för intelligensen hos medborgarna i detta land! Nästan på gränsen till oförskämd!

Men det tillhör ju din uppgift i livet att värna om alla förståndshandikappade, så jag tar inte illa vid mig alls. Däremot tänker jag inte ändra i texten mer än att jag tänker göra texten fetare på vissa ställen. För det som förvånar mig är att du så klart tror att de flesta som läser här inne tillhör de du värnar om, vilket jag inte alls tror, jag tror att det är ganska kloka människor med en stor portion sunt förnuft! 😉 men för att tillfredsställa din oro så ändrar jag text-storleken!

Jane-Lyzell
2013-12-13, 14:09
#10

Jätte bra artickel men för säkerhets skull ta bort "botar" - sätt hjälper för istället så blir alla glada :-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Ians
2013-12-13, 14:16
#11

#10 Det får väl vara för att det är du Jane som ber om detta då…😎Har ändrat lite i texten….

[Olaf]
2013-12-13, 14:21
#12

Ni kan ta bort det här inlägget om ni vill. Ingen kan utlova att man botar cancer. Folk dör i cancer hela tiden trots behandling. Det finns forskning på alternativ väg som jag antar inte är förbjudet att publicera? Och eftersom Ians tråd tar upp cancer och honung vill jag bara visa upp att forskning finns. Det verkar handla om Manuka honung. Edit: nej inte bara Manuka honung annan sort också. Bibliography of the usage of honey in treatment of cancer Bardy J., Molassiotis A., Ryder W. D., Mais K. et al. (2012) A double-blind, placebo-controlled, randomised trial of active manuka honey and standard oral care for radiation-induced oral mucositis. British Journal of Oral and Maxillofacial Surgery 50(3):221-6. Wiwanitkit V. (2011) Honey and renal cell carcinoma. Pharmacognosy Magazine 7(27):265-6. Syazana M. S. N., Halim A. S., Gan S. H. & Shamsuddin S. (2011) Antiproliferative effect of methanolic extraction of tualang honey on human keloid fibroblasts. BMC Complementary and Alternative Medicine 11(82). Samarghandian S., Afshari J. T. & Davoodi S. (2011) Honey induces apoptosis in renal cell carcinoma. Pharmacognosy Magazine 7(25):46-52. Naidoo N., Molan P., Littler R., Mok G. et al. (2011) A Phase II randomized controlled trial of manuka honey as prophylaxis against radiation-induced dermatitis in breast cancer patients. European Journal of Cancer 47:S367-S. Fukuda M., Kobayashi K., Hirono Y., Miyagawa M. et al. (2011) Jungle honey enhances immune function and antitumor activity. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine : e-CAM: [Epub ahead of print doi: 10.1093/ecam/nen086]. Shoma A., Eldars W., Noman N., Saad M. et al. (2010) Pentoxifylline and local honey for radiation-induced burn following breast conservative surgery. Current Clinical Pharmacology 5(4):251-6. Khanal B., Baliga M. & Uppal N. (2010) Effect of topical honey on limitation of radiation-induced oral mucositis: an intervention study. International Journal of Oral and Maxillofacial Surgery 39(12):1181-5. Hassan M. I., Mabrouk G. M., Shehata H. H. & Aboelhussein M. M. (2010) Antineoplastic effects of bee honey and Nigella sativa on hepatocellular carcinoma cells. Integrated Cancer Therapies In press (DOI 10.1177/1534735410387422). Ghashm A. A., Othman N. H., Khattak M. N., Ismail N. M. et al. (2010) Antiproliferative effect of Tualang honey on oral squamous cell carcinoma and osteosarcoma cell lines. BMC Complementary and Alternative Medicine 10:49. Rashad U. M., Al-Gezawy S. M., El-Gezawy E. & Azzaz A. N. (2009) Honey as topical prophylaxis against radiochemotherapy-induced mucositis in head and neck cancer. Journal of Laryngology and Otology 123(2):223-8. Motallebnejad M., Akram S., Moghadamnia A., Moulana Z. et al. (2008) The effect of topical application of pure honey on radiation-induced mucositis: A randomized clinical trial. The Journal of Contemporary Dental Practice 9(3):040-7. Bardy J., Slevin N. J., Mais K. L. & Molassiotis A. (2008) A systematic review of honey uses and its potential value within oncology care. Journal of Clinical Nursing 17(19):2604-23. Zidan J., Shetver L., Gershuny A., Abzah A. et al. (2006) Prevention of chemotherapy-induced neutropenia by special honey intake. Medical Oncology 23(4):549-52. Sutherland S. (2006) Several therapies may prevent or reduce the severity of oral mucositis associated with cancer treatment. Evidence-Based Dentistry 7(4):104-5. Moolenaar M., Poorter R. L., van der Toorn P. P., Lenderink A. W. et al. (2006) The effect of honey compared to conventional treatment on healing of radiotherapy-induced skin toxicity in breast cancer patients. Acta Oncologica (Stockholm, Sweden) 45(5):623-4. Or�oli? N., Terzi? S., �ver L. & Ba�i? I. (2005) Honey-bee products in prevention and/or therapy of murine transplantable tumours. Journal of the Science of Food and Agriculture 85(3):363-70. Or�oli? N. & Ba�i? I. (2004) Honey as a cancer-preventive agent. Periodicum Biologorum 106(4):397-401. Facino R. M. (2004) Honey in tumor surgery. Archives of Surgery 139(7):802. Swellam T., Miyanaga N., Onozawa M., Hattori K. et al. (2003) Antineoplastic activity of honey in an experimental bladder cancer implantation model: in vivo and in vitro studies. International Journal of Urology 10(4):213-9. Or�oli? N., Kne�evi? L., �ver L., Terzi? S. et al. (2003) Influence of honey bee products on transplantable murine tumours. Veterinary & Comparative Oncology 1(4):216-26. Biswal B. M., Zakaria A. & Ahmad N. M. (2003) Topical application of honey in the management of radiation mucositis: a preliminary study. Supportive Care in Cancer 11:242-8. Mabrouk G. M., Moselhy S. S., Zohny S. F., Ali E. M. et al. (2002) Inhibition of methylnitrosourea (MNU) induced oxidative stress and carcinogenesis by orally administered bee honey and Nigella grains in Sprague Dawely rats. Journal of Experimental and Clinical Cancer Research 21(3):341-6. Sela M. O., Maroz D. & Gedalia I. (2000) Streptococcus mutans in saliva of normal subjects and neck and head irradiated cancer subjects after consumption of honey. Journal of Oral Rehabilitation 27(3):269-70. Hamzaoglu I., Saribeyoglu K., Durak H., Karahasanoglu T. et al. (2000) Protective covering of surgical wounds with honey impedes tumor implantation. Archives of Surgery 135(12):1414-7. Gribel N. V. & Pashinsky V. G. (1990) The antitumor properties of honey [in Russian]. Voprosy Onkologii (Lehningrad) 36(6):704-9. Chiba M., Idobata K., Kobayashi N., Sato Y. et al. (1985) Use of honey to ease the pain of stomatitis during radiotherapy [in Japanese]. Kangogaku Zasshi 49(2):171-6.

Jane-Lyzell
2013-12-13, 14:25
#13

11 klokt 😃

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Ians
2013-12-13, 15:37
#14

Olaf det finns ingen garanti för någonting här i livet 😉. Vissa saker fungerar för en del men inte för andra, det betyder ju inte att det inte är värt att pröva, ibland försätter själva tron berg i rörelse.

Själv går jag runt med en ständig värk i kroppen, som är både tröttande och dränerande för livs kvalitén, finner jag något som kan hjälpa mig att få en drägligare tillvaro, så tycker jag att det är värt att pröva iaf. Därmed inte sagt att det verkligen kommer att fungera för just mig, men då har jag provat det iaf.

Lite så resonerar jag! Är det då dessutom inte speciellt dyrt att pröva en metod så är det ju positivt bara det.

Ang Manuka honung så lär Ljunghonung ha nästan samma egenskaper, och den är inte så dyr som denna importerade honung. Låter dina länkar stå kvar det kan ju aldrig skada med lite tips om vart man kan läsa mer om detta 👍sedan får man bilda sig en egen uppfattning och se vad som går att applicera i ens egen situation, men finns det forskning så är det väl konstigt om man inte skall få prata om det!

Pagan
2013-12-13, 18:47
#15

Svårt att få tag i vildhonung och dyrt är det ju också. Det är ju både svårt, dödsfarligt och taskigt att ge sig på de vilda bona. Läste på Shenet lite om hur de gör. Doktor honung har tydligen hittat en procedur som bevarar de goa egenskaperna i sin honung. H13.  

Dottern hade problem med finnar för en del år sedan. hon började då tvätta ansiktet i honung morgon och kväll. Det hjälpte.

Var i butiken igår och kollade in utbudet, "vanlig" svensk honung, ljunghonung, skogshonung, gran och barrhonung m.fl. , smått förvirrande. Själv kör jag ICA eko här hemma.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Bybo
2013-12-13, 20:46
#16

Har liksom börjat äta en del kanel..bla blandat det med kaffepulver. Kom häromdagen  på att jag hört att det inte är bra med för mycket intag.

Någon som vet, hur mycket man max kan käka om dan?

Pagan
2013-12-13, 21:00
#17

ja det är Kumarin i Kanel som kan orsaka leverskador om man äter för stora doser. Men vet inte hur mycket som är för mycket s.a.s. Får nog googla lite

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Bybo
2013-12-13, 21:03
#18

:// tack. ja, tar och googlar

Pagan
2013-12-13, 21:05
#19

Verkar finnas lite olika rekommendationer, men en tsk om dagen verkar inte vara nån fara. Men man ska väl inte äta denna mängd längre tider då. Norksa, svenska och tyska livsmedelsverk har olika "pekpinnar"

på  http://www.evira.fi/portal/52449 skriver de:

Kumarin i kanel

Kumarin är en aromatisk förening som av naturen förekommer i många växter. I livsmedel är den huvudsakliga kumarinkällan kanel, men kumarin förekommer i betydligt mindre mängder i bland annat blåbär, grönt te och endivsallat. Den kanel som säljs i Finland och på annat håll i Europa är huvudsakligen kassiakanel(Cinnamomum cassia, Cinnamomum aromaticum eller Cinnamomum burmannii)som innehåller kumarin, vanligen 2-3 mg/g. I den sällsyntare och dyrare ceylonkanelen (Cinnamomum zeylanicum) är kumarinhalterna betydligt lägre.

Kumarin är ett leverskadande (levertoxiskt) ämne. Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet EFSA fastställde år 2004 det tolerabla dagliga intaget av kumarin till 0,1 mg per kg kroppsvikt (för en person på 50 kg således 5 mg kumarin ≈ 1 ts kanel). År 2008 uppdaterade EFSA sin utvärdering och konstaterade att det inte är oroväckande med tanke på säkerheten även om kumarinintaget i en till två veckors tid vore 0,3 mg per kg kroppsvikt och dygn.

Regelbundet intag av kanel är inte att rekommendera. Särskilt små barn borde inte dagligen äta flera produkter som innehåller kanel.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Bybo
2013-12-13, 21:06
#20

Tack, snälla Pagan :))

Magi-cat
2013-12-14, 08:24
#21

Angående mat och cancer och rädslan att säga något positivt om vad som skyddar kroppen:

Många ämnen har en förödande inverkan på kroppen. Vi kan ta rökning som ett enda exempel. Rökverk är tillåtet att sälja, (i livsmedelsaffärer!) trots att man vet att det är cancerframkallande och förpestar omgivningen. Där förutsätts den enskilde kunna ta egna beslut. 

Att däremot upplysa om att mat kan ge hälsofördelar är jättekänsligt 🤫trots att det finns forskning som stöd. Det går inte ihop sig. Självklart är mat, riktig äkta naturlig mat, vår bästa medicin! Mat innehåller ämnen som bygger upp, skyddar, stärker och botar.

Lyckligtvis finns det några som tar upp det också, t.ex. i denna bok:

http://www.adlibris.com/se/bok/maten-som-skyddar-mot-cancer-9789174240054

"Det är bara en mindre del av all cancer som beror på ärftlighet. Den största rollen spelar faktiskt vår mat och vår livsstil. Kerstin Hultén, forskare i näringsepidemiologi, har skrivitMaten som skyddar mot cancer - en unik bok som bygger på den allra senaste forskningen om sambandet mellan mat och cancer.

Naturens färgglada frukter, bär och grönsaker innehåller stora mängder antioxidanter och fytokemikalier som vår kropp behöver för att hålla sig frisk"

Om hon nämner honung också kommer jag inte ihåg, men kan ta reda på det. 
Även har kan och ska alla dra egna slutsatser, tänka själva och "tro" på det man väljer. Men får man aldrig reda på något som kan vara bra, får man ju aldrig chansen att välja!

Givetvis är det förkastligt om honung inte är honung (som Tarotlasse skriver om). Men är en annan fråga där vi måste kräva ärlig mat och att livsmedelsindustrin granskas!

edit: Höll på att glömma det jag skulle säga: Tack för en bra artikel, Ians!🙂


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Tant Grön
2013-12-14, 11:43
#22

#14 Ians, har du provat strandnyponpulver eller Gurkmeja mot din värk?

Jag känner några som säger att det hjälper mycket.

mafaldahej
2013-12-14, 14:00
#23

Ämnet kumarin som förekommer naturligt i kanel föranleder EU att kräva en begränsning av användningen. I Danmark ska man tex bara få använda 15 mg per kilo bakverk och i Sverige tillåts 50 mg per kilo bakverk. Detta gör att Danska bagare inte längre kan göra sina kanelbullar, så nu ska de söka dispens…

Jag åt kanel varje dag under en tid för att dämpa blodsockertoppar. Det kändes som det fungerade, men man är ju rädd om levern också…

Det är väl så att för mycket och för lite skämmer allt. 

Men man kan ju gå in för homeopatiska mängder om man vill testa något och lita på att kroppen svarar tillbaka.

crikarlshamn
2013-12-14, 14:01
#24

Bra inlägg!  Tusen tack!

Köper själv torkade örter och kryddor som jag blandar med honung eller lönnsirap (urindrivande som björk) för egen behandling.

Vinter morgon chai som är inflammations hämmande, smärtstillande och värmande gör jag med kanel, kardemumma, ingefära, kryddpeppar och lite lönnsirap.

Värm upp osötad mandelmjölk och blanda i.

Dra tills temperaturen passar att dricka.

Gurkmeja tar jag i kapsel dagligen. Nyttig rot som ingefära men mer antiinflammatorisk.

smilax
2013-12-16, 08:40
#25

Var kan man köpa ljunghonung till bra pris? Jag bor norr om Stockholm så finns det i någon butik blir det enkelt men det går lika bra via internet.

Ove-D
2013-12-18, 22:36
#26

Jag får uppstötningar av kanel… :-(

Magi-cat
2013-12-29, 09:48
#27

Har nu tittat i boken jag ref till i #21. Om honung säger Kerstin Hultén (2009) att  vad vi vet idag ingår inte honung i gruppen potenta cancerskyddare, men hon ville ändå ta med den i boken för dess unika egenskapers skull.

Honung innehåller bl.a. C-vitamin, viktiga mineraler, antioxidanter och enzymer.
Nyligen fann forskare i Lund tolv olika mjölksyrabakterier i honung, vilket är viktigt för tarmfloran. (och en bra tarmflora är ytterst viktig för kroppens försvar, så…)

Kanel tar hon upp i samband med andra viktiga kryddor som används bl.a. i indisk matlagning: kanel, Gurkmeja, kardemumma, lime, peppar, rosmarin, spiskummin etc. I Indien är det inte lika vanligt att drabbas av cancer som i väst.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

intrexium
2014-01-22, 10:23
#28

Tack för mycket bra information om Honung och kanel. 

Jag kan också rekommendera Gurkmeja och Ingefära som har fantastiska antioxidanta egenskaper mot inflammationer mm

Två väldigt bra kryddor.

Protandim är en produkt som innehåller mycket Gurkmeja och reducerar den oxiderande stressen kraftigt.

Läs denna artikel här:

http://ohc-health.com/info/protandim-motverkar-aldrandet/

Vi på OHC-Health finns här för att ge dig en optimal hälsa.

Gratis konsultation och rådgivning 0733-945306 http://ohc-health.com/ 

Mycket spännande läsning under "Artiklar om hälsa" Nyhetsbrev 

Elpida
2014-02-26, 11:10
#29

Kanel äter jag varje dag eftersom jag strör det i mitt latteskum. Honumg har jag alltid varit stor förespråkare av just p.g.a dess mängder med goda egenskaper. Ni vet väl att honung är fantastiskt bra vid brännskador dessutom. Däremot har jag aldrig kombinerat dessa två, men det ska jag prova nu! =)

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anterrabae
2014-03-01, 21:51
#30

Detta var en trevlig och bra artikel! Du skulle händelsevis inte kunna tänka dig att bjussa på den på Kost också? 😍😘 *sitter fint och räcker vacker tass*

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

tarotlasse
2014-03-02, 16:00
#31

Kan återupprepa detta med honungen för 4 veckor sedan gjorde man ytterligare ett beslag av 9 ton Svensk Honung som skulle exporteras till anda länder.  Det var inte honung utan olika sockerarter smaksatt med honungsarom.

Skrämmande men  sant enligt EU  säljs det dubbelt så mycket honung en vad som produceras av bi odlarna. 

Så hälften av honungen i butikerna är bara helt vanligt socker tyvärr.

Så enda säkra sättet att få riktig honung är att köpa direkt av odlaren och inte i  en butik.

Lasse

Magi-cat
2014-03-02, 16:52
#32

#31 Har du någon länk till det där och till uppgiften om EU?


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Anterrabae
2014-03-02, 16:54
#33

Det är otäckt ja! Men jag vet att många liksom jag har möjlighet att köpa sin honung, rå, direkt från biodlaren. Och för de som bryr sig om att kolla upp att deras honung är av god kvalitet så är det ingen fara. Det är den importerade blandhonungen som förfalskas.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

tarotlasse
2014-03-02, 21:11
#34

Det var ett pressmedelande  som skickades ut ifrån Eu departementet  genom TT.  Om vilka livmedel som det fuskades med mest nom EU.

För två veckor sedan såg jag  ytterligare en liten notis i Metro att Svenska tullen gjort ytterligare beslag  av Svensk tillverkad honung som ej var honung  utan flytande socker med  tillsatt honungsarom  som skulle vidare exporteras till andra länder.

Honungen kom först på 5- 6e plats  om jag minns rätt bland de livsmedel som det Fuskades mest med inom EU.

Hästköttet fanns inte ens med  på 10  topp listan.

1a på listan  med mest fusk var olivoljan  där marioteten av olivoljan var Rapsolja för industribruk smaksatt med olivaromer

En miljon industri för Italienska maffian kunde man läsa i denna rapport och pressmedelande.

2a på listan var fusk med  frysta fisk produkter där få varor innehöll den utlovade fisksorten

Även mjölken låg med på denna lista  med det produkter som de fuskades mest med.

Fusket var även enormt när det gällde ekologiska frukt o grönsaker.

Sök på forumet om livsmedels fusk så  hittar du nog 10 i top  listan.

Jag lade in den här som enskild tråd när jag även publicerade det i tidningen jag jobbar på.

Så  det kan vara november eller i början av december jag publicerad det.

Lasse

tarotlasse
2014-03-02, 21:33
#35

#33

Tyvärr är det nog inte bara den importerade blandhonungen.

Vad jag förstod i den EU rapporten så tillhörde en av de stora  skurkarna Svenka honungs levrantörer det stod också hur många ton som stoppats i Sverige för att exporteras  till andra länder.   

Det var enorma mängder honung som stoppats  och som jag läste i Metro så hade man för några veckor sedan stoppat ytterligare 9 ton som skulle levereras  till andra länder här ifrån Sverige.  

Om det är flytande socker som tillverkats i Sverige eller om försäljarna i sin tur köpt detta från andra länder och sedan säljer vidare kan ju inte jag svara på.

Men enligt  EU rapporten så säljs det dubbelt så mycket honung i EU en vad biodlarna i  hela världen lyckas att producera.

Så oavsett  går detta inte i hop.  

Vem som är boven i dramat för fusket.

När man även kan läsa i rapporten om hur mycket socker man tillsätter i mjölken eller att mjölken och  inte behöver vara komjölk utan lika gärna antilopp,  get  och oxar från Afrika. Men även vatten.

Ja säg det 

Lasse

Anterrabae
2014-03-03, 01:07
#36

Ja jag säger å det! Illa är det. Då är man lite glad att man kan köpa sin mjölk direkt från bonden, sitt kött hos grannen med slakteri och sin honung direkt från biodlaren, nysningar och rå!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Magi-cat
2014-03-03, 08:49
#37

#36 Utom att det ska bli förbjudet att köpa sin mjölk direkt från bonden.

"Livsmedelsverket föreslog under hösten 2013 nya regler som innebär attdet inte längre ska vara tillåtet att sälja eller ge bort små mängder opastöriserad mjölk direkt till konsumenter. Eftersom det kommit in många synpunkter på förslaget gör Livsmedelsverket under våren 2014 en fördjupad utredning om försäljning av opastöriserad mjölk direkt från gård." http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Drycker/Opastoriserad-mjolk/

(Hur det är med kött från hemslakterier vet jag inte. edit)

Eller sälja örter som inte är "godkända".

Det blir lätt så med mer förbud och kontroll - det slår fel och silar mygg och sväljer kameler och det blir de stora, multinationella bolagen som vinner i slutänden när alla blir beroende av dem.

Fast nu kom vi iväg från ämnet, det vill säga att den läkande kraften finns i naturen, som i honung och kanel!👍


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Anterrabae
2014-03-03, 11:36
#38

Det är som sagt ett förslag, och inte lag. Jag hoppas att det så förblir.. Och jag håller med, åter til ämnet! 😊

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Mathilda-reborn
2014-03-24, 15:29
#39

Jag har under rätt lång tid ätit lavendelhonung (som räden som är mest lik den dyra och bästa honungen, men ändå överkomlig i pris och relativt lätt att få tag på) och kanel en till två gånger om dagen och jag tycker att det är väldigt bra. Har haft oerhörda problem med bland annat magen, ätit mycket medicin för att hålla den i schack. Efter att jag börjat med lavendelhonung och kanel har jag kunnat trappa ut mina mediciner! Har fortfarande en medicin kvar, men den tar jag inte dagligen längre utan "vid behov" som det så fint kallas. En sak som jag reagerade på i denna artikel (och även på andra ställe på nätet) är att det ofta förespråkas att man ska ha honung i varmt eller till och med hett vatten. Det är vansinnigt om man vill ha nyttigheterna i honungen. Det nyttiga förstörs nämligen vid upphettning (över 60 grader Celsius om jag inte kommer ihåg helt fel)! Det gör att även honung som köps i mataffären är förstörd eftersom den är pastöriserad för att få säljas där. Vill man ha det nyttiga i honungen gäller det alltså att inte ha den i varmt eller hett vatten och att man köper den direkt från en biodlare.

tlover
2014-03-24, 16:45
#40

#39 Det ska finnas viss honung som får säljas opastöriserad om jag minns rätt, jag har då inte sett några regler om att man måste pastörisera honungen i alla fall om man säljer den som primärprodukt och producerar mindre än ett ton honung/år.

Men det enklaste är nog fortfarande att köpa direkt från odlaren.

Vår egna honung och vi pastöriserar inte

l'm back

Maria_Blom
2014-04-23, 19:54
#41

#7

…så jag tycker det räcker och att var och en MÅSTE ta ett eget ansvar för vad den vill tro och inte.

Jag förstår inte. Ska vi lägga över ansvaret på patienter att ta reda på vilken behandling som fungerar och vilken som inte fungerar?

Ians
2014-04-24, 07:13
#42

#41

Det är nog så att man måste ta ett eget ansvar för sig själv och sin egen hälsa. har man speciella problem vilket en allvarlig sjukdom är, så är det bäst att vara påläst. En läkare är ingen Gud som kan allt och vet allt även om de har en gedigen utbildning, inom sitt område, så är det ju till syvendes och sist patienten själv som vet hur den mår egentligen.

Många alternativabehandlignar går att kombinera med sjukvårdande behandlingar, och stör inte på något sätt dem. Jag har en godvän som tex åt naturmedicin under sin cytostatika behandling för att lindra illa måendet och biverklningarna av de ganska tuffa behandlingen.

Naturligtvis förhörde hon sig noga innan om dessa två behandlingar skulle interagera med varandra. Man kan väl säga att doktorns reaktion var kränkande då hon frågade, Han log lite överseende och sa  att han kunde ju inte hindra henne att äta "sånt där" om hon trodde på det, och var väl inte egentligen så intresserad av Vad det egentligen var hon åt "på sidan av".

Bäst hade väl varit om doktorn hade samarbetat med en naturläkare så de var lite insatta i vad patienterna kommer "släpandes med" så de Vet om naturmedlet interagerar och förändrar resultatet av Deras behandling. Ett ex är ju johannesört som man nu mer Vet gör det med ett flertal mediciner. Så länge inte dessa samarbeten fungerar, så är det tyvärr så att patienterna själva måste läsa på och informera sig, jämföra med andra fall etc. Så svaret på din fråga är tyvärr Ja det måste vi nog göra!

Maria_Blom
2014-04-24, 09:17
#43

#41 Tack för ett uttömmande svar. Det är klart man har ett eget ansvar, men det kan väl knappast sträcka sig till att jag har en undersökningsplikt att ta reda på vilka behandlingar eller mediciner som är verksamma och vilka som inte är det? För att kunna göra detta krävs väl oberoende och komplexa undersökningar? Det är väl extra viktigt vid allvarliga sjukdomar. Att vara påläst tror jag också är bra. Jag har själv varit drabbad av en diffus autoimmun sjukdom och läste allt! Dessvärre kan detta ibland ta fel proportioner. Då är det skönt att träffa en välutbildad läkare och specialist med mångårig erfarenhet som kan sortera informationen åt mig. Jag har inga större egna erfarenhater av alternativmedicin, men jag har läkare i släkten. Jag tror din bild av läkare som kan vara kränkande när dessa behandlingsformer kommer upp kan vara riktig, även om jag tror det hör till undantagen. Man det är väl inte bättre "i det andra lägret", snarare tvärtom! Jag har egna och andra vittnesmål om hur man idiotförklarat och helt avrått från allmänn medicin.

Magi-cat
2014-09-12, 14:42
#44

Bakterier från bin naturligt alternativ till antibiotika!

RÅ honung ska det förstås vara eller Manuka honung, inget kokt sockrigt jox från livsmedelsaffären, i alla fall inte till det här ändamålet.

Det är mjölksyrabakterier från binas mage som ger vildhonungens antibiotiska egenskaper. När bakterierna förenas med nektarn bildas ett antibiotikaliknande ämne.

http://www.sydsvenskan.se/lund/honung-i-stallet-for-penicillin/ 

http://consciouslifenews.com/confirmed-bacteria-bees-possible-alternative-antibiotics/1176659/


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Magi-cat
2014-09-12, 16:36
#45

Mer om bihonungsbakterier som kan läka svåra sår:

http://www.svt.se/nyheter/sverige/bihonungsbakterier-laker-svara-sar


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

gummimamma
2014-09-13, 17:23
#46

Jag bor nära en biodlare, som jag köper min honung av. Han berättade för mig, att om man vill köpa bra honung i affären, ska man kolla på burkens etikett. Står där "Sveriges biodlares riksförbund", biodlarens namn, adress och telefonnummer så är chansen stor att honungen är bra kvalitet. För att få använda dessa etiketter krävs att honungen är testad och kvalitetsgodkänd. Köper man honung av en biodlare, kan man fråga efter testresultatet, som ska vara färsk och inte flera år gammal. Han berättade även att flytande honung inte är så nyttig som många tror. Den är uppvärmd, för att den ska hålla sig flytande. Uppvärmning dödar en del av det nyttiga. Därför ska man inte heller dricka het honungsvatten om man vill ha alla nyttigheterna i honungen. Låt vattnet svalna innan du tar i honungen i så fall. Eller ät honungen som den är. Flytande honung är bra i matlagning, där den ändå värms upp.

Ians
2014-09-13, 19:16
#47

Tack Gummimamma för denna information 🌺

Magi-cat
2014-09-13, 19:49
#48

Om nyttan med propolis som är immunmodulerande och antiinflammatoriskt.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/11/24/honey-bees-for-cancer-treatment.aspx


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Ians
2014-09-13, 19:53
#49

Ska läsa i länken när jag har lite mer tid Magi-cat 🙂

Lina Strindlund
2014-10-13, 21:14
#50

tack för tips!  har SÅ ont i halsen idag!! Jaa frågar ni mig tror jag på att hälsosam mat (inkl örter och kryddor) är det bästa botemedlet  mot cancer…men men säger inte att jag VET det, men tror starkt på det. iaf förebyggande!!


Medarbetare på Rexkanin iFokus och Omplacering iFokus.

Mina största intressen är Hälsosam livsstil, Djurens välfärd och Kristen tro. 

Ians
2014-11-13, 06:33
#51

Puttar upp denna tråden….för nu är vi mitt i förkylnings och influensa säsongen! Då kan det vara bra att komma ihåg lite huskurer!

Handikappadmus
2015-03-16, 19:56
#52

I knew it! Detta ska jag vissa för alla som ratat honung och kanel  i min närhet  Fan va stolt att äga rätten igen Hehe !

Jane-Lyzell
2015-03-25, 08:00
#53

Sitter med en stor kopp kanelte med honung o vitlök just nu och snörvlar🤤

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

Magi-cat
2015-03-25, 08:13
#54

Läste att den "kanel" vi köper i affären är en falsk kanel eller i alla fall inte den bästa kanelen med de medicinska egenskaperna. Och den innehåller för mycket av kumarin…

Äkta kanel är ljusare till färgen….(Ska försöka hitta artikeln igen.)


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

crikarlshamn
2015-03-25, 10:31
#55

Magi-cat,

Helt korrekt. 

Ceylon cinnamon is also referred to as "true cinnamon", Cinnamonum zeylanicum

While there are approximately one hundred varieties of Cinnamonum verum (the scientific name for cinnamon), Cinnamonum zeylanicum (Ceylon cinnamon) and Cinnamomun aromaticum (Chinese cinnamon) are the leading varieties consumed. Ceylon cinnamon is also referred to as "true cinnamon", while the Chinese variety is known as "cassia".

IMPORTANT:
What true cinnamon and cassia do not have in common is their coumarin content. Coumarins are naturally occurring plant components that can be quite toxic in large amounts. These toxicities tend to affect the liver and nervous system most directly. While the level of naturally occurring coumarins in Ceylon cinnamon appears to be very small and lower than the amount that could cause health risks, the level of naturally occurring coumarins in the cassia cinnamons appears to be higher and may pose a risk to some individuals if consumed in substantial amounts on a regular basis.

 For this reason, organizations like the Federal Institute for Risk Assessment in Berlin, Germany have recommended that large amounts of the cassia cinnamons be avoided.

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=68

Jag köper min kanel och andra kryddor/örter  (ingefära etc) från denna försäljaren sedan ett tiotal år tillbaka.  Litar på dem.

http://stores.ebay.com/sleepingdragonscompany?_trksid=p2047675.l2563

Kanel:  http://www.ebay.com/itm/ORGANIC-SWEET-Cinnamon-cut-1oz-bulk-spices-zeylanicum-/400012767789?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d229e722d

Magi-cat
2015-03-25, 10:32
#56

#55 Så var det ja! Tack! 👍


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Ians
2015-03-25, 11:59
#57

Då är det Ceylon kanelen som gäller om man skall ta det regelbundet! Vid enstaka tillfällen så går det nog bra med kanelen man köper i vanliga affärer.

Magi-cat
2015-03-25, 12:15
#58

Som krydda går det förstås med vanlig kanel. För medicinskt bruk bör man försöka få tag på den äkta, kan jag tänka mig…


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Jane-Lyzell
2015-03-25, 13:02
#59

Har köpt ceylon kanelen

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

tarotlasse
2015-03-29, 22:43
#60

Jag läste i Metro förra veckan att detta är en skröna som spridit sig i sociala media. 

Man har hittills  inte gjort några fynd av denna falska kanel i Sverige. 

Så en så länge behöver vi inte oroa oss för denna  falska kanel och kan fritt köpa den vanliga kanelen som säljs i butikerna. 

Däremot har man konstaterat att denna falska kanel konstaterats i en del andra länder.  Men som sagt vad har man inte gjort några fynd av denna i Sverige. 

Lasse

Magi-cat
2015-03-29, 22:52
#61

#60 Vilka är "man"?


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Magi-cat
2015-03-29, 23:01
#62

"Finska livsmedelssäkerhetsverket Evira lät analysera kumarinhalterna i 14 kanelprover. Proverna valdes representativt bland kanelprodukterna på marknaden och omfattade såväl malen kanel som kanelstänger. Kumarinhalterna i kanelen på marknaden varierade mellan 10,4 och 3 730 mg/kg. Kumarinhalterna i ceylonkanelen var betydligt mindre (10,4 – 26,1 mg/kg) än i kassiakanelen (2 700 – 3 540 mg/kg)."

"Enligt källan ovan så är kanelen som säljs i Sverige och resten av Europa huvudsakligen kassiakanel (Cinnamomum cassia, Cinnamomum burmannii eller Cinnamomum aromaticum) som innehåller kumarin i halter på 2 000 – 3 500 mg/kg. Mycket höga halter alltså."

http://4health.se/kanelskandalen-om-falsk-giftig-kanel-i-din-butik

Jag tror inte heller många går omkring och oroar sig för kanelen i kryddhyllan. Men ska man äta kanel för medicinskt bruk (den äkta är onekligen nyttig) så bör man självklart använda en med lägre kumarininnehåll.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

tarotlasse
2015-03-29, 23:55
#63

#61 Ja det rörde sig om olika myndigheter i andra Europeiska  länder.

Antar det är det motsvarigheten till det  som heterlivsmedelsverket i Sverige. 

Men Livsmedelsverket i Sverige har inte kunnat konstaterat någon falsk kanel i kanelen i Svenska butiker utan sa att man kan utan oro ge våra Svenska barn kanel utan risk. 

Annars kan denna falska kanel ge skador och vara hälsofarlig för barn. 

Lasse

Magi-cat
2015-03-30, 08:00
#64

#63 Har du länk till det?

Som du ser i min länk är även kanel som säljs i Sverige (och Finland) av den sort som innehåller onödigt höga halter kumarin. Det finns andra sorter som inte gör det och är hälsosamma.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

tarotlasse
2015-03-30, 11:39
#65

Nej men sök inne på Metro för var där jag läste det förra veckan .

Lasse

crikarlshamn
2015-03-30, 14:47
#66

Det är Metro som behöver läsa på… ;o) Läs gärna på om de olika kanelsortera, kumarinen varierar stort i de olika varianterna som Magi-cat förklarati sina inlägg. Kanelen är inte falsk men den sort som har högre halt av kumarin.

[Borttaget]
[Borttaget] 
2015-03-30, 14:47
#67

Inlägget är borttaget

Upp till toppen