Annons:
Etikettövrigt
Läst 812 ggr
[rara]
2016-08-03, 10:53

Khalifas otroliga regenerationsterapi

Mohammed Khalifa är en ägyptisk läkare som lever i Österrike och som har specialiserat sig på knäskador. Han behandlar utan skalpell och piller och hans behandlingsmetoder är helt OTROLIGA.  Fast vetenskapen har forskat (just nu finns det 7 pågående forskningsgrupper) har man tills idag inte förstått verkningsprincipen och vad det är som han gör och hur det funkar.

Vem som t.ex. har ett skadat korsband, blir i vanliga fall opererad. Man tar ett band från en annan muskel som man syr ihop det skadade korsbandet med. Sen bär man gips i flera veckor och efter 2 månader kan man börja med lätt träning, prommenader, cykla osv. Men det tar över 6 månader tills man kan belasta knät hårt igen men ofta har knät inte samma styrka och stabilitet som tidigare.

Khalifas kunder är t.ex. idrottare som tennisspelare, fotbollspelare eller skidåkare som vill slippa en operation och som vill bli HELT friska betydligt snabbare.  Han har t.ex. behandlat Boris Becker, Steffi Graf, Roger Federer, Andreas Goldberger, Kristian Ghedina, Hansi Müller och flera andra kändisar.

Hans behandlingar kan gå till på det här viset. En patient kommer till honom på kryckor eller bär ortos. Sen behandlar Khalifa i en timma. Han masserar, trycker, klämmer och gnuggar och efter behandlingen kan patienten som gick på kryckor göra knäböjningar på ett ben och det är på tal om benet med det skadade knät.

Efter 3 månader ser korsbandet på röntgenbilderna ut som om det aldrig skulle ha varit skadat.

Forskare har försökt att komma på vad som händer. Man har kollat alla möjiga parameter före och efter behandlingen och sett förändringar. Mest förbryllande är att hans behandlingar mobiliserar stamceller, som bygger upp korsbandet igen. Men man vet inte vad det är som han gör, som mobiliserar dessa stamceller.

Här är ett par studier:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3690789/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3926243/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3784925/

Att vetenskapen tills nu inte lyckades att utforska verkningsprincipen visar hur lite vi egentligen vet om kroppens fysiologi. Khalifa själv säger att det inte är själva korsbandet som är problemet, utan ämnesomsättningen i kroppen. Hans behandlingar leder även till att andra kroppsfunktioner förbättras, t.ex. blodets syremättning, hjärtfunktionen osv., men även funktionen av det andra knät förbättras. Han arbetar med sin intuitoin när han behandlar och tränar sitt sinne och hans händer flera timmar om dagen.

Här är hans hemsida: http://mohamed-khalifa.com/

Här finns det ett videoklipp som visar hur han behandlar:

Annons:
NiklasTyreso
2016-08-14, 14:11
#1

Intressant! Av den första artikeln framgår att Kalifa dels genomför pulsvisa hårda tryck mot vävnaderna och dels belastar kroppsdelen med så naturliga rörelser som möjligt. Min misstanke är att de snabba pulserna av tryck på vävnaderna ökar blodcirkulationen, som en konstgjord andning till vävnaden, så att blodtillförseln och tillförsel av näringsämnen ökar. När vävnaden är ordentligt uppvärmd stimuleras den genom att belastas med så naturliga rörelsemönster som möjligt (om jag förstod rätt) vilket ytterligare bör gynna blodcirkulationen och näringstillförseln i området så läkning kan ske (så länge vävnaden inte överbelastas stimuleras läkningen av att kroppsdelarna används).

Upp till toppen
Annons: