Annons:
Etiketthälsokost-kosttillskott
Läst 862 ggr
[Hukanson]
2019-03-20, 02:12

Stress

Stress skapar oro, sänker kaloriförbrukningen, ökar inlagringen av fett, bryter ned muskler, minskar mängden könshormon och gör oss trötta och ofokuserade. 

Vad kan man göra i ett sådant läge? Kanske prova KSM66 och Curamin? Vad säger sajtfolket?

Annons:
Pyttelite
2019-03-20, 07:21
#1

Det mest effektiva sättet att minska stressen är att göra livsstilsförändringar. Vägen till lycka går inte via preparat som inte ens är till för ändamålet. Kroppen och människan mår bra av stress men stress ska inte förekomma jämt - det är då det skadar. Tänk över din livsstil och livssituation och gör något åt den om du tycker att du lever fel. Börja inte med piller för det kommer inte att hjälpa.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Namiko
2019-03-20, 07:47
#2

Först och främst, försök fixa orsaken till stressen, det är det allra viktigaste. Sen finns det gott om saker som minskar stress som är helt naturliga, som motion och att spendera tid i naturen. Se till att få tillräckligt mycket sömn och ge dig själv en stund varje dag där du kan slappna av och göra något du tycker om.

Tell someone you love them today, because life is short. But yell it at them in German, because life is also terrifying and confusing.

NiklasTyreso
2019-03-21, 19:03
#3

Lagom stress är ofta stimulerande medan för mycket och okontrollerad stress är skadligt. Instämmer med att man ska ta itu med stressen istället för att ta mediciner och stå ut. Det är stressande att ex vara mobbad eller misshandlad och sådan stress blir inte bättre av adaptogener eller meditation. Ta tag i problemet, säg ifrån eller bryt kontakten med de personer som stressar och är energitjyvar. Men ibland måste man gå igenom stressande erfarenheter i livet, ex sjukdomar och förluster av vänner och familjemedlemmar etc och då kan en adaptogen vara en hjälp att orka gå igenom.

NiklasTyreso
2019-03-21, 20:37
#4

Råkade precis stöta på en studie som visade att quercetin (finns i kapris och libsticka) i kombination med piperin (som finns i svartpeppar) förebygger kognitiva problem och neuroinflammation hos möss som stressades. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23856969/?i=22&from=piperine%20quercetin Kapris finns billigt på Willys och svartpeppar är en billig krydda.

Pyttelite
2019-03-21, 20:40
#5

Tur att man inte är råtta! 😃


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Magi-cat
2019-03-22, 07:48
#6

Rekommenderar boken "Ät hjärnsmart" av Kristina Andersson. Det finns mycket matnyttigt i den.

Där nämns t.ex. Gurkmeja och omega 3, bland mycket annat. Livsmedel som kanske är lättare att få i sig nämnvärda doser av än libsticka och kapris. 😎 Gurkmeja kan förresten med fördel kombineras med svartpeppar. (piperin).


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
NiklasTyreso
2019-03-23, 19:38
#7

Motion har positiv effekt som motverkar negativa effekter av stress. Meeen… Man orkar inte motionera lika mycket och har lättare att bli skadad vid stress så det viktiga är regelbunden fysisk aktivitet, inte hårdträning. Regelbunden lätt motion är grejen. Meditation har oxå stress minskande effekter. För att motverka stressrelaterade minnes- och koncentrationsproblem tycker jag att Brahmi, Bacopa monnieri, är bra.

Dimocarpus
2019-04-06, 18:28
#8

Boken "Hjärnstark", finns i ljudbok och bokform.

The goal with freedom of speech is not to convince others to think like you, the goal is to spread the message so that people can decide what's right.

Upp till toppen
Annons: