Annons:
Etiketternäringartikel
Läst 30861 ggr
Ians
2013-06-25, 11:48

Aloe Vera

Aloe Vera är en liljeväxt känd för sina läkande egenskaper och alltså inte en kaktus som många tror. Inom den kinesiska medicinen kallas denna växt för den "Harmoniska läkaren" . Den Aloe Vera som man intar invärtes är Aloe Vera Barbadensis, andra aloe vera arter kan fungera utvärtes men ger Helt andra effekter invärtes, som illamående och diarré!

Aloe Vera juice har många läkande egenskaper för kroppen inte minst känner vi till den fantastiska läkande egenskapen den har på huden. Dricker man Aloe Vera juice så har den samma effekt invärtes, den fungerar genom att motverkar obalans i mage och tarm, och därmed ökar kroppens totala näringsupptag. Det är den naturliga sammansättning av proteiner och kollagen som finns i Aloe Veran som som verkar likt en salva för mage och tarm. Detta hjälper kroppen att rensa ut både bakterier och plack som finns i tarmen, och läker ut obalanser.

Det sägs att Aloe Vera kan hjälpa till vid mag och tarm åkommor som magsår, ulcerös colit och både diarre och förstoppning.

De flesta känner ju till idag att 70% av vårt immunförsvar finns just i magen. Då är det viktigt att man ser till att magen mår bra, för att man skall må bra i hela kroppen och slippa sjukdomar så långt det är möjligt.

Att få ut mer näring av det man äter, ger i sig en förbättrad hälsa det är ganska självklart, och det kan också minska suget i kroppen efter något som man inte vet vad det är, oftast så har vi då en tendens att mata kroppen med sådant som den inte alls behöver i vår jakt efter något odefinierbart som kroppen suktar efter, eller över äta. Detta leder till obalanser som övervikt och ett försämrat immunförsvar. För med handen på hjärtat så brukar det inte vara de nyttigaste sakerna som man är sugen på 😉 även om ex choklad innehåller magnesium så är det inte det nyttigaste sättet att få i sig det.

Låt oss kika på de olika områdena där Aloe Vera kan ha en hälsobringade effekt…..

Immunförsvaret

Polysackariderna i juicen stimulerar tillväxten av de vita blodkropparna, som är de som försvarar kroppen mot bakterier och virus angrepp.

Viktminskning

 Juicen rensar tarmsystemet och hjälper kroppen att göra sig av med slaggprodukter. Detta ökar det totala näringsupptaget och aminosyrorna i juicen hjälper till att smälta maten mer effektivt. På sikt kan det göra att man går ner i vikt

Inflammation

Juicen motverkar inflammationer detta stärker ledmusklerna och hjälper till att öak flexibiliteten i lederna.

Magen

Aloe Veran hjälper till att rensa ut slaggprodukter, att tengöra mag och tarmsystem. vilket får tarmens att röra på sig mer och detta är en god hjälp vid ex förstoppning.  Men de läkande egenskaperna har även en lugnande inverkan på en stressad mage eller vid angrepp av bakterier som orsakar diarré.

Hud & hår

Mår bättre och stärks inifrån av ett bättre näringsupptag.

Träning

Hjälper till vid återhämtningen genom dess anti-inflammatoriska egenskaper. Gör att muskler och leder återhämtar sig snabbare efter tuffa träningspass.

Hjärtat

Det har gjorts studier på Aloe Verans effekt på hjärta och kärl. Man fann att den minskar de onda kolesterolet och ökar det goda, vilket har en god effekt på sjukdomar relaterade till detta.

Tandhälsa

De antibakteriella egenskaperna och de cellförnyande egenskaperna i Aloe Vera juicen, har en god inverkan på obalanser relaterade till tänder och tandkött. Icke att förakta då problem med tanköttsinflammationer och bakterier i munhålan kan påverka hjärtat och ge livshotande tillstånd om de frigörs och börjar vandra i blodet.

Som kosttillskott

Studier har visat att näringsrik mat är att föredra framför kosttillskott, då det tas upp lättare av kroppen än syntetiska vitaminer. Aloe Vera juice klassas som ett livsmedel och är en naturlig boost för kroppen näringsmässigt. Aloe Veran har en naturlig balans av vitaminer, mineraler, protein, kollagen och aminosyror som ger ett mer optimalt upptag än "burk vitaminer och mineraler". Aloe Vera innehåller vitamin A, B, C, E, Folsyra och Niacin. Det är en av få växter i världen som innehåller vitamin B12. Juicen innehåller även Koppar, Zink, Manganese, Magnesium, Järn, Kalcium m.m

I och för sig i mindre mängder, men det är inte mängden och dosernas storlek som bestämmer upptaget utan balansen mellan de olika ämnena, som gör skillnaden. Ett välbalanserat näringsrikt livsmedel kan göra mer nytta än hög doserade tillskott, som försvinner ut i toaletten om inte kroppen kan ta upp näringen.

vitamin A, B, C, E, Folsyra och Niacin. Det är en av få växter i världen som innehåller vitamin B12. Juicen innehåller även Koppar, Zink, Manganese, Magnesium, Järn, Kalcium m.m

Diabetes

Aloe Vera juice har traditionellt även används som hjälp mot diabetes eftersom juicen är en god hjälp till att sänka blodsockret.

Så var det ju aminosyrorna

Aloe Vera innehåller 19 aminosyror var av 7 av dem är essentiella dvs vi kan inte producera dem själv, utan behöver få i sig dem via kosten.

Till sist en liten snabb check:

 • Sänker hög kolesterol
 • Ger dig högre syresättning i blodet
 • Minskar inflammation
 • Skyddar mot njurstenar
 • Skyddar mot jästinfektion
 • Skyddar njurarna från sjukdom
 • Förhindrar förstoppning
 • Stabiliserar blodsocker
 • Ger dig mängder med mineraler, vitaminer och antioxidanter
 • Minskar artrossmärtor
 • Stoppar växten av cancer tumörer
 • Minskar inflammation
 • Stoppar cancer i tjocktarmen

Doseringen är 60-120 ml/ dag uppdelat på 2 tillfällen morgon och kväll. På fastande mage morgon dosen tas 30-45 min innan mat. Och kvälls dosen ca 3 tim efter sista måltiden. Vid behov kan dosen ökas till 1.5 dl, ex vid akut diarré eller akut förstoppning.

Annons:
Tuva-Lena
2013-06-26, 09:54
#1

Jag använder aloe vera i mina hudvårdsprodukter, ganska sur är den med som sagt och som du skriver, ett universalmedel för kroppen. Synd att den är så dyr, men i mitt fall blir det ju inte så mycket i varje kräm-eller lotionstöpa att det går överstyr.

En fantastisk växt är det, dessutom väldigt viktigt att det är den rätta sorten, Aloe vera barbadensis..🙂

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Pagan
2013-06-26, 17:15
#2

Jag hade tur och fann 100% aloe på apotek i Thailand för billig peng, köpte på mig flera, men det finns behövande vänner som snodde med sig när jag sedan kom hem. Fick behålla två tuber som jag har gömt väl.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Storkebodas
2013-07-06, 21:40
#3

Köpte aloe verajuice idag, men fy sjutton vad äckligt det var, haha! Har ni något tips på hur man kan få i sig den utan att känna smaken av den? :P

Kram Elsa

Medarbetare på Teddykaniner i fokus

Ians
2013-07-07, 04:01
#4

Blanda det i saft juice eller i en smoothie med havremjölk och bär. Man vänjer sig annars vid smaken. .,

Storkebodas
2013-07-07, 09:06
#5

#4 Tack för dina tips. :)

Kram Elsa

Medarbetare på Teddykaniner i fokus

shigne
2013-07-07, 12:52
#6

På den tiden jag hade hästarna kvar, använde jag aloe vera salva med propolis - universal medel till små sår och svårläkta skador! AloeVera juice har jag druckit, fast jag tyckte det mest var lite bluff över det hela - inte kändes jag nått speciellt iallafall.

 

 

Annons:
Pagan
2013-07-07, 22:32
#7

Skulle tro att de oftast späder ut den kraftigt. När man läser vissa innehållsförteckningar så kommer Aloe Vera lååång ned på listan. Samma med Tea treeolja, om jag nu ska bli lite OT, letade som bara den efter 100% men det var bra svårt. nu fann jag en i kväll inte bara 10 ml, men den var dyr! men det är bättre det så man får äkta vara.

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Mandra
2014-12-21, 05:09
#8

Hum, aloe vera (även äkta) innehåller aloin och det är inte så harmlöst och bara nyttigt som många tror. Aloin kan vara riktigt skadligt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Aloin

T.ex. har man funnit att det kan orsaka hepatit:

http://en.wikipedia.org/wiki/Aloin

Ska man använda aloe vera invärtes (dvs dricka den) så måste den vara  aloin-fri.

Magi-cat
2016-07-15, 11:30
#9

"Samma dag som Expressen avslöjar att hälsoföretaget Forever Livings aloe vera kan ge leverskador skickar bolaget ut ett krisbrev till alla återförsäljare.

I brevet erkänner Forever Living att aloe vera kan ha en leverpåverkan. Företaget hävdar att det beror på en "utrensningseffekt".

Professor Claude Marcus är kritisk.

– Leverpåverkan är inte ett tecken på att levern renat sig och inte på något sätt hälsosamt."

http://www.expressen.se/nyheter/foretaget-erkanner-aloe-vera-kan-paverka-levern/


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Mandra
2016-07-15, 11:39
#10

Håller med. Skulle själv använda Forever Livings produkter. Också för att de säljer till länder som har tvång på att produkterna ska vara testade på djur. En mkt viktigt fråga för mig. Produkter jag använder får inte vara testade på djur. Så Forever Living går fetbort. :)
Men det förvånar mig inte detta heller - har man ingen etik, så har man inte. :(
Har bara provat en av deras krämer - fick den i present - med aloe vera i. Den var inte bra alls. Luktade illa och sved på huden. Urk!

Magi-cat
2016-07-15, 11:43
#11

#10 Försäljningsmetoden (MLM) är också dålig.😕🤑


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Mandra
2016-07-15, 12:23
#12

#11 Håller jag däremot INTE med om. All MLM är inte dålig. Det är en missuppfattning som är ganska utbredd i Sverige - men den stämmer inte. Det finns väldigt bra och seriösa MLM-företag också.

Det finns givetvis väldigt bra aloe-vera-produkter också. Det som sägs om aloe verans egenskaper stämmer om produkten har tillräckligt hög kvalitet. :)

En bra aloe vera-produkt bör  vara märkt med detta sigill:

NiklasTyreso
2016-07-31, 01:30
#13

Utvärtes mot solbränna lindrar aloe gel, men invärtes får jag diare av aloe vilket gav mig ovilja att befatta mig med denna växt.

Annons:
Mandra
2016-08-04, 11:33
#14

#13 Det är inget ovanligt att man får diare av Aloe Vera när man börjar med det. Det är en utrensningsprocess. Den går över efter ett tag. :)

Mandra
2019-12-01, 09:25
#15

Att Forever Livings Aloe Vera kan ge leverskador beror troligen på att den inte är aloin-fri.
Aloe Vera utan aloin är inte skadligt invärtes. (Om man inte överdoserar förstås - då kan vad som helst vara skadligt.)

Upp till toppen
Annons: