Annons:
Etikettnaturlig-hudvård
Läst 596 ggr
Rosen05
2020-06-16, 21:02

Rosacea

Har fått rosacea i ansiktet efter att ha varit riktigt sjuk i influensa och lunginflammation mars i år. Är inte något kul alls! Varit till läkare som gett mig diagnosen.   Har fått salva men den hjälpte inte. Har fått en ny salva, men har inte provat den ännu. Finns det någon som har något tips eller så här att ge mig?

Rosen🌺

Annons:
Condor
2020-06-17, 12:30
#1

#0

Rosacea är en kronisk sjukdom, som kommer i perjoder, men som man inte blir av med.  Men man kan påverka förloppet positivt med olika åtgärder.

1.  Undvik trigger som hetta och kyla (det gäller också för kalla och heta maträtter och drycker), sol, starkt kryddad mat (peppar, chili osv.), stress, mejk, socker, alkohol, för mycket aninalisk mat (speciellt chark)  Ät i stället mycket grönsaker. Undvik apelsiner, grapefruits och citroner, tomater lök.

2. Välj bra matoljor och se till att du har bra balans mellan omega 3 (chiafrön, linfrön) och omega 6.  Ta gärna omega 3 och gamma-linolensyra som kosttillskott.

3.  Se till att äta mycket antioxidanter som vitamin C,  E, och zink.

4. Pröva följande behandling en gång om dagen:  Blanda 2 matskedar äpplevinäger med 8 matskedar vatten. Doppa en bomullstuss i blandningen och behandla ansiktet med den. Låt blandningen vara på huden i 10 minuter och tvätta ansiktet ordentligt med vatten.

5. Probiotika som kosttillskott.

Rosen05
2020-06-17, 15:18
#2

Hej!

Tack för bra tips! Ska prova dessa saker!

Trevlig sommar!☀️👋

Upp till toppen
Annons: