Etikettövrigt
Läst 766 ggr
Condor
2020-08-16, 18:01

Potensmedel mot Corona

Studier och forskning har visat att potensmedlet RLF-100  (Aviptadil) har en effekt mot Corona.  Medicinen hämmar virusets förökning i lungorna, minskar cytokinerna och förbättrar syrehalten i blodet. Det har visat sig att patienter återhämtar sig snabbare.

https://www.neurorxpharma.com/press-releases/rlf-100-aviptadil-clinical-trial-showed-rapid-recovery-from-respiratory-failure-and-inhibition-of-coronavirus-replication-in-human-lung-cells/

https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20200803_OTS0094/klinische-studie-mit-rlf-100-aviptadil-zeigt-rasche-regeneration-bei-lungenversagen-sowie-eine-gehemmte-vermehrung-des-coronavirus-in-menschlichen-lungenzellen

Redigerat av Vandrar , inga runda ord tack !

[Borttaget]
[Borttaget] 
2020-08-16, 18:15
#2

Inlägget är borttaget

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

[Vandrar]
2020-08-17, 12:19
#3

Ok Condor vi gör så här, jag redigerade inlägget  i #0 och tog bort olämpliga ord samt låser upp tråden så vidare diskussion kan föras för den som vill men snälla inga mer såna runda ord 🙂

Condor
2020-08-17, 12:35
#4

#3

Tack för att låsa upp tråden igen, men du skulle ju ha kunnat byta ut det "fula" ordet mot ett mer passande ord t.ex. ordet "erektion" (ett medisinskt uttryck), för att bibehålla humoren, att patienter i stället för att kopplas till en respirator ligger med en erektion på sjukhus.

För mig är det svårt att förstå den svenska kulturen, eftersom jag inte har varit i Sverige på så många år. Det har förändrat sig så mycket sen jag var där. Man får inte vara en han eller hon längre, utan måste vara en "hen".  Men könsdelarna försvinner inte bara för att de har blivit till tabu.  Här i Österrike är allt mycket friare. Man får vara man eller kvinna, man får vara vit eler svart och man får skoja, skämta och skratta.  Allt tolereras och utan humor är livet trist. Det är som en soppa utan salt.

FataMorgana
2020-08-17, 12:42
#5

Läste en artikel om en man som pga Corona viruset fick en Priapism (https://sv.wikipedia.org/wiki/Priapism) som varade i fyra timmar!!! Alltså inte pga ett potensmedel, utan det ska ha varit själva viruset som orsakade en blodpropp i p**s som utlöste symptomet. Men förstås hittar jag inget på svenska sidor om saken, så jag kan bara länka till en tysk sida. Kanske vågar man inte rapportera om saken i Sverige 😂? https://www.rtl.de/cms/schmerzhaftes-corona-symptom-patient-leidet-ploetzlich-an-dauererektion-4572069.html

[Vandrar]
2020-08-17, 12:52
#6

#4 Det var just själva ordvalet som jag agerade på samt den allvarliga situation som covid-19 innebär för många där kan jag omöjligt se skämt dock är skämt, glädje och stoj något jag förespråkar och jag är en skojfrisk person men det finns tillfällen där man inte kan skämta hur som helst.

Nu kör vi på och hoppas det blir en intressant diskussion i tråden 🙂

FataMorgana
2020-08-17, 12:56
#7

#6 

Lite humor i mörkret måste man också kunna få unna sig av tänker jag.

Condor
2020-08-17, 13:03
#8

#6

Situationen må vara allvarlig och därför reagerar jag mycket mer på folk som inte håller avstånd, inte bär munskydd,  som går ut och festar eller reser till länder där man har hög risk att komma tillbaka med smittan.  Speciellt reagerar jag på dom som demonstrerade i Berliln, utan avstånd, utan munskydd och som protesterade mot åtgärder att minska spridningen av smittan.

Själv räknas jag pga min ålder till riskgruppen.  Om jag blir smittad kanske jag inte överlever. Men den tiden som jag lever vill jag ha skoj. Jag önskar att människorna som som struntar i att hålla avstånd,  som festar osv. skulle skoja i stället.

FataMorgana
2020-08-17, 13:59
#9

På tal om demonstranter i Berlin skrev der Postillon (en satirtidning) en artikel om barn som demonstrerade mot deras föräldrars hygienåtgärder 😂

  "Nej till att bada och borsta tänderna. De har näsan full och vill inte längre tiga. Tusentals små barn i åldrarna 3 till 5 har demonstrerat i Berlin mot sina föräldrars strikta hygienåtgärder. Att duscha är dumt och sandkakor är till för att äta. Bort med hygiendiktaturen krävde en av demonstranterna. Om vi vill äta ett halvt kex som vi hittat i sandlådan, då måste mamma och pappa låta oss göra det. Att borsta tänderna smakar inte gott. Fanta smakar bättre"

Vem som vill läsa hela artikeln och i sin helhet kan göra det här. Men tyvärr är den på tyska. https://www.der-postillon.com/2020/08/kinder-hygienedemo.html

Pyttelite
2020-08-18, 11:57
#10

Fast det angivna potensmedlet ges väl inte i de genitala kroppsdelarna om det ska behandla Corona.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-08-18, 14:39
#11

#10

Medicinen verkar att finnas i form av tabletter och infusioner, men jag läste att man i en studie lät deltagarna inhalera det.  Ämnet får blodkärlens glatta muskulatur att slappna av  så att blodkärlen utvidgar sig.  Den verkningen har man i hela kroppen. Det går inte att använda det lokalt på en viss kroppsdel.

[Vandrar]
2020-08-18, 16:26
#12

#11  Ämnet får blodkärlens glatta muskulatur att slappna av  så att blodkärlen utvidgar sig.

Det där blir ju intressant när man tänker på oss med högt blodtryck och som medicinerar för det. Jag har en väldigt hög dos  men skulle egentligen inte behöva det alls om det inte vore för en enda person som skapar högt blodtryck hos mig och den medicinen utvidgar också blodkärlen men ändå befinner vi oss i riskgruppen för allvarlig Covid-19.

Nu är det så klart olika innehåll i båda dom preparaten och minns jag inte helt fel nu så i ACE- hämmare finns något ämne som tydligen ökar risken vid Covid-19 men samtidigt skrivs det också att enbart högt blodtryck som behandlats inte är en riskfaktor men är det som med den medicinen du skriver om så borde det vara tvärt om kan man tycka en fördel även med blodtrycksmediciner som vidgar blodkärl.

Det här blir man inte klok på, en del säger si andra så men det är samtidigt bra att forskning görs för endast då kan världen nå fram till ett resultat och förhoppningsvis även vaccin inom en snar framtid så vi får hejd på det här.

Condor
2020-08-18, 16:55
#13

#12

Jo, medicinen sänker blodtrycket, men jag vet inte om det skulle vara en ersättning för vanliga blodtrycksmediciner. Potensmedel tar man för att det ska verka för en relativ kort tid,  medan blodtrycksmediciner ska verka hela dagen. Jag har ingen aning vilka doseringar som verkar hur länge angående Avipdatil.

Om det är det höga blodtrycket eller medicinerna som är riskfaktorn, eller om det är både medicinerna och det höga blodtrycket får vi nog aldrig reda på. Tänk om det skulle vara medicinen och alla slutar att ta den. Vilken förlust det skulle bli för läkemedelföretagen.  

Man kan utvidga blodkärlen på naturligt sätt också, så som kroppsbyggare gör, med aminosyror.  Kroppen kan bilda kväve av  Arginin, som behövs för att utvidga blodkärlen.  På så vis får musklerna mer näring och syre när man tränar.

Sen finns det ett ganska nytt ämne som är släkt med Arginin som heter Agmatil, som ska vara ännu effektivare.

Själv hade jag ett för högt blodtryck redan i min ungdom (ärftligt), men jag vägrade att ta mediciner. Jag började att träna och senare ändrade jag kosten. Nuförtiden är mitt blodtryck ganska normalt och jag tränar fortfrande.  Arginin tar jag också i form av Arginin-AKG.

Pyttelite
2020-08-18, 20:30
#14

#11 Om man läser informationen i FASS får man en annan bild av läkemedlet som potensmedel. Det ska injiceras i närheten av genitialerna.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-08-19, 10:32
#15

#14

Det där är ett kombinationspreparat som består av både Aviptadil och Phentolamin och den medicinen injiceras i penisen. Men Covid patienterna får en medicin som heter RLF-100 och som endast består av Aviptadil. FDA godkände den för covid patienter i form av inhalation.

 https://de.marketscreener.com/kurs/aktie/RELIEF-THERAPEUTICS-HOLDI-5527488/news/Relief-FDA-bewilligt-RLF-100-zum-Inhalieren-bei-Coronakrankheit-31067088/

Men när jag googlade läste jag att den också finns som infusion. Men hur so helst, i vilken form man än tar den, så hamnar den via blodomloppet i hela kroppen och verkar i hela kroppen. Men om man injicerar den i penisen, så har man en kortvarig starkare effekt där innan den sprider sig i hela kroppen. Som inhalation har man den effekten i lungorna, men även där sprider den sig i slutändan i hela kroppen, precis som när man röker, hamnar nikotin också i hela kroppen.

Pyttelite
2020-08-19, 11:43
#16

#14 Jo jag förstår att det finns olika användningsområden men som inhalator blir det inte per definition stånd som resultat. Det var det jag invände mot. För att medicinen ska hjälpa till för det ändamålet ska den injiceras i penisroten.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-08-19, 12:22
#17

#16

Här kan du läsa att det första valet för män är tabletter. Om dessa inte hjälper, får patienter invicorp som injektion:

https://de.treated.com/erektile-dysfunktion/invicorp

"Oral einzunehmende Tabletten sind üblicherweise die erste Wahl für Männer. Wenn diese jedoch nicht für jemanden geeignet sind oder sie nicht die gewünschte Wirkung erzielen, dann können andere Behandlungsmethoden wie Invicorp in Erwägung gezogen werden."

Det är klart att injektioner verkar mycket starkare än tabletter eller inhalationer, men när ämnet sprider sig via blodomloppet verkar det i hela kroppen, även i penisen, men ine lika starkt som injektioner direkt i penisen. Om det räcker för att få erektion beror ju på individien.  Det är ju inte så att alla covid patienter har erektionsproblem, så vem som inte har dessa problem kanske får en om bara en sexig sjuksköterska kommer in i rummet.

Pyttelite
2020-08-19, 13:57
#18

Den referens du pekar på är injektioner - med tabletter avser man Viagra eller liknande preparat. Jag ser inte att man pekar på annat eller är det så attViagra med flera preparat innehåller samma verksamma preparat.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-08-19, 14:38
#19

#18

Alla dessa mediciner syftar på att få penisen full med blod.  Viagra griper in i kroppens signalsubstanser som styr tillförelsen och "avloppet" av blod i penisen. På så vis flyter mer blod in i den än ut.

Aviptadil  får som sagt blodkärlens glatta muskulatur att slappna av  så att blodkärlen utvidgar sig.  Blodflödet ökar. Jag hittade tills nu inga informationer på vilket sätt det sker, men jag antar att medicinen får kroppen att bilda mer kväve för kväve är kroppens naturliga sätt att utvidga blodkärlen och att få den glatta muskulaturen att slappna av.  Man kan inte isolera ämnet som injiceras i penisen från resten av kroppen, pga blodomloppet.  Ämnet hamnar i alla kroppens blodkärl. Sen resonerar jag så här, om en man som har erektionsproblem får en injektion i penisen och får en erektion,  vad händer då om en man som inte har dessa problem tar ämnet? Då räcker nog den betydligt mindre mängden som hamnar i penisen med inhalationen för att få en effekt. Kan hända att det räcker om en sexig sjuksköterska kommer in i rummet för att få en erektion?

Pyttelite
2020-08-19, 14:54
#20

Fast för att lindra Corona ska det inhaleras så att det når lungorna. Jag ser ingenstans att man använder tabletter för ökad potens och aviptadil. Ämnet måste injiceras för att fungera som potensmedel - iallafall i Sverige.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-08-19, 16:58
#21

#20

Säger vi så, för dom som är så impotenta att inte ens viagra eller vilka tabletter som helst hjälper, alltså  har totalt "tote Hose",  kan en injektion direkt i penisen vara den enda vägen för att få erektion.  

Som inhalation tas ämnet upp genom lungorna och därifrån transporteras det till hela kroppen.  Hur fort det går att ta upp ett ämne genom lungorna vet varje rökare.  Ett par sekunder efter ett bloss hamnar nikotin i hjärnan. 

Den mängden av medicinen som når fram till penisen om man inhalerar medicinen  kan man inte jämföra med en injektion direkt i penisen, eftersom ämnet sprids i hela kroppen i alla blodkärl,  Men som sagt är det ju inte impotenta människor som blir behandlade, utan coronapatienter.  Säkert har det en effekt på alla kroppens blodkärl, även penisen.  

För coronapatienter är det effektivare att inhalera i stället för att ta det oralt.  Allt hamnar i lungorna, innan det transporteras till hela kroppen. Det är effektivare än att ta det oralt.

Condor
2020-08-19, 17:13
#22

Tillägg:

Pyttelite, här står att till och med valnötter, som ju är rika på L-Arginin, kan orsaka en ofrivillig erektion:

https://swe.activehealthrt.com/sostav-arahisa-zharenogo.php

"Var dock försiktig, eftersom dessa valnötter kan förbättra könsorganens funktion hos män och orsaka en ofrivillig erektion.  "

😃

Pyttelite
2020-08-19, 17:34
#23

#21 Om det är så att potensmedlet kan inhaleras istället så skulle man rekommendera detta för att få samma effekt eftersom det alltid finns komplikationer med att injicera läkemedel.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Pyttelite
2020-08-19, 17:46
#24

#22 Vad är kopplingen mellan valnöt och Aviptadil?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-08-19, 18:48
#25

#23 + 24

Nej, det är inte samma effekt att inhalera det som att injicera det i penisen. Som jag skrev är det en betydligt mindre mängd som hamnar i penisen om man inhalerar det än om man injicerar det i penisen.  Den betydligt mindre mängden är för lite för att framkalla en erektion hos en man som lider av erektil dysfunktion, men den kan räcka för att en frisk man kan få en erektion.

Valnötterna tog jag fram för att visa att till och med ett livsmedel som är rik på L-Arginin kan leda till en ofrivillig erektion.

L-Arginin höjer mängden av signalsubstansen cGMP, som får den glatta muskulaturen att slappna av och blodkärlen att utvidga sig, precis som Aviptadil, fast inte lika starkt som Aviptadil.  

Senare bryter enzymet PDE-5 ner cGMP så att penisen går ner igen.  Det är enzymet PDE-5 som inaktiveras av viagra. 

Kort sagt.  Både Aviptadil och L-Arginin får mer blod att flyta in i penisen, medan viagra ser till att blodet stannar längre tid där.

Pyttelite
2020-08-19, 21:12
#26

#25 "Den betydligt mindre mängden är för lite för att framkalla en erektion hos en man som lider av erektil dysfunktion, men den kan räcka för att en frisk man kan få en erektion."

Hur vet du det? 

Vilka kliniska försök visar att en person som har Corona får erektion av att inhalera ämnet?

#22 Referenser du använder är översatt på dålig svenska.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-08-20, 09:35
#27

#26

Pyttelite, om du skulle förstå  verkningsprincipen och veta hur män fungerar, skulle du inte fråga efter kliniska försök.

Nu har vi ett ämne som får den glatta muskulaturen att slappna av, som får blodkärlen att utvidga sig och som höjer signalsubstanser som leder till en erektion och som utan tvivel hamnar i hela blodomloppet i hela kroppen om man inhalerar det, även i penisen, dvs. ett ämne som uppfyller alla förutsättningar för att framkalla en erektion.  Varför skulle detta inte kunna framkalla en erektion, om till och med ett svagare ämne (Arginin) kan göra det? Det har för övrigt ingenting med corona att göra, utan med män som inte lider av erektil dysfunktion och jag tror knappast att majoriteten av coronapatienterna lider av det.

Sen kanske du inte vet att män som inte lider av erektil dysfunktion kan få en erektion hur som helst, helt utan mediciner, t.ex. bara pga tankarna i huvudet. Vad tror du då händer om en sådan man tar en "erektionsbooster"?  Vet du hur ofta t.ex. en ung man har en erektion om dagen, helt utan att konfronteras med någonting som triggar det (t.ex. sexig kvinna)? Eftersom du inte är en man kan du inte veta. Men jag vet.

Jag förstod den dåliga svenskan som jag citerade fast jag inte är svensk. Då borde du också göra det.

Pyttelite
2020-08-20, 11:42
#28

Du skämtar om människor som är mycket sjuka - det är poängen. Det har inget med eventuella kulturella skillnader att göra eller dina medicinska antaganden!!


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2020-08-20, 18:53
#29

#28

Jag skulle vara glad om dom som inte håller avstånd, inte bär munskydd, går och festar, reser till länder med hög risk för smittning, går och demonstrerar osv. i stället skulle göra som jag, skämta och inte ta allt på blodigt allvar och vara lika försiktig som jag. Min enda sociala kontakt sen coronakrisen är min sambo och vi undviker andra människor så gott vi kan.  Jag vet att jag är en av dem som hanterar läget med mest möjliga ansvar och därför kan jag med gott samvete skämta om saken. Men skulle jag bära mig åt som de som inte bara riskerar sitt eget liv, utan även andras liv och sen skämta, skulle det vara en helt annan sak.

Och vi som bor i Wien och omgivning, vi har en egen kultur gällande skämt och humor. Den kallas "Wiener Schmäh".

https://de.wikipedia.org/wiki/Wiener_Schm%C3%A4h

Det är kultur.

Här driver man till och med med polisen. Det finns en grupp skådespelare som kallar sig "Wiener Schmäh" som arbetar med dolda kameran. Dom driver till ch med med polisen. T.ex.  Står dom på marknaden och kallar deras företag för saker som "Jonnys organhandel" eller "Jonnys droghandel"  och sen håller dom på ända till polisen kommer. När polisen vill se säljarens legitimation tar han fram sin mobiltelefon och ringer upp sin kompis och frågar när de nya legitimationer är färdiga. Sen säger han, måndag är för sent. Jag behöver dom nu. Sen säger han till polisen att dom ska komma igen på måndag. 

Här är organhandeln:

https://www.youtube.com/watch?v=ojumKTPxoRE

Här skämtar man om allt och med alla. Vi är inte lika stela och styva som svenskar.

FataMorgana
2020-08-21, 10:47
#30

#28  

I Österrike finns det ingenting man inte kan skämta om, även om sjukdom, ålderdom och död skämtas det om, så visst har det med kulturella skillnader att göra. För att dö finns det t.e.x en massa skämtsamma uttryck, som att bita i gräset, åka med 71:an (det är spårvagnen som går till "Zentralfriedhof"), att se på potatisen underifrån, sträcka ut pantofflorna, att lämna tillbaka skeden, hoppa i kistan, att ta på sig träpyamasen  osv….. 

@Condor " Så om dina kompisar klagar över din smaklösa humor, så kan du alltid skylla på din enorma intelligens!"  😉https://www.expressen.se/omtalat/lol-1/har-du-sjuk-humor-det-ar-ett-tecken-pa-att-du-ar-riktigt-intelligent/

[Vandrar]
2020-08-21, 11:50
#31

Skämta måste vi alla få göra däremot har jag svårt för att skämta om sjukdomar så som en pandemi men jag skämtar gärna om jag själv är sjuk och har alltid kunnat ha roligt åt mina misstag.

#30 Den där artikeln var ju frän och dessutom från Vienna och sjuk humor tror jag dom flesta av oss har så vi kanske är riktiga smartingar allihop 😃

Condor
2020-08-21, 18:50
#32

#31

Det är skillnaden mellan kulturrna. Här kan man skämta om allt.

[Vandrar]
2020-08-22, 18:07
#33

#32 Jadå det blir säkert bra men nu hoppar vi till vad din tråd handlar om i TS och för diskussionen vidare som den är tänkt 😎

Kanske skulle vi ha en riktigt OT tråd på den här sajten där man kan flaxa runt bäst man vill med allt 😃 men till dess så håller vi oss inom ämnet .Ok  😉

God kväll på er 🌺

Upp till toppen