Etiketterövrigtartikel
Läst 10056 ggr
Tuva-Lena
2007-11-10, 23:12

Kort om Magnetterapi

Vi människor och alla levande varelser är beroende av svaga elektriska impulser. Det är så vårt hjärta slår och våra kroppar kan röra sig och vår hjärna tänka mm.

Magnetterapi

 De elektriska fälten i kroppen påverkas av yttre elektriska och magnetiska fält som t.ex jordens magnetfält. Detta är grunden för magnetterapin, alltså en riktig naturkraft/resurs!

Det var för många tusen år sedan kineserna upptäckte magnetismen och att vi kunde tex navigera efter den. Också fåglar, fiskar och många andra djur använder sig av vårt magnetfält för att hitta rätt, förflytta sig kortare och längre sträckor.

Magnetit heter den sten som det finns mycket magnetism i. Det har lagrats i stenen i årtusenden. Det är känt sedan fornegyptiernas tid och cirka 1500 år f Kr i Indien, att magnetism kan påverka vår hälsa.

Alla de elektriska apparater vi omger oss med - mobiltelefoner, datorer, tv-apparater, mikrovågsugnar etc, skapar ett magnetfält omkring sig. Dessa magnetfält laddar järnatomerna i våra röda blodkroppar så att de attraherar (dras till) varandra och de små myntformade blodkropparna klistras ihop till "myntrullar".  På sikt ger detta en sämre blodcirkulation. Terapeutiska magneter laddar istället järnatomerna så att de repellerar (frigörs). Flexibla röda blodkroppar kan transportera mer syre och bättre bidra med att transportera bort koldioxid och andra slaggprodukter. Magnetterapi kan därmed också användas i "förebyggande syfte" som en liten motvikt till den, för oss negativa, strålning som vår moderna omvärld utgör.

Magneterna påverkar järnet i de röda blodkropparna så att de efter ett tags användning av magnetsmycket, "rätar upp sig" och separerar från varandra. Då ökar syresättningen i blodet och vi känner oss piggare och mer friska.

Blodet får alltså lättare att flyta genom kroppen och ge syre till de olika organen, musklerna och andra kroppsdelar.

Magnetterapi botar inte, men kan lindra bland annat reumatisk värk, depressioner, trötthet, sömnsvårigheter, migrän, menstruella besvär, kalla händer mm. Alla är vi olika individer och vi kan också reagera olika på magnetterapi.

Magneternas effekt ska INTE  ses som ett mirakel. Den naturliga fysiologiska reaktionen ger en ökad blodcirkulation/syresättning. Kroppen får därmed en bättre förutsättning att själv ta hand om eventuella obalanser. Det är kroppen som gör själva jobbet! Det är också viktigt att påpeka att magnetterapi inte hjälper alla. En undersökning genomförd av Energetix visar dock att så mycket som 85% av de drygt 5.000 enkät-deltagarna anser sig fått lindring (eller mycket lindring) av olika åkommor. Detta efter ca 2-4 veckors användning av smycken med terapeutiska magneter.

Det bör tilläggas att magnetarmband och dess eventuella effekter har alltid mötts av stark skepsis från läkarhåll. Vissa magnetsmycken på marknaden har heller inte den magnetiska styrka som krävs för att uppnå den cirkulationshöjande effekten. Magnetstyrka mäts i enheterna Tesla eller Gauss. För att vara terapeutiska ska magneternas styrka ligga mellan ca 500 - 2.500 Gauss. De magneter som finns i Energetix smyckeskollektion har en styrka på ca 1.200 Gauss. Själva magneterna är gjorda av neodymium - ett ämne med mycket lång magnetisk hållbarhet. Styrkan i magneterna minskar bara med 1% per 100 år (!). Idag säljs just denna kollektion på över hundra apotek i bl a Tyskland, Frankrike och Schweiz".

Det finns de som till en början känner att de mår lite sämre än vanligt, kroppens utrensningssystem har påbörjats! Vid sådana tillfällen bör man använda smycket bara en timma om dagen för att successivt öka tiden.

Magnetterapi bör inte användas av de som har pacemaker. Inte heller barn under tre månader. Är man osäker kan man alltid vända sig till sin läkare.

Av Catarina Jacobsson. Eventuella fel ber jag om ursäkt för! Detta är ingen vetenskaplig rapport! J

Källor:

Birgitta Tarmet,

Roger Coghill "magnetterapi"

Energetix

Relaterade länkar

Av: CatarinaJ

Datum för publicering

  • 2007-11-10

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Tuva-Lena
2007-11-12, 22:41
#1

Jättebra artikel Catarina! Min mamma skickade efter ett smycke härom dagen för att testa mot sömnbevsär. Vi får avvakta och höra vad hon tycker om det. Spännande i alla fall att följa..Hemlis

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

CatarinaJ
2007-11-13, 10:28
#2

Tack så mycket Inga-Lena!

Ja, det ska bli intressant att höra vad din mamma tycker!

Kram/Catarina

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Brokenfether
2007-11-13, 15:01
#3

Intressant Catarina .Glad Skulle inte tro att dom små magnet pärlorna jag beställde från en butik på nätet har några högre gauss

i sig dåFot i munnnen det är väl mest blaj,blaj pärlor…eller??Fundersam

CatarinaJ
2007-11-14, 10:37
#4

Hej Broken!

Jag vet faktiskt inte… Men det är väl aldrig fel med ett vackert smycke ändå? Jag säljer de här smyckena enbart för att de är vackra egentligen!

Kram / Catarina

CatarinaJ
2007-12-16, 19:19
#5

Vad sa din mamma, Inga-Lena?

Kram

Catarina

Tuva-Lena
2007-12-18, 00:54
#6

#5 Njae, än så länge har hon inte upplevt någon större skillnad, men jag sa åt henne att fortsätta använda det. Rom byggdes ju inte över en dag heller. Sedan berättade hon att hon hade ett annat smycke hon köpte för länge sen, "och då kanske jag kan ha det nere vid vristen", frågade hon. Bara det inte blir nån kollision då, av olika magnetfält, sa jag. Hur är det med det Catarina, kan hon använda ett annat smycke nere vid vristen för att förstärka effekten..? (För lite o för mycket skämmer allt, säger ett gammalt ordspråk..) Fundersam

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Brokenfether
2007-12-20, 12:01
#7

Kanske skulle ta och knåpa ihop mina magnetpärlor till en vristlänk.så jag kan se om det har någon effekt. Om man skulle behöva dryga ut länken med andra pärlor,mister det sin effekt då?

Tuva-Lena
2007-12-20, 13:50
#8

#7 Det tror inte jag Broken. Armbandet är redan konstruerat för att avge vissa Gausse, och jag tror inte att andra pärlor påverkar det - såvida dom inte är laddade oxå..Fundersam

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Brokenfether
2007-12-20, 19:00
#9

#8 Nej dom är inte laddade för det är plastpärlor och annat.

Hoppfull
2009-05-28, 11:41
#10

Här är en annan intressant artikel!

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

korseett
2009-05-28, 12:44
#11

Men den här har JAG missatFörvånad

Hoppfull
2009-05-28, 13:07
#12

Intressant tycker jag! de där myntrullarna har jag läst om i andra sammanhang och ätit papain för att lossa på och det fungerade det med! Mina myntrullar försvann.

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

Upp till toppen