Etikettövrigt
Läst 840 ggr
shigne
2012-06-27, 06:40

Today´s gift

Hittade min gamla fina bok som ger en tankeställare varje dag. Tänkte jag skulle dela med mig och skriva - kanske inte varje dag, men lite då och då;

27 Juni:

"När en av dörrarna till lycka stäns, öppnas en annan. Men ofta stirrar vi så länge på den stängda dörren att vi inte ser den som har öppnats sig för oss.

När man leker "Hela havet stormar", går alla runt ett antal stolar som står i en ring. När musiken tystnar, rusam man till närmaste stol. Om den närmaste stolen är upptagen, skyndar man sig att se om någon annan är ledig. Om vi står som förlamade i ilskan över att den stol vi vill sätta oss på är upptagen, åker vi naturligtvis ur leken.

Ibland är det så i livet att vi bespetsar oss på en viss stol. Vi kanske vill vinna ett visst pris, eller så vill vi bli den som gör målen i laget. Vi kanske skulle vilja få ett visst jobb eller bli befodrade. Och om vi inte får som vi vill, är det lätt att vi stirrar oss blinda på det vi nte har fått, istället för att se allt det vi har fått.

Det är viktigt att vara tacksam för det man har - för de öppna dörrar och tomma stolar som står och väntar på oss. Förluster och besvikelser hör till livet -men musiken kommer strax igång igen och livet går vidare.

Vad står till buds för mig idag?"

 

 

Elpida
2012-06-27, 08:01
#1

Mycket tänkvärt Shigne, och tanken slår mig lite då och då. Är det det här jag verkligen vill - är detta min "stol" eller varför hamnade jag egentligen här.

Även om det var ett rätt val just då när vi gjorde det som förändras ju livet. Kanske vi måste omvärdera lite oftare om vi fortfarande är på rätt plats!

Tack Shigne, gillar att fundera!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

abbis
2012-06-27, 09:35
#2

Så sant så sant..Man blir lite fartblind oxå..Har det hänt ngt positivt så ska nästa hända..

Jag har bra människor omkring mig nu..som vill mig väl till skillnad mot förut.Det känns bra..Glad

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Tuva-Lena
2012-06-27, 09:42
#3

Ja visst är det så shigne! Jag är ändå typen som gillar nya utmaningar så jag sitter aldrig för länge på samma stol, eller hur jag skall uttrycka det. Men jag känna en sorgsenhet över människor som inte "vågar" testa nåt annat att sitta på. Hamnar man dessutom i sällskap med en sån person så kan "sittplatsen" bli en helt annan än vad som var menat att bli "min stol". Så pass opp alltså!Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

mayolica
2012-06-27, 10:18
#4

hm ? undrar om någon kletar klister på mina stolar  Skrattande så länge jag springer omkring bland stolarna hinner det hända mycket, men när jag sätter mej på en stol blir jag lätt kvar där.Obestämd

~ mayolica ~

Ians
2012-06-27, 15:06
#5

Mycket bra tankar Shigne! För visst är det så….att när något skiter sig så är det för att något annat skall ta vid!

Men tyvärr fastnar vi ofta i en besvikelse över att det inte blev exakt som vi ville!

Upp till toppen