Etikettövrigt
Läst 6020 ggr
Silvestris
2012-07-05, 19:35

Tarmplack

På begäran… tarmplack fick inte diskuteras i en tidigare diskussion så jag tar det här då. Jag påstår kort och gott att tarmplack inte finns… eller snarare att det tarmplack är något som de s k utrensningskurerna själva orsakar genom att man tillför blandningar av fröer, lera osv. som bildar "tarmplack". Placket fanns alltså inte där innan kuren påbörjades utan kuren skapade placket.

Detta baseras jag på:

http://www.colonic-association.net/documents/MUCOIDPLAQUE.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Mucoid_plaque

Samt personlig kontakt med läkare som har sett insidan på ett gäng tarmar.

Ians
2012-07-05, 19:59
#1

Bra då kan vi ge detta ämne en egen tråd! Glad

Den första länken kunde jag inte läsa för då flippade min dator ut ordentligt…så jag återkommer i ämnet när jag har läst den också Flört

Klass
2012-07-06, 18:31
#2

Här en fråga och svar om detta (2008) på Netdoktor:

Fråga:

Hej! Jag har hört mycket det senaste om s.k. tarmplack. Detta ska vara beläggningar av diverse restprodukter som sitter på insidan av tarmarna och förhindrar upptagning av näring. Man ska kunna "skölja" ut dessa beläggningar med olika metoder. Detta för att återställa "perfekt" mage och tarm som tar upp maximalt med näring.

Detta låter ju jättebra men är det bara bluff?
Har hört flera som säger detta är en myt och flera som säger det är sant.

Svar:

När vi undersöker tjocktarmen med ett koloskop (en slang försedd med kamera vilket möjliggör visualisering av slemhinnan på en TV-skärm) ser vi inte några tarmplack. Inga av våra vanliga tarmsjukdomar har sin förklaring i så kallade tarmplack inom den medicinska gastroenterologin. Det som kommer ut vid ”tarmreningar” och som man kan se på fotografier på internet kan eventuellt vara delar av det pulver som personen stoppar i sig vid en dylik tarmrengöring. 

Vänliga hälsningar,
Michael Eberhardson

Härifrån.

szirius
2012-07-06, 19:26
#3

Jag har googlat lite om tarmplack och har hittat samma information som

#0 och #2, nämligen att läkare som faktiskt dagligen jobbar med att gå in i tarmen inte kan se någon tarmplack, att det inte finns nån sanning i att det kan bli så tjockt på tarmväggarna så att bara en liten öppning finns kvar för avföringen att gå igenom, som vissa påstår att trög mage beror på osv.

Det är minst sagt intressant att hälsotidningar etc kan fortsätta skriva om tarmplack som en självklarhet…

Själv blev jag lite småkritisk till detta när jag hade ett "bekant par" som vara snarast religiösa inom ämnet, de for på bajskurser flera gånger per år där de satt och jämförde varandras bajs och de talade sig naturligtvis varma om alla fantastiska fördelar…men likväl( kanske pga avObestämdTyst) fortsatte de att ha massa problem med sina magar….

De verkar ju stoppa i sig rätt mkt underligheter under de där kurserna, och som jag läste ( sorry att jag är så ohjälpsam att länka, jag glömmer jämt bort att sparaOskyldig) så hade nån analyserat dessa pulver och sett att vad de stoppar i sig sista dagarna är ämnen som gör avföringen gummiaktig. De som har kursen menar att denna gummiaktiga avföring är den värsta tarmplacken som nu äntligen släpperFlört.

Ians
2012-07-07, 18:52
#4

Efter att ha läst lite mer på internet….så blir jag än mer ambivalent till tarmkurserna…

Har väll innan tyckt att det verkar mystiskt med dessa samankomster! Men undrar lite hur det egentligen står till med dessa "gummi saker" som de desikerar med närmast religiös framtoning!

Ett är klart iaf att man inte mår illa av att lite nu och då rensa ur kroppen…"avgifta" sig lite o få lite rotation på magen.

De flesta äter mycket fel mat o att magen får vila lite o rensa sig är en sak.

Men dessa gummi substanser Obestämd

Sedan är det inte bra att röra förmycket i balansen i kroppen o rensa sig Helt ren….det finns bakterier som Skall finnas i tarmen för att magen skall fungera alls…och imunförsvaret.

Så att skölja och skölja och skölja…kan ställa till oerhörda problem i slut änden.

Många av våra vällevnads problem kommer sig av att magen tar mycket stryk, genom all processad mat vi äter. Stillasittande och stress är två faktorer som gör att magen inte fungerar som den skall…och sköter det jobb den skall…dvs går ut med soporna regelbundet.

Och det vet vi ju hur det ser ut o luktar i skräpskåpet om vi inte går ut med skiten i en jämntakt!

Men från det till att frenetiskt ägna hela sitt liv åt skit..är det ju en bit! En jämn och bra rytm är det bästa.

Det har tom visat sig inom sjukvården att ex lavemang gör saken ettervärre när man går in och micklar förmycket. Och då stör rytmen och bakteriefloran.

Så sans och balans är A och O som i allt. Fastar man bör man däremot tänka på att man skall få ordentlig rotation även på …soporna för att inte saker skall ligga till sig o göra skada där inne…..Men normalt sett så är det bra att tillföra lite fibrer …av en sort som passar individen…..och vara nöjd med den rotation man har.

Man kan göra en enkel test…ät något som magen inte smälter så bra….majs, oskalade sesamfrön, rödbetor eller vad som passar.

Börjar det komma ut inom ett dygn så har du en god tarmperestaltik och kan nöja dig med det. Tar det längre tid så indikerar det att du bör få i dig…mer fibrer eller den inte allt förovanliga Vätskebristen.

Kaffe och Te är inte vätska i rätta bemärkelsen…utna räknas mer som minusvätska inom sjukvården…för den driver mer på blåstömningen istället, för att hjälpa tarmen.

Allt skall vara med sunt förnuft!

Vi har olika rytmer i magen…endel kan gå efter varje mål…andra går en gng/dag och tom var annan eller var tredje dag är ok…och fullt normalt!

Att sträva efter "hästelass" flera gånger /dag är inte sunt.

Däremot ser man på människor som är gammla eller sjuka i övrigt att en dålig tarmperestaltik ger  försämringar i allmänmåendet.

Men då talar vi om människor som går på toa o gör nr2 1 gng/vecka högst.

Delvis pga mediciner etc.

Och att det är ansträngande för hjärtat att inte tömma tarmen oftare….för att de helt enkelt inte orkar få till det…om det samlas förmycket.

Men normalt friska personer  behöver sällan oroa sig och betala hemska summor för att …förlåt uttrycket…"skita på komando"

Magen sköter sig normalt som den skall…har man stress mage o skall tex resa …vilket är en stress i sig…..använd något då som passar Din mage! För att inte få förstoppning eller diarre….

Men summa sumarum undrar jag lite om inte dedär "skit guruna" överarbetar det hela en smula!

Har du en problem mage så sök läkar hjälp…..och lita på vad doktorn säger!

Däremot kan jag tro att människor som har en mycket långsam mage behöver få ordning på den…så att inte slaggämnen ligger till sig o gårtillbaka in i systemet, och visst kan det ge hämmat näringsupptag….Men inte behöver man gå på kurs o sitta o studera eländet för det!

Det som ev sitter på väggarna i tarmen o gör passagen mindre o mindre kommer ut den naturliga vägen med en normalt God tarmperestaltik…

Vem har inte känt sig lättare tom till sinnet när man får ordning på "sophanteringen" Flört

Upp till toppen