Etikettnaturlig-hudvård
Läst 3263 ggr
Ians
2012-07-27, 13:35

Olivolje Tvål

Någon som har erfarenhet av olivolje tvål som hårtvättningsmedel?

Har försökt att läsa mig fram till vad det isf är bra för…..

Nu har jag köpt en tvål som enligt förpackningen är pure olivoil tvål.

Oliva heter märket….innehåller olivolja, vatten och havssalt. Och säkert förtvålnings medel men det gör ju allt man skall tvätta sig med.

Har modigt tvättat mitt hår i detta och håret känns jätte bra…men det gör ju mycket första gången!

Någon som använt olivolje tvål en längre tid?

Det skall tydligen vara bra med olivtvål med lagerblads olja i också ?

Vixxen
2012-07-27, 13:41
#1

Tvål är tvål och inte schampoo. Köp ett schampoo med olivolja istället!

Ians
2012-07-31, 22:10
#2

Nu har jag prövat några dar….de första gångerna blev det jätte bra men sedan ble det lite väl mkt olivolja i hårbotten = fettigt

Däremot kändes topparna helt underbart bra.

Så jag har reviderat metoden….mitt vanliga shampo först , sköljer o sedan gör en eftertvätt med tvålen i topparna/längderna…..inte i hårbotten!

Reultatet? Det bästa jag hittat på…får ett fantastiskt hår av detta, inga styling produkter behövs o jag kan tvätta håret mer sällan…för tom frisyren håller sig fin till nästa tvätt.

Så olivolje tvål funkar super som "balsam" mkt bättre än alla de balsam jag provat!

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

abbis
2012-08-01, 09:51
#3

Borde gå bra då olivolja är bra att använda som inpackning..Tvål som det är bara naturliga saker i och ingen soda borde vara utmärkt Flört

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Hellas
2012-08-03, 20:32
#4

Jag har testat mina hemtillverkade tvålar och haft dem som shampo och det fungerar jättebra. Ingen skillnad mot köpeshampo.

Jag har inga rena olivoljetvålar men jag tror inte att det spelar någon roll använder man hemtillverkade tvålar med naturligt glycerin och bra PH värde så är de minst lika milda som ett Shampo.

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

Jarado
2012-08-04, 20:21
#5

Hej!

Har gjort tvål i några år. Aldrig med bara olivolja, som mest 80% och resten kokosfett. Det funkar till håret ett tag, men tynger ner det till slut. Har läst att om man sköljer med äppelcidervinäger + vatten efter tvätt så motverkas detta (surt, tvålen är lite basisk) Tvål lär också tvätta bort färgen snabbare om man tonar håret. Jag brukar använda min tvål med lera för att tvätta håret innan färgning (med örter). Gör man tvål själv finns det recpt för s.k. fast schampo. Jag har aldrig provat detta själv.

Mvh Jara

Upp till toppen