Annons:
Etiketthomeopati
Läst 6468 ggr
Seglarina
2012-09-03, 19:38

Hormonbalans

Hej

Jag är ny här. Vill gärna veta om någon här har erfarenhet av

Hormonbalans.se

Man fyller i ett frågeformulär på hemsidan och får genom detta veta hur man har det med hormonbalansen. Sen kan man köpa preparat som ska rätta till detta. Jag tycker det låter intressant. Kanske är jag desperat eftersom jag mått dåligt så länge, men jag vill inte kasta mig ut i något som är buffel och båg, så jag ska kolla upp detta noggrant.

Det vore verkligen intressant att veta vad ni tycker och om någon, som sagt har erfarenhet av detta.

(PS vet inte om jag lade denna tråd under rätt kategori, var så god och flytta i så fall)

Annons:
Tuva-Lena
2012-09-04, 13:19
#1

Vore jag du skulle jag nog hellre låta vårdcentralen kolla upp din hormonbalans, vad jag vet så gör man det genom att ta blodprov..? Jag får uppfattningen att man är ute efter att få sina besökare/kunder att köpa preparat av företaget från hemsidan bara..

Hormonbalansen kollas dessutom genom rigorösa  provtagningar, så jag skulle inte lita på ett test som görs via en hemsida. Hur kan det bli rätvisande?

Hoppas att du får hjälp så att du får tillbaka ditt mående!Kyss

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Seglarina
2012-09-04, 13:34
#2

Vårdcentralen tar prover utan att det visar på några brister. Jag mår dåligt endå. Skolmedicinen är precis lika dan som det du skriver. Den helar inte bara dämpar symtomen så att man ska fortsätta att äta i oändlighet, för deras profit.

Seglarina
2012-09-04, 20:12
#3

#1 skrivet av Tuva-Lena

Det är intressant att jag blir föreslagen VC från en sida som handlar om alternativa behandlingar.

Jag menar att det är mycket som den vården vi får via skattsedeln inte klarar av att hantera. Då får man  söka sig utanför.

Ians
2012-09-04, 20:59
#4

Kanske skulle det vara bra att gå till en erfaren homeopat. Ibland är det så att proverna hos VC är ok…enligt de skalor De har!

Men de kan ju inte göra en rättvis bedömning av just dig…pga att de inte tagit prover när du mår bra Flört

Själv ligger jag inom den normala skalan för Sköldkörtelproverna….ngt lågt men inte tillräckligt för att få medicin!

Så fick jag tag i en läkare som behandlar på symtomen istället…o vips mådde jag bättre.

som han sa…du kanske har legat jätte högt innan o denna sänkning som du har nu gör dig sjuk…medan någon annan hade mått bra med de värden du har nu…så det där är individuellt.

När skall sjukvården fatta att vi är individer o inte alltid går att stoppa in i fix o färdiga skalor?

Så en homeopat….eller en läkare som är insatt i ämnet ordentligt! Hade jag rekomenderat vis av egen erfarenhet…att olika doktorer kan göra olika bedömningar beroende på vilka rön de tagit till sig Flört

Ians
2012-09-04, 21:00
#5

Välkomen in förresten Seglarina…..Skrattande

Seglarina
2012-09-04, 21:13
#6

Ians

Tack

Intressant, visst måste det vara så. Vi har ju också olika temp när vi är friska, så kan det ju vara med andra värden också. Jag ska leta reda på en erfaren homeopat.

Ska förresten till en medial person på torsdag, hoppas att han kan hjälpa mig få rätsida på saker och ting, han kanske kan föreslå någon homeopat.

Jag var också till VC i dag ska sägas, men frisk blir man ju inte där.

Annons:
Seglarina
2012-09-04, 23:45
#7

Ians

"Så fick jag tag i en läkare som behandlar på symtomen istället…o vips mådde jag bättre."

Det är ju precis så dom gör på hemsidan jag frågar om, frågar om symtom.

orsakverkan
2012-09-05, 11:07
#8

#7 Frågan är om symtomen de frågar efter är relevanta eller inte? Och om de utifrån dina svar har förmågan att göra vettiga tolkningar och lösningar?

(Samma sak gäller förövrigt för homeopater som utgår i från minst sagt märkliga symtomfrågor.)

[Starman]
2012-09-05, 11:27
#9

#1

Det var ett ovanligt klarsynt inlägg för att vara den här sidan. +1. :)

#2

_"Vårdcentralen tar prover utan att det visar på några brister. Jag mår dåligt endå."

_Dåligt hur då? Om proverna inte visar på någon hormonell obalans så behöver du heller inte behandlas för hormonell obalans. Gör du testet på sidan du länkar i #0 så kommer du definitivt bli felaktigt diagnosticerad med hormonell obalans av någon utan adekvat utbildning och som inte har ett annat intresse än att tjäna pengar på ditt tillstånd.

"Skolmedicinen är precis lika dan som det du skriver. Den helar inte bara dämpar symtomen så att man ska fortsätta att äta i oändlighet, för deras profit."

Tror du verkligen att "skolmedicinen" tvingar dig att ta medicin tills du faller ihop?
Jag tror det snarare är så att skolmedicinen erbjuder smärtlindring om du har en kronisk åkomma, alltså en sjukdom som inte kan bli bättre. Är du kroniskt deprimerad så kan du inte bli "helad" från detta, nej. Men du kan få fungerande mediciner som gör att du orkar med vardagen, som gör att du inte känner dig fallen i ett avgrundshål från vilket du inte kan komma upp, som gör att havet slutar vilja dränka dig och kniven att sluta vilja skära i dig. Sådana mediciner kan man behöva äta tills man kolar, men det finns ju även fall där depressionen inte är kronisk och går över av sig självt, men där medicinering under tillfriskning kan hjälpa den drabbade att klara vardagen tills hen är återställd.

Ians
2012-09-05, 11:38
#10

#9 Kronisk betyder inte att det inte går att bota….många människor tror tyvärr det.

Kronisk betyder långvarig …när man använder ordet som medicinskterm.

Långvarig är alltså inte detsamma som Obotlig

mvh

[Starman]
2012-09-05, 12:13
#11

#10

Kronisk sjukdom innebär att sjukdomen är långsamt progressiv, ihållande, ständigt återkommande eller obotlig. Något av dessa eller en kombination av några av dessa.

Långsamt progressiv = sjukdomen tar lång tid på sig att utvecklas (ex.vis progressiv MS eller reutmatism)

Ihållande = Symtomen är ständigt närvarande (ex.vis diabetes, depression)

Återkommande = Sjukdomen kommer i skov, alltså den drabbade kan vara symtomfri under perioder men får alltid förr eller senare besvär igen (ex.vis. psoriasis)

Obotlig = Det finns inget botemedel mot sjukdomen (ex.vis. AIDS)
I de allra flesta fall brukar kroniska sjukdomar betraktas som åtminstone obotliga. Ett specialfall är exempelvis den kroniska virussjukdomen Hepatit C, vilken går att bota. 7 av tio blir faktiskt "helade", men det tack vare riktig medicin och inte placebopreparat som homeopatika.

Ians
2012-09-05, 12:16
#12

Har kollat den där länken som finns i TS …..min bedömning är att du snarare tar kontakt med någon som är duktig i ämnet istället för att göra denna test.

En personligkontakt är alltid den bästa….genom ett resonemang kan man få fram en mer ärlig bild av din situation. Eftersom man då kan se dina problem ur fler vinklar. Denna test är i försthand till för att sälja de preparat som de har i sin webshop.

Rene skiten mao Det finns ju ingen som tar ansvar för att det verkligen är dessa problem du har o risken är stor att du inte mår ett dugg bättre efter att du ätit dessa preparat.

Risken är stor att man svarar utefter vad man tror att ens problem är istället för att se objektivt på sin situation. Vi har ju alla en tendens att ställa en diagnos utifrån vad vi läser etc och så utgår vi från det i våra svar.

Så gå till någon som kan se på dina problem med "friska ögon" o göra en grundligbedömning istället…..flera påståenden i testen hade behövt flera följdfrågor tex för att ge entydiga svar. Utan dessa följdfrågor blir det bra rumphugget.

Det är mitt råd

Seglarina
2012-09-05, 13:23
#13

Nu ska vi se, många intressanta inlägg (dock inte svar på min fråga, men det är alltid intressant med diskussioner)

#8 skrivet av orsakverkan

Ja det vet man ju inte utan att ha mer information. TIll exempel av någon oberoende som har prövat. Därav min fråga.

#9 skrivet av Starman

För min del så tror jag inte att vi ännu har alla frågor på hur våra kroppar fungerar. Därför tror jag inte vi ska köpa något rakt över utan tänka kritiskt. Jag tycker att det var intressant det som Ians skrev i #4 att olika individer har olika nivåer av ämnen i kroppen som är optimalt för den personen. Det betyder ju att det inte är så enkelt att bara ta ett blodprov och gämföra med en standard. Vi är olika både utanpå och inuti.

Jag vet inte om VC har tagit prover på just hormonbalans. Förutom att man måste veta vad man ska undersöka, så finns ju en hel del prover som är dyra för vården att göra så de ogärna gör dessa prover. Vilka dessa är vet jag ej.

"Är du kroniskt deprimerad så kan du inte bli "helad" från detta," vi vet inte om det är kroniskt. Jag skulle också vilja föra in ännu en betydelse av kronisk och obotlig = sjukdomar som läkervetenskapen ännu ej ha funnit orsaken till/ inte funnit bot till. Jämför vilka sjukdomar som var obotliga/dödliga innan man hittat antibiotikan.

#11 skrivet av Starman

När du säget att t ex homeopatpreparat är placebo så gör du ett antagande, det är ingan sanning. Vi har ännu inte fullständig koll på hur vår värld är beskaffad. Lite ödmjukhet inför livets komplexitet?

#12 skrivet av Ians

Jag tycker om dina inlägg. Vi har ungefär samma ideer om detta. Jag ska ta upp det med den person jag ska träffa i morgon. Det är ju det jag funderat på också omkring frågorna. Det är svårt att komma ihåg exakt hur det var när jag var 20 år, var ett tag sedan Obestämd Svårt att veta om det blit rätt.

Ok detta var många svar och genererar nog ännu fler frågor och påståendenKyss

Annons:
[Starman]
2012-09-05, 14:09
#14

#13

Hej, tack för svar.
Det är riktigt att våra kroppar är utrustade med olika "nivåer" av "ämnen" (väldigt luddigt vad som menas) men dessa regleras ju i regel autonomt, exempelvis vid produktion av vita blodkroppar vid infektioner.
Däremot så gör du ett så grovt fel atagande när du säger att vi är olika inuti och utanpå. Det är mest utanpå vi är olika. Fungerar vi olika inombords så finns det ju möjlighet för läkarvetenskapen att ta reda på varför, exempelvis som har gjorts med neuropsykiatriska åkommor. Däremot så finns det massor av åkommor som är lätta att fixa till med hjälp av rätt medicinsk behandling, och de flesta sjukdomar som behandlas görs så utifrån standardiserade rutiner. Har du fått hög feber p.g.a virus så kyls du ned och får febernedsättande. Det funkar likadant på alla människor. Har du en bakteriell infektion får du antibiotika beroende på om det bedöms nödvändigt. Precis samma för alla, och beroende av samma orsaker.
Däremot är ju depressions-fältet ganska knepigt då det kan finnas många orsaker till någons sjukdom. I sådana fall är det viktigt för den drabbade att behålla modet och lyssna till människor som vigt sina liv åt att specialisera sig på ens sjukdom. Problemet är att många ger upp snabbt om de tycker att en typ av läkemedel inte fungerar, och känner sig svikna för att de inte fått en "quick fix". De är så vana vid att det i dagens samhälle ska gå snabbt och känner sig därför svikna om inte det första de blir erbjudna att prova på hjälper. Det får även många att överge tron på skolmedicinen och istället söka sig till homeopater och andra kvacksalvare.

Har en screening för hormonbalans gjorts så har du även fått besked om detta, om inte så inte eller att resultatet var negativt och därför inte av intresse för dig. Du kan alltid begära ut dina journaler.

 _"Jag skulle också vilja föra in ännu en betydelse av kronisk och obotlig = sjukdomar som läkervetenskapen ännu ej ha funnit orsaken till/ inte funnit bot till."

_Ja, men det är väl lite onödigt ändå? Det ligger i begreppet, underförstått, att "obotlig" innebär sjukdomar som för stunden inte har botemedel.

_"När du säget att t ex homeopatpreparat är placebo så gör du ett antagande, det är ingan sanning."

_Jo, det är faktiskt den absoluta sanningen gällande homeopati. Ett homeopatiskt preparat är inget annat än vatten eller möjligtvis vatten droppat på ett sockerpiller. Det har således ingen medicinsk verkan förutom mot uttorkning eller en dålig smak i munnen. Rationalen som homeopati är uppbyggd kring är också den helt sanslöst verklighetsfrånkopplad och full av löjligt uppenbara falskheter. Man tror att ett ämne som ger upphov till de symtom som man lider av också botar en. Redan där är något konstigt, eftersom man inom läkarvården försöker minska de symtom som någon lider av och helst inte sätta in något som kan förvärra symtombilden. Men det är ingen fara, för homeopatikum är ju som sagt bara vatten. Den andra regeln för att framställa homeopatika är nämligen att ta det verksamma ämnet och sedan späda ut det med miljoner delar vatten. Det blir så utspätt att ingen molekyl av det verksamma ämnet finns kvar i vattnet. Sedan är det jätteviktigt att skaka vattnet, men det råder delade meningar om hur denna skakning skall ske inom de egna leden. Givetvis är skakningen helt onödig, eftersom beredningen förlorade sin möjlighet att kanske, kanske vara verksam, då det tillfördes enorma mängder vatten och molekylerna från de verksamma ämnena helt gick ur den.
Under tiden som Hahneman (grundaren av homeopatin) var verksam var detta förvisso ett enormt framsteg från rådande läkarpraxis där lemmar sågades av på löpande band och infektionsavdelningarna var fulla upp till vaderna med fekalier.
Men i modern tid, där vi har verksamma mediciner, är det galenskap att gå till en homeopat för bot, därför där finns enbart ett placebo att få.

Sedan påstår du att jag är ödmjukhetslös inför "livets komplexitet", jag undrar var du får denna uppfattning ifrån.

Seglarina
2012-09-05, 15:28
#15

"Med livet komplexitet" menar jag att det kanske finna saker som läkarvetenskapen inte förstår ännu att komplexiteten är större än vi förstår. Du uttrycker dig så självsäkert om homeopatiska medel utifrån den värdssyn som du har.

Jag kan rekommendra dig att läsa en (2)bok av japanen Masaru Emoto "Vattnets dolda budskap" och "Vattnets sanna kraft" det är intressant läsning jag lovar och dom är inte tjocka.

[Starman]
2012-09-05, 15:39
#16

_"Du uttrycker dig så självsäkert om homeopatiska medel utifrån den värdssyn som du har."

_Ja, det finns saker som vi fortfarande inte förstår. Men att måla upp homeopati som någon sorts ännu oförstådd vetenskap är bara missvisande. Homeopatins principer är helt pseudovetenskapliga och verklighetsfrånkopplade och homeopatin har sedan länge avfärdats av en samlad forskarvärld som det cyniska bedrägeri det är.
Nej, jag uttrycker mig ifrån det samlade forskningsläget som visar på att homeopatiska preparat aldrig gör bättre ifrån sig än placebopreparat i dubbelblindstudier, och inte från "den värdssyn" jag har.

Homeopatiska medel är dessutom overksamma på grund av enkel kemi; om det inte finns substanser som påverkar sjukdomstillståndet i preparatet, så kommer preparatet heller inte påverka sjukdomstillståndet. Just homeopatika innehåller ju som sagt bara vatten och alltså uteblir effekten gång på gång, oavsett vilket sjukdomstillstånd man försöker sig på att bota med det.

Masaru Emoto har jag inte mycket till övers för, om jag ska vara ärlig. Tokgubben tror att han kan påverka formen av iskristaller med tankekraft. Jag tror inte heller de är tjocka. Och språket i dem är säkert inte svårt. Förmodligen så innehåller de ej heller referenslistor.

Men jag lovar att läsa dem om du lovar att läsa Simon Singh's och Edzard Ernst's "Salvekvick Och Kvacksalveri".

Ians
2012-09-05, 18:25
#17

Jag vill påminna om att Starman är inne på en intresse sajt i alternativbehandling.

Så vi tar det lilla lugna med att raljera tack!…. [Tokgubben tror att han kan påverka formen av iskristaller med tankekraft.]

~~~~

Själv har jag sett bra effekter med homeopatika, även om det inte går att övertyga skeptiker om detta.

dessutom Är vi välldigt olika även invärtes…inte rent anatomiskt Men vi reagerar välldigt olika på medicinsk behandling. Vilket även läkarvetenskapen konstaterat.

Vi har olika referens ramar för de värden som är normala för oss som individer. Vilket gör att det blir fel när man stelbent använder samma skala för alla.

Seglarina
2012-09-05, 18:48
#18

#16 skrivet av Starman

Den boken kan jag tänka mig att läsa. Men vi har väldigt olika utgångspunkt du och jag för det vi vill tro på.

Jag hade en gång ett samtal med en man som jobbade på Statens strålskyddsinstitut (SSI) Han sade att han hade ett problem i sitt arbete och det var att det inte går att bevisa att något är ofarligt. På samma sätt går det inte att bevisa att något inte finns.

Jag skulle nog önska att det gick att föra en diskussion på en annan nivå på denna site. Speciellt son det är min första tråd här så är jag glad att Ians kommer med inlägg ibland annars hade jag trott att jag kommit helt fel.

Seglarina
2012-09-05, 19:00
#19

#9 skrivet av Starman

Fast jag sitter och tittar i tråden och kan inte låte bli att påpeka att dettta faktiskt händer ibland: "Tror du verkligen att "skolmedicinen" tvingar dig att ta medicin tills du faller ihop?"

Det finns de som felmedicineras, speciellt gamla som får medicin för lite av varje och ofta för biverkningar på andra mediciner, ett exempel som det stod i tidningen om för ett par pr sedan.

En kvinna på ett äldreboende i Väster haninge utanför Stockholm var döende efter att ha varit mycket sjuk och knappast närvarande under 10 års tid. Hon kunde inte äta var sängliggande, knappast vid medvetande och tynade bort. Eftersom det ändå var slut med denna kvinna (ca 75 år) så beslutade personalen att ta bort medicinen, Då började kvinnan bli piggare, efter ett halvt år kunde hon gå med rollator tillsammans med sin dotter och handla kläder. Hon hade helt enkelt blivit felmedicinerad.

[Borttaget]
[Borttaget]
2012-09-06, 11:43
#20

Inlägget är borttaget

Annons:
mayolica
2012-09-06, 13:24
#21

Har ingen erfarenhet av hormonbalans se,hade inte sett eller hört något om det innan? så jag gick in och kollade lite på sidanObestämd Nej! sånt där skulle inte jag  förlita mej på,det verkar inte seriöst.

~ mayolica ~

Seglarina
2012-09-06, 16:55
#22

#20 skrivet av Starman

Felet med denna diskussion är att jag i detta forum hoppades på att kunna tala omkring det som sidan handlar om dvs alternativ medicin och inte bara ifrågasättandet av hela idén. Jag trodde inte denna sida handlade om att ifrågasätta alternativ medicin.

Att du vill kalla Emoto tokig bevisar på sätt och vis det jag skrev tidigare in livets komplexitet. Du tänker så inom ramarna att du inte ens kan anse en person som tänker utanför att vara vid sina sinnen. Hur var det hade du läst böckerna, eller var får du informationen till det du säger om honom? Jag har inte als den uppfattningen som du skriver att han anser sig ha en speciellt magisk hjärna.

Och läkemedelsindustrin är ute efter profit först och främst den tjänar MASSOR av pengar på att vi är sjuka!

#21 skrivet av mayolica

Tack. Det är väl min känsla också, det är nog därför jag har frågat runt. Jag tror att jag är på spåren en annan lösning.

[Borttaget]
[Borttaget]
2012-09-06, 17:18
#23

Inlägget är borttaget

Ians
2012-09-06, 17:20
#24

#20 Nu räcker det! Du får ha vilka åsikter du vill om vad du vill…men att kalla folk för saker Även om de är officiella personer är inte ok Här. speciellt inte som det är en person som en medlem här rekomenderade dig att läsa ngt av……dessa epitet faller liksom tillbaka på den som rekomenderade…..Här med stänger jag av dig under en vecka….Och för alltid om du inte har kammat dig tills du kommer tillbaka!

[Starman]
2012-09-06, 17:23
#25

#24

Då får du klargöra det i dina sajtregler! Skriv ett tillägg "Man får inte kritisera officiella personer på denna sajt". Dessutom är det galet oetiskt av dig att ge mig skrivförbud för en regel som du nyss hittade på.

Men men, ses om en vecka då.

Ians
2012-09-06, 17:29
#26

Det får Du tycka vad du vill om! Men otrevliga epitet är inte ok!

Man får visst kritisera och diskutera men jag har sagt till dig vid flera tillfällen nu att ….det inte är ok att raljera samt Nu att epiteten faller tillbaka som dålig smak över dem du diskuterar med.

som om vi var Emon o tokiga för att vi tycker något! DETTA är en sajt för alternativ behandling o vi kräver respekt för våra åsikter här.

I förstahand måste jag som moderator värna om de som är medlemmar här pga genuint intresse för alternativa behandlingar….annars blir det tunt i trådarna.

Därför väljer jag att skydda dem från rena otrevligheter. Det hade räckt att du tyckte att författaren till de rekomenderade skrifterna inte var någon som du kände förtroende för som källa…pga bla bla bla bla

Att utrycka nedsättande epitet om författaren är ett gränsöverskridande som inte är acceptabelt!

Vi diskuterar gärna Men inte på Den nivån…..Ses om en vecka som sagt! Flört

Seglarina
2012-09-06, 18:41
#27

Tack Ians för ditt hänsynstagande.

Jag tar dock inte åt mig av den typen av ord. Jag vet ju att världen är full av inskränkta människor. Tråkigt är det i alla fall när trådar kapas som denna i princip blev och dessutom i ett syfte som inte sidan mår bra av. Men vi går olika vägar i livet och gör olika lärdomar vid olika tillfällen. Jag brukar säga att det är tur att vi är olika, det är ju därför världen utvecklas och hu, så tråkigt det skulle vara om alla var som jag.Glad

Jag tror att det bästa är att stänga denna tråd, jag ska försöka komma in med ett annat inlägg vid något tillfälle här.

Annons:
Ians
2012-09-07, 01:42
#28

Då gör jag det Flört

hjärtligt välkommen tillbaka med fler trådar o frågor…eller om du kan något inom alternativvård som du känner att Du vill dela med dig av!

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: