Annons:
Etikettövrigt
Läst 748 ggr
Ians
2013-01-08, 10:40

Huvudvärk

En av orsakerna till ständigt återkommande huvudvärk, kan vara brist på motion. Kroppen kräver lite rörelse varje dag!

En svensk studie visar att man kan undvika att må dåligt på många sätt genom att röra sig regelbundet. Det är inte mängden eller intensiteten som gör nytta, utan regelbundenheten. Det kan räcka med en liten promenad varje dag!

Även övervikt ökade risken för huvudvärk. De med ett BMI på 30 och mer löpte större risk att drabbas av åtekommande huvudvärk. Än de med lägre BMI.

*********

Här är hela listan på huvudvärks triggande orsaker: enligt http://www.frisko.se/11-overraskande-orsaker-till-huvudvark/

1. Din vikt
I en studie utförd nyligen så fann forskare att kvinnor med viss fetma (BMI på omkring 30) löpte 35% större risk att drabbas av huvudvärk än kvinnor med ett lägre BMI. Kvinnor med stor fetma där BMI ligger på över 40, löpte 80% ökad risk för huvudvärk.

2. Din personlighet
Vissa inslag av din personlighet kan också öka din risk för att drabbas av huvudvärk. Personlighetsdrag som t.ex. stränghet, stelhet och besatthet kan göra dig mer mottaglig för huvudvärk än genomsnittet. Om något av dessa drag passar in på dig så är det kanske dags att anmäla sig till en kurs i yoga, meditation eller vanlig hederlig avkoppling.

3. Sex I en undersökning ansåg 46% av de tillfrågade att som upplevde att sex ibland utlöste deras huvudvärk. I de allra flesta fall så är detta en huvudvärk orsakad av överansträngning, liknande den som tyngdlyftare eller löpare kan få ibland.

4. Ledighet Många av oss får ont i huvudet när vi kopplar av eller blir lediga, eller gör avbrott från dagliga rutiner. När man tar helg kanske man sover och/eller annorlunda jämfört med på vardagarna.

5. Nymålat Många målarfärger som används t.ex. när man målar väggar eller tak inomhus kan avge ämnen som bidrar till att du kan drabbas av huvudvärk. Dock finns det nu gott om alternativa färger som avger mindre mängder och är luktfria.

6. Vätskebrist Om du har för lite vätska i kroppen finns det stor risk för att du får huvudvärk. Det krävs inga stora mängder vätska för att hamna i balans.

7. Hoppa över måltider På vardagarna är vi alla i full fart med jobb och familj men tänk på att inte hoppa över några måltider om du vill slippa att få ont i huvudet.

8. För mycket koffein En liten mängd koffein kan visserligen hjälpa dig bli av med huvudvärken, men ett för stort intag kan samtidigt bidra till att du får ont i huvudet.

9. Brist på motion En svensk studie påvisade nyligen att avsaknad av motion kan orsaka både huvudvärk och depression.

10. Sömnbrist En stor studie har påvisat att människor som i genomsnitt sover 6 timmar per natt lider av mycket mer huvudvärk än människor som sover uppåt 8 timmar per natt.

11. Mat och dryck Viss typ av mat och dryck anses ha tendenser att ge den som sätter i sig den huvudvärk.

12. Smärtstillande Ett allt för flitigt o slentrianmässigt användande av huvudvärkstabletter, ger huvudvärk i slutänden. Det kallas för abstinens besvär helt enkelt.

*****slut citat

Lite att tänka på innan man slentrianmässigt tar smärtstillande mao

Annons:
Tuva-Lena
2013-01-08, 14:04
#1

..undrar om det gäller magvärk också? Många har ju problem med magen numera..? Kanske "värkarna" sätter sig där man har en naturlig försvagning? Stressar jag för mycket, eller går upp i varv p g a frustration, så är det alltid magen som säger till, sällan huvvet. Jag får alltid en klump i magen och sedan, som ett brev på posten, kommer magkatarren..Foten i munnen Då är det bra att yoga..Flört

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Ians
2013-01-08, 17:34
#2

Troligen är det så Tuvan!

Tråkigt att ha magkatarr Rynkar på näsan Det har jag iaf varit förskonad från. Huvudvärk har jag oftast i samband med bihåleproblemen!

Upp till toppen
Annons: