Annons:
Etikettövrigt
Läst 861 ggr
Tuva-Lena
2013-03-15, 10:02

Lagar du din egen mat?

Läste just en artikel om hur viktigt det är för hälsan att äta riktigt tillagad mat. Varje gång man värmer upp maten går ju en del av näringsämnena förlorade och sedan vet man ju inte numera, vad maten innehåller, för att inte nämna olika tillsatser som kan finnas i färdiglagad mat, s k snabbmat.🤔

Frågan lyder alltså. Äter du hemlagat eller färdiglagat, eller kanske båda delarna för att spara tid?

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Annons:
VildaVittra
2013-03-15, 10:06
#1

Som födoämnesallergiker har man sällan något annat val än att äta hemlagat.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Mandra
2013-03-15, 10:08
#2

Vi äter i princip alltid hemlagat. Kan bli någon pizza varannan månad, men INGEN färdiglagad fryst mat eller andra typer som finns.

Min gubbe är pensionär, har jobbat med livsmedel halva livet, så han lagar den mesta maten - hemlagat alltså. Jag har egen kock hemma alltså. 😃

Toyan
2013-03-15, 10:11
#3

Alltid hemlagat, tål inte laktos och har IBS-mage, får tänka på vad jag stoppar i mig.

Ians
2013-03-15, 12:02
#4

För det mesta hemlagat eftersom jag lever på mycket grönsaks juicer, råkost o vegetariskt.

Men det händer att jag köper med mig något till jobbet när tiden är knapp…ex när jag jobbar flera nätter i sträck. Annars blir det bara mackor på nätterna o det försöker jag undvika.

Tuva-Lena
2013-03-15, 12:02
#5

Samma här, alltid hemlagat. Visst blir det tråkigt ibland att hitta på vad man skall äta, men sedan jag hittade "kokaihop" på nätet så har jag fått en liten hjälp på vägen att hitta nya och spännande maträtter. Pizza, självklart men knappast mer än några gånger om året.

Mandra, vilken skatt du har i gubben! Tänk att ha en självgående kock i huset!👍

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

LottaO
2013-03-15, 12:19
#6

Äter hemlagat hemma. Går ofta ut och äter på lunchen. Då är det bortalagat. Pizza någon enstaka gång om året. Men jag kan nog säga att vi aldrig köper förpackad färdigmat. Men var går gränsen? Detta köper vi färdigt; Korv, pasta, burktomater, -majs, majjonnäs, ketchup, senap, pesto, torkade kryddor… Säkert en del annat också. Ost, fil, grädde… Mycket mjölkprodukter…

Dansa kan man alltid göra!

Annons:
abbis
2013-03-15, 19:29
#7

Har ju en privat kock..Lagar allt från grunden ..

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

mayolica
2013-03-16, 15:31
#8

Egentligen ville jag ta det första alternativet, men det stämmer tyvärr inte alltid.  Det brukar bli ganska blandat.  När barnen var små brukade jag ofta baka bröd och lagat mycket själv från grunden, men nu har jag blivit lite mera bekväm.

~ mayolica ~

Sjöstjärna
2013-03-16, 20:40
#9

Jag äter i princip alltid hemlagat, några undantag per år blir det ju för det sociala umgängets skulle men det är allt. Jag har mer och mer insett matens betydelse för hälsan och hur mycket skräp livsmedelsindustrin stoppar i all processad mat. Har man en gång börjat läsa på innehållsförteckningarna så är det svårt att låta bli att tänka på vad det är man stoppar i kroppen. 😕 Jag har också blivit övertygad om att många av våra moderan sjukdomar till stor del kommer sig av att maten idag är otillräckligt näringsmässigt och den insikten är också svår att bortse från.

/Sjöis

"Sat Chit Ananda - Varande Medvetande Salighet ❤️"

shigne
2013-03-18, 06:45
#10

Hemlagat så långt det är möjligt! Älgkött och egen fisk ska alltid finnas i våran frys 👍

Fast vissa dagar är jag både låt och slösig, så då blir det halvfabrikat etc. Men jag mår illa av såna där färdiga portioner och pulversoppan får mig spyfärdig!!

 

 

Hellas
2013-03-19, 11:14
#11

Jag svarade Oftast hemlagat, ibland snabbmat.

Vi äter i princip alltid hemlagad mat men frågan är om korv, burkbönor mm. som man använder i maten räknas till halvfabrikat/färdiglagad mat?

Ibland äter jag ute, jag ser alltid till att det är bra mat som "hellagats" på restaurangen, vi har tur att ha en sådan vid jobbet.

//Hellas

Medarbetare på http://spiritualism.ifokus.se/

[tililili]
2013-03-19, 21:42
#12

Äter hemlagad, 95-100% varje vecka hela året
men väldigt ofta nedkyld och sedan micrad mat :/

gummimamma
2013-03-23, 20:57
#13

Det mesta av maten lagar jag själv från grunden, men det händer någon gång att vi köper halvfabrikat. Framför allt om gubben ska laga maten… När han ska vara kock får han bestämma vad han lagar för något, och då väljer han ibland den lätta vägen. Men vi köper aldrig de där frysta färdigrätterna. Och ska vi äta "ute", går vi hellre till en riktig restaurang än till McDonalds. Vi gillar att prova olika restauranger. De med god och vällagad mat besöker vi fler gånger. Maten behöver inte vara "fin, krångligt tillagad och dyr". Enkel husmanskost duger bra, om den är vällagad med bra ingredienser. En av våra favoritrestauranger är ett ställe där de har mycket wokrätter. Enkla och snabblagade, men såååå gudomligt goda!

Annons:
Pagan
2013-03-25, 20:27
#14

Har stått vid spisen måndag - söndag i en herrans massa år, bakat allt bröd mm, så nu känner jag för att slarva ibland. Ungarna är större, bara en är kvar hemma och jag njuter av att få tid till annat. Erkänner att jag ofta får dåligt samvete av att "slarva" med halvfabrikaten, men å andra sidan så har jag mer tid nu och det är härligt syndigt att värma mat som det står Findus på. In i micron och äta direkt ur förpackningen är ju klart bäst, för då slipper jag ju disken också. 😛För att inte tala om att jag slipper torka bänkar och spis. Får kompensera på helgerna och med en del frukt. Inte så att jag är slapp eller nåt………………😃

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Ians
2013-03-26, 09:46
#15

#14 Pagan man måste få leva också! ❤️

Pagan
2013-03-26, 18:48
#16

jamen prexis Ians🙂

Om du tror att du vet allt, är du dåligt underrättad

Sajtvärd Tarot

Upp till toppen
Annons: