Annons:
Etikettmassage
Läst 4027 ggr
Teamcalle
2013-04-06, 11:46

Efter massagen

Vad kommer det säg att man kan få mycket värk i musklerna som har blivit masserade ordentligt någon dag senare? Bra/ Dåligt? Har man fått igång cirkulationen bra för att bli av med spänningar? Vad är det som händer i kroppen rent kemiskt?

Någon som kan gem mig bra svar.

Annons:
Tuva-Lena
2013-04-06, 14:42
#1

Då är det bindväven som har blivit "ommöblerad". Alla muskler omges av bindväv, serosa kallas det på fackspråk och det liksom musklerna  behöver näring=bra blodtillförsel för att förbli smidig. När man masserar en stel muskel påverkar man alltså även bindväven som omger muskeln, därför kan man känna både smärta och stelhet några dagar efter en ordentligt gjord massage. Kan upplevas som "träningsvärk" men är alltså nåt helt annat, även om det påminner om när man har gått ett rejält träningspass. Håll ut några dagar så lättar det!🙂

När man masserar en stel muskel/bindväv så frigörs "sura" ämnen därifrån, en stel muskel har nämligen blivit stel/sur på grund av att det samlats för mycket av oxidanter i den, alltså ämnen som har oxiderat p g a dålig cirkulation. När man masserar frigörs dessa ämnen och det kan antingen smärta en aning, som när man får kramp, eller så kan man få samma symptom som när an hårdtränat; mjölksyrakänningar. Det i sin tur gör att muskeln "värker", som vid träningsvärk ungefär.

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Ians
2013-04-06, 16:33
#2

Rekommenderar att man dricker ordentligt efter massage för att hjälpa kroppen att göra sig av med slagg produkterna.

Upp till toppen
Annons: